Нинова: Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна

Тя поиска спешно изслушване на премиера в НС
27 фев 2024 14:52, Стела Стоянова
127
Нинова: Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна
Снимка БГНЕС

Внесохме в Народното събрание искане за спешно изслушване на министър-председателя Денков във връзка с изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

"В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна", каза Нинова.

Лидерът на социалистите допълни, че такава новина беше потвърдена и от премиера на Словакия Роберт Фицо, който "също каза, че макар и да не е постигнат консенсус, такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете".

Нинова обяви, че от БСП искат да знаят защо Денков прави тези изявления, от името на кой орган е упълномощен да прави такива изявления, и какво има предвид.

"Призоваваме и всички други опозиционни парламентарни сили категорично да се противопоставим на това, и българските граждани призовавам за категоричен отпор на каквото и да е, дори и евентуално решение за предоставяне на български войници и жива сила в Украйна", призова тя и допълни, че за БСП това означава въвличане пряко на България във война.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП щом вече са украинци да ходят да се , срежават за Украйна още утре да ловят влака и напърва линия )целия ЕС ни се чудат на акъла
63
0
 
15
 
! Отговори
Хах преди 6 месеца
НАТО си измива ръчичките през двустранни договори като този, който Денко вече е подписал! Иначе Алиансът официално нямало да праща войски в Украйна, така рече пък секретарят Столтенберг. Очаквам сапунерко да ни сапуниса с поредната лъжа,която обаче като нищо може да ни подпали чергата!
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Редно е атаката на нож да поведе гусеин Пеевски...
61
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Е, този не миряса! Няма ден, в който Никито да не пътува! И ръси глупости! 6-ти март е близо и явно иска да навакса с екскурзиите на държавна разноска! А, какво се случва тук и с българите изобщо не го интересува, даже и икономиката на България не е важна!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
пърДенков просто се "изпусна" пред Зеленуто бе Корнелче. Не го мъчи
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
оставка на Румен Радев излъгал избирателите си, пробутал им ПП
58
1
 
9
 
! Отговори
Голата истина преди 6 месеца
От 1 юли махат нощните тарифи нощния ток след 22ч се вдига с това с 300%. Пак тази година излизаме на "свободния пазар" и битовия ток става промишлен и там едни 100% отгоре. През зимата на 2025г една минимална заплата ще е сметката за тока , ако въобще има ток зимата... Затвориха Мариците съботираха ВЕЦ овете само за да могат едни фирми близки на ПП да продават батерии и панели дето ще стигнат само за един час зимата след залеза....
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще пратят в Украйна мамин Рафаелчо, изучен и нареден на работа в САЩ! Нали тъй, стрино Корни! Как болшевиките не научихте нищо ново, освен да лъжете , да крадете и да убивате!
56
1
 
18
 
! Отговори
Заминават доброволци преди 6 месеца
Денко, киро, Принцеса Лея( позната още като Христо Иванов), Тагаренков първи да покажат как се мрe за нищо.
55
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Освен да чакаме да ни пратят духовата си музика за почистване на България от Кирчовци и Денковци..
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да пратим войска, ама коя точно? Те едни бракувани БТРи половин година не могат да намерят, камо ли да съберат рота за фронта !
53
0
 
4
 
! Отговори
мечешки рап преди 6 месеца
ЕЛАТЕ МИ НА ГОСТИ,НА ГОСТИ,ГОСТИ,ГОСТИ ОБИЧАМ,ОБИЧАМ,МНОГО,МНОГО!
52
0
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 6 месеца
Денков да спрът да го пращат вън само се излага. Дал меч , а Зеленски вика нищо не получх :) Денков щял да подписва договор за военно сътруничество с Украйна ? Да подписваш такъв договор с държава ,която войува с държавата с най -много ядрени оръжия на 300 км от собствената ти държава е малоумие... Академици ,професори и други бърнаути да не се месят в политиката. Политиката е за вълци, диктатори и философи не е за книжни плъхове...
51
0
 
10
 
! Отговори
мижитурки впарламент преди 6 месеца
Никога няма да ида да се бия за някакви хора, с които нямам нищо общо за сметка на тях с Русия - та вида им е руски, езика им е руски, лайфстайла им е руски ! Ама били европейци. Някакъв *** очилат ще ме праща да се бия за тия що дууухат ? ХАХАХАХА
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако Апостолът се бе родил 150г по-късно. Какво щеше да прави днес? (а) ще се бие на страната на рЪфЪ (б) ще се бие на страната на Украина (в) ще си пие ракията пред блока
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
просто опипват почвата, пускат слух че ще пращат и като чуят шум от народа почват да отричат и така един два пъти и след някой друг месец новината ще е че правителството е гласувало изпращане на доброволци и то без съгласието на нато.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще предоставяме, членовете на ППДБ+Тиквата и малките кратуни.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако Ботев се бе родил 150г по-късно. Какво щеше да прави днес? (а) ще се бие на страната на рЪфЪ (б) ще се бие на страната на Украина (в) ще си пие ракията пред блока
46
0
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 6 месеца
"""""Ако Ботев се бе родил 150г по-късно. Какво щеше да прави днес?""""" ----- Щеше да поведе в бой чета срещу предателите на Бг, като този на фотото, а такива като тебе щяха да го предадат! Други въпроси???
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, огромна наглост в това очилато човече да прави нацията ни курбан за еврейските интереси. Но пасара !