Симеон Сакскобургготски: Да мислим преди всичко за България

Политическите цели са на второ място
3 дек 2023 20:48, Стела Стоянова
200
Симеон Сакскобургготски: Да мислим преди всичко за България
Снимка БГНЕС, архив

Трябва да мислим преди всичко за България и да вярваме в нейното бъдеще. Това заяви бившият министър-председател /2001-2005 г./ Симеон Сакскобургготски.

Бившият министър-председател коментира липсата на национален дебат в тези трудни времена, в които България се намира в близост до тежки геополитически конфликти.

„Трябва да сме по-спокойни, да мислим преди всичко за страната, а после за политически цели", каза той.

Според него трябва да има повече диалог и по-малко агресивно отношение. „Повече вяра в бъдещето на България и повече взаимоотношения, които да почиват на християнските ценности", призова Сакскобургготски, цитиран от БГНЕС.

Той присъства на молебен за здраве на българския патриарх Неофит в столичния храм „Света Троица", за чието построяване е дал пари неговият баща Цар Борис III. На българския патриарх Симеон Сакскобургготски пожела „с божия воля да се възстанови час по-скоро, а ние да гледаме интересите на България".

В неделя в цялата страна бяха отслужени молебени за здравето на главата на Българската православна църква, в „Света Троица" той бе отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: БългарияСимеон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без Бог няма Вяра! Без Цар няма Отечетсво! Без Отечество няма България! Разумът на Българина е отнет от Комунистите от по времето на така наречения Развит Социализъм и в сърцето на Българина повече няма Вяра, Надежда и Любов към Бъдещето!
82
6
 
3
 
! Отговори
ало ало преди 9 месеца
ало, плебеи, вие взехте ли си имотите? и защо той да ги остави, и да живее в курник ли? вие сте някакви обикновени поданици, бачкатори, а неговата професия е ЦАР! ...мислете като дрънкате глупости!
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един Бог! Един Цар! Едно Отечество! Един Разум Български! Една Вяра! Една Надежда! Една Любов!
80
0
 
11
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
С голяма мисъл за България Симеон прибра стотици хиляди декари гори и някой и друг дворец реновиран от старата власт!
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Български Ковбои - Селяни...Къде сте? Няма Ви! Иззеха ви земите? Кой ви ги иззе земите? Кой? Кой Ви изби Творците, Аристокрация? Иззеха ви Вярата в Бога и ви въведоха комунистическа вяра? Кой? Изгониха ви Царя на Българите и се вгледахте в Ленин и Сталин! Спомняте ли си за Московските Комунистически Султани, Беьове.... ми те иззеха курортите по Българското Черноморие. А къде остана Отечетвото? А къде остана името България? А къде е Логиката на Разума? А къде останя Вярата, Надеждата и Любовта!
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Симеон нищо не е взел! Всичко му дадоха нашите комунисти по нареждане от Москва, за да разцепи демократичните сили с свали от И. Костов, защото нещата се очертаваха необратимо- безнадеждни за плановете на червената ***.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе тоя Мадридски хубаво го цитирате ама какво стана с пияната Гарга дето блъсна оградата?!?!Или поредната серия на а всяко чудо за три дена отмина?!
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цар Дървояд има още некой хектодекар иглолистни и широколистни гори, стволовете на които Саксата иска да надялка и завладее международниа пазар на кибритени клечки
75
2
 
3
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Въпреки всичко,май Господ го обича .защото знае какво е преживял и да си поживее доволен ,че си е уредил къщичката и живота е мисля целта на всеки един от нас и няма защо да му се сърдите на човека...въпреки ,че той си имал за нещо като ЦАР ,но уви тук тези икони не се долюбват и той го разбра........има история и тя ще даде отговор на много истини!!!
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди 1944г Ние Бългасрките Ковбой - Селяни сме имали имоти и цялата земя е била Българска! След СССР по нареждане на товаришч Сталин е избита цялата Българска Интелигенция, Аристокрация.... земите на Българските Ковбой са иззети и са вкарани в колхозите - ТКЗС.... След 1989г Комунистите си раздадоха Българските Земи, Курортите по Черноморието ги раздадоха на Руски Биснесмени. Комунистите ужким доведоха Царя на Българите и го унищожиха така, че той да е пак виновен за всичко както през 1944г!
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Царят взел. Ами взел е, поискал, дали му царските земи и имоти, на сила не ги е взел, така са решили управляващите.
72
0
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 9 месеца
Като гледам ти си още по-неориентиран и от него.А той си е баш много добре ориентиран,щом успя да заграби толкова имоти и от комарджия стана милионер.
71
2
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 9 месеца
Ти не си добре с главния мозък.Не го ли виждаш,че е взел-дал,какъв опасен опонент е,бе?Пък щял и да се вслуша в гласа на народа!Ей,аман от неадекватници като тебе.
70
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Колко да мислим, 800 дни или ....
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя още ли милиони иска да отмъкне?Последно осъди държавата за 3 милиона,а уж нищо нямаше да иска.За България ли се е загрижил или за още милиони?!Да се разкара!
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
700 хиляди имота по Българското Черноморие са Руски! Колко са турските не се знае! А въобще има ли българските имоти по черноморието въобше не се знае?
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Царят живее в Бг и вече знае какво става, преди беше неориентиран, но сега не е така. Става опасен опонент, явно затова започва да се появява в пространството. Не бива да се подценява, а и най вероятно ще се вслушва в гласа на народа.
66
0
 
11
 
! Отговори
Вервайте ми! преди 9 месеца
АЗ ДА ВЗЕМА НЕЩО ОТ БЪЛГАРИЯ, АМА МОЛЯ ВИ СЕ....цитат на този индивид в интервю с К.Кеворкян.....а всички знаем как се оправи , ама и нас оправи , даже за по малко от 800 дни.
65
1
 
9
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 9 месеца
нищо хубаов не видя БГ от Запада ! нито от ЕС нито от НАТО- САЩ ! ДОри напротив !
64
0
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 9 месеца
праивлно БКП навремето не до го дОпускаха ДО управлението на БГ !