Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!

Досега решенията на МС са слаби, ПП-ДБ ежедневно си говорят с Пеевски
6 дек 2023 10:38, Стела Стоянова
217
Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!
Снимка БГНЕС

Досега решенията на МС са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на МС, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем много работливи в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост, каза Борисов. Дерогацията трябва да падне и ние, и ПП сме съгласни, само че те казват да влезе от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, не виждам ние как ще се дръпнем от това януари, като ние сме го предложили, добави Борисов.

Има действащ документ между Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт. В случая с директора на Пирогов, вицепремиерът Габриел постави въпроса на премиера, че не е съгласен със смяната. Ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно парламентарните решения да ги вземаме като партии заедно. В един момент Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения поръчкови няма да допуснем. Вчера от границата ни с Турция, където бяха еврокомисарят и Василев, Василев лично ми се обади, това са глупости каза, така не се прави. Изчакай ме, че имаме да решаваме много важни въпроси в бюджета и регулатори, Шенген, а подобни неща няма смисъл. Мина 14 ч. нищо не се случи, а напротив, чухме как Денков ни прати да си гледаме работата, което ние направихме. След като имахме ясна позиция на ЕК, че дерогацията трябва по-бързо да се включи в дневния ред на НС, ние го включихме. Надявам се да мине, посочи Борисов.

Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше такова да има. “Сега всячески искат да подпишат такова споразумение, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Мария Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че в неговия кабинет идват Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти. “След работата в парламента отивам в централата да си гледам кметовете. След това те по цял ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет. Това лицемерие, че ГЕРБ са заедно с ДПС, което казват по медиите, да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни разговори са между ПП-ДБ и Делян Пеевски”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ДО 161, А да отрежат яйцата на мъжкия, не може ли? Що за хора пишат тук?!
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Догодина водата поскъпва с над 20% това е над 5 лева на кубик и това само в началото . Токът също ще поскъпне с 50% от юли 2025 . А 2026 от 1 януари токът излиза на свободния пазар и макар обещанията че обикновения потребител няма да е засегнат ще плаща по скъп ток . Цените ще се покачват и ще ни убедят че спасението е еврото .И да с евро няма повече световната да смята в левове дали можем да върнем заем (защото всичко ще е вече евро за евро)и ще ни дават ,но вече като част от еврозоната и евро семейството . В едно семейство всички поемат частично заема на другия. Та така и ние ще правим . А и
141
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я, Дърт Ром!
140
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Борисов: Абе тя държавата мирише на тиня и лай*на, ама аз пък съм изпран и ухая на свежест!
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ИСКА ДА КАЖЕ ЧЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО НЕ ДАВАТ
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до 157 Разсъждението ви е неправилно. А може би ще ти хареса, да бъдеш инвалид или се грижиш за инвалид и "богатееш" с тези смешни пари? А ако има злоупотреби, този проблем, трябва да бъде решен от контролни органи, а не да ощетяваш и лишаваш децата или инвалидите от средства. В други европейски държави, детските достигат около 300 евро, без дори да са инвалиди, жилище също им осигуряват на бездомните или инвалидите. На вас, все нещо ви "пречи", да решавате проблемите в държавата.
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо не са осъдени и в затвора рекетьорите-измамници , които крадяха парите на пенсионерите с измами да хвърлят последните си пари? Това беше през твоето управление.
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До С-ИГАНИТЕ В НСНа теб, пенсията за деца с увреждания и инвалиди ти се вижда "много", но милиардите, които Боко и компания окрадоха , не?! Смешно, даже брутално изказване. Спрете първо корупцията и шуробаджанащината, от там тръгват многото злини и от алчност!
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не може, на всеки , на който му скимне да проследява, причинява болка, разболява и убива хора с лъчеви оръжия, невидими за околните, да му се позволява фриволно да върши това с населението, не може, трябва да бъде защитено населението, трябва, намерете начин!
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Убийствата на обикновеното население се появиха, когато вие дойдохте на власт ББ, ЦЦ!***! Няма ли някой да забрани лъчевите оръжия и използването им от *** и пульо срещу хората в България и Европа, които ги разболяват и убиват, няма ли да се създаде някаква защита срещу това?
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кабинета не работи и вреди. Но изборите са лоши. Я влезем я не. ББ.
132
0
 
10
 
! Отговори
Гадняр преди 6 месеца
Със "съюзници" като Бойко и Пеевката не ти трябват противници ! Те са достатъчни !
131
0
 
8
 
! Отговори
така да знаеш преди 6 месеца
*** , въобще се не усещаш , защото си много *** , че американците няма да те пожалят и ще ти приберат всички накрадени милиарди , теб ще захвърлят като онова оранжевото дето се въргаляше на нощното ти шкафче , така е след " употреба " при тях .
130
1
 
12
 
! Отговори
До Боррисoff преди 6 месеца
Селски , нали като падне дерогацията пАри от Лукйл за хазната ще клонят към '0" . каква е файдата за БГ и народа като санкционирате рафинерията. Добрев и неговият градски Вассилчов ни проглушиха учите , че ЛукОйл дължал 700 млн. Оказа се , че и двамата лъжат и се държат като амбулантни търговци.Рафинерията НЯМА никакви задължения към данъчните. Анадъм !
129
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
значи според РОМЪТ,блестящо илюстриран с горната снимка,да "съборят" правителството е "пълна глупост",но да го ОСТАВЯТ и СТИМУЛИРАТ да взема СЛАБИ и ВРЕДНИ решения, Е проява на чутовна полическа "МЪДРОСТ" ??!!!!!!...Луд до лудия,мила моя майно льо,КРЕТЕНДОКРЕТЕНА !!!
128
2
 
9
 
! Отговори
Ангеларий преди 6 месеца
А коя е Мата Хари?
127
2
 
9
 
! Отговори
фанат за топките преди 6 месеца
Буцито ми прилича на бръмбар с набита на едното място сламка , знаем кой му я наби , сал бръмчи , на в " правилната " посока лети .
126
2
 
4
 
! Отговори
тиква кво шъ каиш преди 6 месеца
Нефелно , некадърно , че и йош бол такива , ама да го подкрепями . Нема да питам поради кви причини единствено да не слушам глупости.
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Решенията на кабинета на добри, но прекалено сложни за простата тиква на бойко борисов
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БОЙКО БОРИСОВ СЕ УВЪРТА ОКОЛО ПП-ДБ ЗА ДА СЕ СПАСИ ОТ МАГНИТСКИ