Протест пред МС: "Не" на ГМО в България

Предложението ще се разгледа утре в комисия на Европарламента
10 дек 2023 18:00, Красимир Ангелов
46

Земеделци и еколози се събраха пред Министерския съвет на протест под мотото "Не" на вноса и отглеждането на ГМО продукти у нас". 

Още по темата
Поводът – испанското предложение да се разреши използването на нови геномни техники, което би позволило нови генномодифицирани продукти да влязат на българския пазар.

Предложението предстои да се разгледа в понеделник в комисия на Европарламента, а демонстрантите настояват България да не го подкрепи.

"Ние продължаваме да не знаем какви ще бъдат дългосрочните последствия върху човешкото здраве, заплахата е за всички в ЕС", каза жена от протеста пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Нещата опират до тава как България ще гласува в Европа, ние трябва да имаме глас "против"", каза друг протестиращ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте колко са протестиращите и после не сърдете на проф. Иво Христов, че ни нарече Деебили.
16
10
 
6
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 8 месеца
ПО КВО ПОЗНАВАТЕ, ЧЕ ДАДЕН ПЛОД Е ГМО....ХАХАХАААА....???//,,,или ви платиха да дрънкате простотии...///
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГМО са всички организми модифицирани от хората за да задоволят неговите потребности. ГМО са всички сортове пшеница, домати, краставици, всички породи кучета, крави, овце и т.н. Това че днес имаме съвременни технилогии с които можем директно да манипулираме ДНК, не значи че още от дълбока древност нашите предци не сме извършвали генетични екперименти, благодарение на които са създали огромен брои растения и животни с които се изхранваме от хилядолетия.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имайте в предвид, че даже хора на ЦРУ не успяха да се противопоставят на "Монсанто" и ги достраша. Тези корпорации, са опасни, американци и канадци се страхуваха от тях, в Канада успяха да ги осъдят, немската BASF(БайСеф) също се занимава с ГМО, в Полша ги изгониха и ГМО фирмите и фирмите за шистов газ, излезе населението и ги прогони и камионите им блокираха, щото поляците имат топки!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България първите ГМО храни са одобрени за продажба през 2006 г. Това са царевицата "Монсанто" Roundup Ready и соята "Монсанто" Roundup Ready. Оттогава ГМО храните са станали все по-популярни в България и днес те се използват в много храни, включително в зърнени храни, закуски, чипс, олио и др. :D
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
само да вметна, че по света си ядат ГМО от мноооого отдавна и нищо не се е променило... Предполагам няма значение истината, както винаги...
11
6
 
9
 
! Отговори
Не хора, а овце! преди 8 месеца
Протестират само земеделци. Овцете дето ще ядат ГМО-то си стоят вкъщи на топло. Всяка овца заслужава края си, а той неизбежно е в скотобойната.
10
7
 
5
 
! Отговори
Кики и Коко ще преди 8 месеца
Векуват - това показва Протеста, а Българският Народ го Чака по-лошо и от Хлад и Мизерия, чака го Рак, АлцХаймер и Смърт по най-жесток начин в Адски Мъки!
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
народа даже не знае какво точно ГМО. Той си мисли, че иска да го отровят. Не си прави труда да провери, иска да се сърди.
8
6
 
9
 
! Отговори
Теория на Случайност преди 8 месеца
Антъни Блинкън - Държавен Секретар на САЩ - ЮдеюСемит; Виктория Нуланд - Зам. Държавен Секретар на САЩ - ЮдеюСемит; Нед Прайс - ПресАташе на Държавният Департамент на САЩ - ЮдеюСемит; Марк Гитенщайн - Посланник на САЩ в ЕС - ЮдеюСемит; Ейми Гутман - Посланник на САЩ в Германия - ЮдеюСемит; Мерик Гарланд - Главен Прокурор на САЩ - ЮдеюСемит и т.н. и т.н. не само 100% от Целият Кабинет на Байден са ЮдеюСемити, но и всичките му Деца са Женени и Омъжени за ЮдеюСемити, т.е. всичките му Внуци са Юдеи!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
къде се е скрил молеца
6
11
 
6
 
! Отговори
РУСКИ ГМО ЕНИЧАРИ преди 8 месеца
РУСОФИЛИТЕ СА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ БЪЛГАРИ, НАПРАВЕНИ НА РУСКИ ЕНИЧАРИ....
5
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да кажеш не ГМО, означава да кажеш не на науката и прогреса. Само религиозните фанатици ги е страх от науката! Най-лошото е че хората които са уж против ГМО, не знаят какво всъщност означава този термин и нямат представа, че почти цялата храна която консумират реално е ГМО.
4
5
 
10
 
! Отговори
От хората преди 8 месеца
Има една агенция, която може да спре вноса и продажбите на всичко с ГМО ,но продажниците послушковци не го правят.Големи заплати ,рушвети и накрая българския народ го отнася.
3
5
 
11
 
! Отговори
глей си работата преди 8 месеца
Сериоцен проблем, пълна аапатия по български и купени правителства!
2
11
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 8 месеца
Броят на Протестиращите Показва Ясно Състоянието на Българското Общество - Бягайте от Тука и от Контролираният от Юдея Свят докато можете - Северна Корея е може би най-добрата Дестинация - там Хората Знаят!
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
то цялото зърно е ГМО от Украйна,от америк.собственици на украинската земя.