Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!

Досега решенията на МС са слаби, ПП-ДБ ежедневно си говорят с Пеевски
6 дек 2023 10:38, Стела Стоянова
217
Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!
Снимка БГНЕС

Досега решенията на МС са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на МС, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем много работливи в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост, каза Борисов. Дерогацията трябва да падне и ние, и ПП сме съгласни, само че те казват да влезе от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, не виждам ние как ще се дръпнем от това януари, като ние сме го предложили, добави Борисов.

Има действащ документ между Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт. В случая с директора на Пирогов, вицепремиерът Габриел постави въпроса на премиера, че не е съгласен със смяната. Ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно парламентарните решения да ги вземаме като партии заедно. В един момент Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения поръчкови няма да допуснем. Вчера от границата ни с Турция, където бяха еврокомисарят и Василев, Василев лично ми се обади, това са глупости каза, така не се прави. Изчакай ме, че имаме да решаваме много важни въпроси в бюджета и регулатори, Шенген, а подобни неща няма смисъл. Мина 14 ч. нищо не се случи, а напротив, чухме как Денков ни прати да си гледаме работата, което ние направихме. След като имахме ясна позиция на ЕК, че дерогацията трябва по-бързо да се включи в дневния ред на НС, ние го включихме. Надявам се да мине, посочи Борисов.

Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше такова да има. “Сега всячески искат да подпишат такова споразумение, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Мария Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че в неговия кабинет идват Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти. “След работата в парламента отивам в централата да си гледам кметовете. След това те по цял ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет. Това лицемерие, че ГЕРБ са заедно с ДПС, което казват по медиите, да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни разговори са между ПП-ДБ и Делян Пеевски”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Те, твоите нали бяха все силни :) Особено Путинския пАток :)
42
0
 
10
 
! Отговори
Дъглас преди 6 месеца
Пълната глупост е че хората ви търпят още Спасява ви че народа никога не е бил единен а разделен и вие много добре го знаете и затова си разиграване коня както ви се иска
41
1
 
8
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 6 месеца
Правителството е слабо, НО НИЕ ще го оставим да си управляват... Каза тупито от Банкя. ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ И МАНИПУЛИРАНЕ НЯМА. ТЕ НЕ МАГАТ, НО НИЕ СМЕ СОЛИДАРНИ С ТЯХ. ВАЖНО Е КЕЛИПИР ДА ИМА. И ДА СЪМ СИ У ДОМА А НЕ ПРИ БАЙЧО МИ СТАВРИ. КОГА ЕДИН РАБОТНИК НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ШЕФЧЕТО ГО УВОЛНЯВА ДРАГИ "" "МИ" "" ТУ.. ЪПЧО.
40
3
 
11
 
! Отговори
Къде е преди 6 месеца
Сретан Йосич, нали имаше един за отстрелване. Май вече са двама, които вредят на развитието. На снимката този е шизофреник с мания за величие.
39
3
 
17
 
! Отговори
с Вински черва преди 6 месеца
Нещата са дълбоко навързани.Герп няма достатъчно гласове без дпс.То се ръководи от Доган,на когото е спешно необходима куче-касичка,защото се е овъргалял в дългове към държавата-росенец,босенец и.т.т.Най.доброто куче-касичка е Дебелян,с богат опит в булгартабаг,ктб,тото и прочие....
38
3
 
8
 
! Отговори
Баце преди 6 месеца
Аз съм слаб и вие сте слаби, затова се разбираме!
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ГЕРБ-ДПС са една партия и това се доказва ежедневно, а какво говори сикаджията от Банкя няма никакво значение. Заедно с Пеевски ликвидираха Булгартабак, КТБ, изнасяха контрабанда цигари през Турция, а за народа и пенсионери постна пица. Хора ГЕРБ-ДПС са проклятие за България. Честните и работливи турци също го виждат.
36
3
 
8
 
! Отговори
До Зозо преди 6 месеца
Ресторантьорите никога не са гласували за ПП.А пак ще си гласуват за ГЕРБ.Те им изпълняват всички желания.
35
2
 
10
 
! Отговори
Посолството : преди 6 месеца
"НЕма мърдане,Буци! И ти и Дебелян Магнитски ще изпълнявате инструкциите и ще си подсвирквате с пълна уста!"
34
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Хахааа, той Боко да има късмет да подкрепи и една от глупостите на лудия Асан в данъчните закони и на другите избори ще е много изненадан от резултата. Само за инфо - в ресторантите са заети около 200 000 души. Май няма да гласуват за ГЕРБ и ПП.
33
1
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 6 месеца
А пък аз за ГЕРБ спрях да гласувам още в средата на първия им мандат и се оказах прав. Нищо положително не направиха - само корупция, шуробаджанащина, раздута администрация, "наши бизнесмени", съсипано образование, съсипано здравеопазване, липса на свобода на словото, абсурдна съдебна система. Докараха ни трайно до последно място по заплати, пенсии и покупателна способност. Да не говорим по изборите какви неща сътворяват. Така, че този дебел предател трябва да е в затвора. Още му сърбаме попарат
32
2
 
13
 
! Отговори
Къде е Прокуратурата преди 6 месеца
Лицето Бойко Методиев Борисов разполага с банди за следене, терор и убийства !
31
0
 
9
 
! Отговори
Здравейте ШАРАНИ ! преди 6 месеца
На последните Избори ви хванаха на гола кука. Дори да сте си продали гласа изгодно, всички ще плащаме сметката с лихвите.
30
0
 
19
 
! Отговори
Хмм... преди 6 месеца
Бобсуне, на всички е ясно защо няма да събориш Денко и сглобката, така че престани да се правиш на такъв дето не си!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Механизмите на демокрацията работят безотказно. Демокрацията води до това, че се унищожава базовия принцип на което може да съществува човечеството - меритокрацията, когато способните хора идват на власт. А демокрацията е тържество на бездарниците. Народът навсякъде избира бездарници които му обещават лек живот и да му решат всички проблеми.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Двамата смешни намагнитени дебелаци пак се правят на интересни.
27
7
 
10
 
! Отговори
Тон за песен: преди 6 месеца
Бате Бойко ти си мъж...
26
3
 
9
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 месеца
Вкусни ли са бананите?
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За мене вече лично какво ще каже Борисов вече няма никакво значение.До преди около 6 месеца винаги гласувах за ГЕРБ.Според мен ГЕРБ прикючи.Казвам приключи за такива като мен.За ГЕРБ ще продължават да гласуват едно твърдо ядро и до там.ГЕРБ никога повече няма да бъде това, което беше.
24
1
 
4
 
! Отговори
До20 преди 6 месеца
Бе като гледам, май тиквуня те вади от време на време от джоба си