Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!

Досега решенията на МС са слаби, ПП-ДБ ежедневно си говорят с Пеевски
6 дек 2023 10:38, Стела Стоянова
217
Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!
Снимка БГНЕС

Досега решенията на МС са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на МС, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем много работливи в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост, каза Борисов. Дерогацията трябва да падне и ние, и ПП сме съгласни, само че те казват да влезе от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, не виждам ние как ще се дръпнем от това януари, като ние сме го предложили, добави Борисов.

Има действащ документ между Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт. В случая с директора на Пирогов, вицепремиерът Габриел постави въпроса на премиера, че не е съгласен със смяната. Ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно парламентарните решения да ги вземаме като партии заедно. В един момент Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения поръчкови няма да допуснем. Вчера от границата ни с Турция, където бяха еврокомисарят и Василев, Василев лично ми се обади, това са глупости каза, така не се прави. Изчакай ме, че имаме да решаваме много важни въпроси в бюджета и регулатори, Шенген, а подобни неща няма смисъл. Мина 14 ч. нищо не се случи, а напротив, чухме как Денков ни прати да си гледаме работата, което ние направихме. След като имахме ясна позиция на ЕК, че дерогацията трябва по-бързо да се включи в дневния ред на НС, ние го включихме. Надявам се да мине, посочи Борисов.

Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше такова да има. “Сега всячески искат да подпишат такова споразумение, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Мария Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че в неговия кабинет идват Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти. “След работата в парламента отивам в централата да си гледам кметовете. След това те по цял ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет. Това лицемерие, че ГЕРБ са заедно с ДПС, което казват по медиите, да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни разговори са между ПП-ДБ и Делян Пеевски”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До: ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ, каквато я направиха те заедно с интимният си партньор Бойка калдаръм кадъна и харем гроб! 13 години Бойка калдаръм кадъна издевателства над България и резултатите са ясни! Преди Бойка калдаръм кадъна България се сърдеше,че е в пакет с Румъния, а след 13 години управление на харем гроб България се моли да остане в пакет с Румъния! Ето до там я докарахме, че вече се сравняваме с мега държави като Сомалия, Зимбабве и Мали!
122
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя си затрива партията само и само да се отърве от Магнитски.
121
2
 
17
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 6 месеца
ДОКАТО ТОЗИ Е ПОЛИТИК,НЯМА ОПРАВЯНЕ.ГОВОРИ СУТРИН ЕДНО,СЛЕД ОБЯД ДРУГО,ГУБИ ВРЕМЕТО НА ВСИЧКИ.ТРЯБВА МУ РИЗА С МНОГО ДЪЛГИ РЪКАВИ.
120
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде догодина Водата поскъпва с над 20% над 5 лева на кубик . Токът също ще поскъпне с 50% . Вие си ги избрахте като НЕ гласувахте и отидохте за гъби или за риба .Или гласувахте "Не подкрепям никой ".Сега ще ви управляват ро/..//. ми..... // те Киро, Асен ,Бойко ,Пеевски .А като дойде еврото ,не се радвайте защото като част ЕС семейството ще поемаме части от заемите на другите родини (страни в ЕС със заеми ) продължаваме промяната ромаледжавале
119
3
 
22
 
! Отговори
Коки преди 6 месеца
Тоя е луд за връзване! А как говори,ужас, все едно клюкари и се обяснява на комшийките пред болка.
118
3
 
18
 
! Отговори
Пуйко Борисов преди 6 месеца
Боко го е ШУБЕ от Магнитски. Малко по-малко го е шубе от Радев - Боко беше обещал на Радев про-руска коалиция с БСП и ДПС. А президента е не по-малко отмъстителен от Боко - още помни и зулумите на Каскета. Боко ще търпи да му го нанизват, ама в същото време го нанизва на неадекватниците от ПП-ДБ.
117
6
 
10
 
! Отговори
ДА ГО СЪБОРИМ преди 6 месеца
ЗА КВО МИ Е КАБИНЕТ СЪС СЛАБИ РЕШЕНИЯ
116
5
 
11
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 6 месеца
Как ,как да развалят сглобката като са им обещали много пари .А й незабравайте че американското посолство го държи тикваря с още секс записи . То 3 години цирка с анти ГЕБ и Анти ДПС затова беше защото навънка не могат да правят шашми . Навън има по големи акули. Много успели чили назапад се прибират да крадат тук. Вие нали сте прости обичате обещания , мечти и си избрахте някакви там с дипломи явили се на компютърни изпити от Харвард. Айде до година Водата поскъпва с над 20% над 5 лева Токът ще поскъпне с 50% догодина Продължаваме промяната ромаледжавале
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя е голем лъжльо...всеки ден театро, как има още пеперуди да бръмчат около него и да му се връзват?!
114
0
 
23
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 6 месеца
И на теб Боце, ти се нагледахме на цирковете 12 годинки.....
113
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изпирането си има цена.
112
1
 
14
 
! Отговори
МВР ДАНС преди 6 месеца
Бойко Борисов (извънземният) били обяснил защо има неистово влечение към роми и мрази всички интелигентните Българи!?Само със СРС-ТА не става!
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тиквата отново е активирал лакеите си да плюват Правителството, в което той самият участва, макар и Задкулисно. С други думи Банкяският интригант, похотливец, крадец и лъжец, отново протестира сам срещу себе си. Както през 2020-та.
110
1
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 6 месеца
Хем го сърби-хем го боли+хем го е страх от посолството =Борисов
109
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
3 ГОД ШАРЛАТАНИТЕ УПРАВЛЯВАТ КАКВА Е БЪЛГАРИЯ
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По всички сайтове - само гнусни герберасти, които хем са чест от Сглобката, хем не спират да плюват Правителството.
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв страх само го тресе Тиквоний.Само да се спомене за падане на правителството и реве като мечка.Готов е да козирува и крака да целува за да не го намагнитят.С нетърпение чакам да дойде март, за да вид́я как ще се върти и об́яснява пред крепостните гербъри защо министрите пак са на ПП-ДБ.
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ЕВРОАТЛАНТИК ЗА 108 А сегашните? МНОГО ПОВЕЧЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ! ХВАНИ ЕДИНИЯ,УДАРИ ДРУГИЯ!
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Няма нищо безплатно" и почнала да събира от децата за да си купува избиратели
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕМИ СИГУРНО ЗА ТЕБ Е ТАКА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГОНИ КОРУМПИРАНИТЕ ВМЕСТО ДА БЛАЖИ ОТ ТЯХ... И ДА ПОКРОВИТЕЛСТВА ТЕХНИТЕ "ТАЛАНТИ"