Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм

Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер
26 фев 2024 16:00, Нели Христова
319
Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за поканата, която ми позволи да почувствам със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм, решителност да извоювате бъдещето. България съпреживява кошмара на опустошението, загубите, видяхме това в очите на хилядите бежанци, за които отворихме сърцата си преди 2 г. Днес ги усетих със сетивата си в Соломянския район". Това заяви премиерът Николай Денков в Киев на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
"Преди 10 г. незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на агресията на Русия към Украйна и отвори пътя за пълната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война срещу Европа и целия демократичен свят. Вече е явно, че целите на Путин се простират и извън пределите на Украйна. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България, подкрепата на Украйна е защита за самите нас, подчерта Денков. България застава безпрекословно на страната на Украйна, на страната на свободата, демокрацията и международния правов ред", заяви Денков.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена, свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си и за мита в Европа. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

Имаме готовност за сътрудничество и в контекста на създадената международна коалиция за връщане на украински деца, незаконно депортирани в Русия, като България е една от съучредителките на коалицията. Един ден ще има правосъдие за всички престъпления, призовавам международната общност да остане единна в подкрепата си за Украйна, отбеляза Денков. Той допълни, че България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир за Украйна и за всички демократични народи. "Слава на героите!", заяви още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До анонимен *** - Е, само двама и дали са шпиони точно? Но пък е сигурно,че утре кацат два аЙропланЯ с гости от Австрия. Да си на летището с китки и курабийки за посрещането.
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Два нови чартърни полета пристигат утре на летище София пълни с бежанци от Австрия!
58
2
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Не напразно посолството са го избрали....послушен и жалък,готова да лиже за.ници и да се унижава.
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом ви е мъчно ,останете си там за да ни стане весело на нас! Можеше и Такаренко с теб да вземеш и да закарате ръкавиците и неколко БТР.Да ви се зарадват най накрая и на вас някаде!
56
25
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 6 месеца
Браво на ДАНС!Още двама руски шпиони представящи се с фалшива самоличност аут от България:):):)Копейки свикнахте вече нали?:):):)БЪЛГАРИЯ-НАТО:):):)
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С комикът Зеленски са си лика прилика.
54
3
 
22
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 6 месеца
Знаете ли защо плъха беше в незалежная? Не знаете. За да подпише двустранно споразумение за военна помощ. Е подписа го. От днес насетне сте "мясо" на фронта. Между впрочем днес изгоря първия Абрамс. Добре горят, керосина е качествен, хамерикански.
53
1
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 6 месеца
Само да попитам този *** Българин ли е или украинец ? Честно не съм наясно вече този кой е както и Мбапе не знам футболяга ли е или баскетболист !?
52
3
 
25
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
Надявам се, че укрите не са му спретнали пърформънс с предполагаема руска ракетна атака и вой на сирени, при което да се скрие в някое бомбоубежище. Като нищо нашият академик наj-малко ще напълни пампepca.
51
9
 
11
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 6 месеца
Министър председателя на Украйна се държи на ниво ! Дома не обелва за тая България ! Така трябва да е всеки който служи вярно на държавата си ! Слава Украйна ! Да живее Америка !
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не му ли дадоха украинците едни кубинки, един автомат и униформа и да ходи да се бие за свободата като е толкова надъхан.
49
1
 
32
 
! Отговори
Денков преди 6 месеца
Българите и и българската икономика не са важни, не е и важно ,че няма инсулин в аптеките важна е Украина. Слва Украине!
48
0
 
30
 
! Отговори
Този преди 6 месеца
Боже,прибери си вересите....
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я, мъпета е ходил да прави смешки и зад граница! Браво!
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Утре кацат два самолета с бежанци от Афганистан
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тежко изразена комбинация от едипови и наполеонови комплекси.
44
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
такова падение никога не е имало в българската история, за това и скоро няма да има таква държава ако не се вземем в ръце
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Суха форма на 5Ra3тия.
42
3
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 6 месеца
А дрогирания и той те направи за посмешище ,защото ти си му подарил меч ,я той ти каза ,че нищо не е получил !!!Махай се ,че стана за ашак на света !!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
***.

Спонсорирани публикации