Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!

Досега решенията на МС са слаби, ПП-ДБ ежедневно си говорят с Пеевски
6 дек 2023 10:38, Стела Стоянова
217
Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!
Снимка БГНЕС

Досега решенията на МС са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на МС, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем много работливи в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост, каза Борисов. Дерогацията трябва да падне и ние, и ПП сме съгласни, само че те казват да влезе от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, не виждам ние как ще се дръпнем от това януари, като ние сме го предложили, добави Борисов.

Има действащ документ между Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт. В случая с директора на Пирогов, вицепремиерът Габриел постави въпроса на премиера, че не е съгласен със смяната. Ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно парламентарните решения да ги вземаме като партии заедно. В един момент Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения поръчкови няма да допуснем. Вчера от границата ни с Турция, където бяха еврокомисарят и Василев, Василев лично ми се обади, това са глупости каза, така не се прави. Изчакай ме, че имаме да решаваме много важни въпроси в бюджета и регулатори, Шенген, а подобни неща няма смисъл. Мина 14 ч. нищо не се случи, а напротив, чухме как Денков ни прати да си гледаме работата, което ние направихме. След като имахме ясна позиция на ЕК, че дерогацията трябва по-бързо да се включи в дневния ред на НС, ние го включихме. Надявам се да мине, посочи Борисов.

Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше такова да има. “Сега всячески искат да подпишат такова споразумение, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Мария Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че в неговия кабинет идват Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти. “След работата в парламента отивам в централата да си гледам кметовете. След това те по цял ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет. Това лицемерие, че ГЕРБ са заедно с ДПС, което казват по медиите, да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни разговори са между ПП-ДБ и Делян Пеевски”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
А 3 ГОД БЪЛГАРИЯ КАКВА Е
62
1
 
7
 
! Отговори
Курило преди 6 месеца
Рома е за освидетелстване. Трябва да се лекува в усмирителна риза и арен коктейл от медикаменти.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Б.Борисов:"Аз съм пр.ст и вие сте прости,затова се разбираме".Само с едно изречение е казал всичко за себе си,и за вас,които гласувате за него.
60
0
 
6
 
! Отговори
Аз пак да питам преди 6 месеца
Аз пак да ви питам: Айде да си представим че гледаме фантастичен филм и вчерашния Бойко излезе да спори с днешния Бойко. Дали ще се разберат? Според мен ще се сбият щото няма да осъзнават, че са един и същи човек, разделен от 24 часа и няколко ментални кризи, ами ще си мислят че са двама различни БОКО-та от паралелни реалности, въпреки че споделят една и съща реалност.
59
0
 
8
 
! Отговори
Биполярен преди 6 месеца
Вече стана най-нормалното нещо Банкянския Башбакан да говори едно и на другия ден сам да си опонира и неговите придворни тpoлове вечно да са съгласни с него. Живеем в пълна шизoфрения. Време е Боко да си ходи. Вече тежи на народа. (то му беше време отдавна, но как и да е)
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато 80-те % де...ли не станат 20 % е тоя и такива като него ще ни управляват.
57
1
 
4
 
! Отговори
Ебата Шизофреника преди 6 месеца
И ако го питаш "Ми тогава за ко ривеш?" и той няма да знае отговора. Просто старите хора са като малките деца - мрънкачи, мрънкат за всичко, вечно някой им е виновен. НАЛИ ДЯДО БОЙКО? Деменцията *** на вратата.
56
1
 
8
 
! Отговори
Това са уроди преди 6 месеца
Пеевски и Борисов са едно - МВР ДС
55
1
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 6 месеца
Абе,гербав,всички видяхме какво може шайката.Цели 12 години и ядохме попарата.А резултата-най-бедни,най-болни,най-бързо изчезващи в целия ЕС,с най-корумпирания политици,някои от които в списъка Магнитски,а един е пощаден,за да слушка.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе,ту.уп,кого ще заблуждаваш,че не си в уйдурма с ДПС,като Делян Пеевски всеки ден ни уведомява,че подкрепя всяко ваше предложение,което е срещу ПП.
53
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-доброто възможно правителство е на ГЕРБ, с абсолютно мнозинство, за да не се влияе от капризите на разни коалиционни партньори! Доказали са че могат да работят добре, и са го правили винаги! Но щом сте толкова пpoсти да не го осъзнаете, то е нормално да се търси оптималния вариант - прословутото "най-малко зло", така че за момента това е положението
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв изказ,какъв стил!Божеее,слез и си прибери вересиите!Тоя и 8ми клас е преминал с връзки.Нали майка му е била учителка в същото училище.Представям си какъв е бил и нейният стил.
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
никога не съм гласувал за гроб и за сименончо и се гордея но се срамувам че нямам силите да накарам хората да се опъчат на злото
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Май отдавна вече Бойко е само говорител и нищо не може да направи.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво като спечели ГЕРБ-ДПС, ще чакате да ви назначат на държавна хранилка за да можете да крадете и да храните хората с огризките и постна пица ли а? Но това време свърши .
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
на куково лето
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Единственният интелигентен и възпитан човек в герп е Мария Габриел.Добре,че и е даден шанс в политиката.Няма нищо общо с Деси,поетеси ,фростакеси,прости кърджалийски и.т.н.
46
14
 
3
 
! Отговори
Надянко Нахуянков преди 6 месеца
Бойко Борисов ще спечели и следващите избори!
45
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Ох, кога ще ни дойдат едни политици, които да разрушат старите комунистически панелни жилища и да построят българите да заживеем в еднофамилни къщи покрити със соларни панели и вятърна перка за ток на двора и всеки ще си произвежда сам ток и няма да има сметки за ток и парно - без пари! А с тока от другите вятърни централи и соларни панели ще произвеждаме водород с който ще караме водородни джипки на водород без пари. Да ваведат зелената икономика и да живеем щастливо в демократично и западно ориентирана България където всеки ще кара зелена водородна джипка или тесла.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чета много реват пишман ресторантьорите, а някой да е видял падане на цената в ресторанта?!А качеството на услугита в България и Гърция например? Това лято бях там разликата огромна в Гърция, цените като в България, но качеството бързината, усмивките на персонала са много над намръщените сервитьори в България, чакането, услугата, срам. Бях и в Румъния и те ни задминаха. А тук само за пари о обирджийство.