Специалният шоколад - елегантният подарък за празниците

Производители искат да направят страната ни хъб за шоколад
Обновена: 19 дек 2023 11:37 | 19 дек 2023 11:29, Анисия Иванова
10

На прага на коледните празници все по-често се чудим какво да подарим на най-близките си. Британците ни дават идея, заменяйки скъпите коледни подаръци с шоколад.

Красимир и Мартин Бенямин са производители на шоколад. Двамата посочиха в "България сутрин", че цената е добър индикатор за качествения шоколад.

"Какаото е нещо много полезно, въпросът е какво ще добавиш към него. Когато подаряваш, ти искаш да дадеш нещо от себе си и да зарадваш другия. Шоколадът е едно цялостно преживяване", сподели Красимир.

Двамата братя признават, че са самоуки. Започват да експериментират в хола на Мартин, след това наемат мазе за нуждите на своето начинание.

"Мъск казва, че в днешни дни можеш да се научиш да правиш всяко нещо, ако просто четеш и говориш с хора. Ние по този начин започнахме и нашата мечта и цел е България да стане хъб за шоколад", каза още Красимир Бенямин.

По думите му големите трансформации се правят от хора, които идват отвън.

"Точно това е, което ние правим и наблюдаваме в нашия бранш. Работим много със суперхрани, защото това е духът на времето. Представяме храни, които не са чак толкова популярни. Нашата мечта е това да стане световноизвестно", обясни Красимир.

"Какаото е суперхрана, в него има стотици полезни вещества. Бялата захар и сухото мляко го правят вреден. В нашия шоколад оставяме настрана вредните неща, а залагаме на полезни съставки. Така се получава здравословен продукт", каза на свой ред Мартин Бенямин за Bulgaria ON AIR.

"От Европа и Англия се развива традицията да се подарява шоколад. В 19 век са си го позволявали само по празници, подарявали са го за рождени дни. Тогава е бил нещо много специално, в днешно време е прекалено лесно достъпен. Хората започват да ценят специалния шоколад", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 3 Ако благодариш на мен - не, не съм имал историческата възможност да бъда комсомолец. Но ако те интересува дали такъв шоколад съществува, просто напиши в Гугъл "Един метър шоколад". Тъкмо ще видиш къде в София можеш да си го купиш, не го продават на много места. На гърба на всяка опаковка е написаната историята, която преразказах тук.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шринкфлация, грийдфлация и подобни практики - еми сами си го набихте, сега няма как да ме накарате пак да купувам боклужи, мерси за услугата!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6. Що да се не борят ? Научават се и правят по-хубави. Ако могат разбира се и това им е целта.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Със швейцарските шоколади ли ще се борят по качество, със френските по разнообразие или с евтините украински по цена? Всички ниши са заети. Нали, зарежи, че нашия национален опит с шоколада е 0, ако не броим "Своге", дето даже пенсионерите не искат да го купуват...
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това жълто-синьото парцалче къде се вее отзад ......
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тцъ тцъ тцъ .. звучи почти като приказката за Ротшилд с ябълките, но оня бил уж по-беден
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мирси за рекламата пълна с комсомолски фантазии
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
.... Свищовлиите забелязали, че на всяка вечеря на масата на висшите офицери се слагат много дълги шоколади и предложили те да произвеждат такива от местни суровини. Руснаците се съгласили при условие, че ще се правят по същата рецепта, по която са били правени за императора до този момент. Рецептата била съхранена у потомците на някогашните производители от град Свищов. Доколкото знам, имало и запазени форми за приготвяне на царския шоколад. Но с интерес ще опитам и този на Бенямин.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам каква марка е шоколадът на братя Бенямин. Идеята им е добра, но има една нашенска фирма, която вече я прилага. Казва се "Един метър шоколад" и можете да си поръчате такъв - дълъг 1 метър, а също и с дължина половин метър, върху чиято картонена опаковка да има такъв надпис, какъвто вие пожелаете. Производството на този вид шоколад е всъщност възродена традиция. По време на Освободителната война руският император е прекарал известно време в Свищов, където е бил главният щаб. Свищовлии ....