Тагарев разкри кампания на политици: Не отивайте в армията, ще ви пратят в Украйна

МВР се фаворизира пред МО, категоричен е бившият министър
7 май 2024 11:16, Петър Бойчев
226
Тагарев разкри кампания на политици: Не отивайте в армията, ще ви пратят в Украйна
Снимка БГНЕС

Дупката в армията е близо 9000 души. Това разкри в интервю за NOVA NEWS бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. Той обяви, че на хартия армията ни наброява 43 000 действащи и в резерв, но всъщност е с около 20 на сто под това число. На практика това означава, че над 8500 души са само на хартия.

"COVID-19 оказа сериозно влияние върху поемането на такъв тип тежки задължения, а специално за разликата между 2022 и 2023 г. факторът беше дезинформационната кампания срещу нас, кабинета и хората, които носят униформа – "не отивайте там, защото ще ви пратят в Украйна да воювате".

Тази кампания все още не е приключила и в нея участваха парламентарно представени политически сили. Те самите носят отговорност, че армията не е окомплектована както трябва“, заяви тогава Тагарев.

По негово мнение, кадровата криза отива и към желаещите за офицерската професия. "Срещу нас беше проведена много мощна дезинформационна кампания. Какъв беше ефектът?

В сравнение с 2022 г. имаме с 35% по-малко кандидати за НВУ и реално имаме 45% по-малко курсанти в първи курс. Местата, които се попълниха са 22%. Тези кампании се водят и от сили вътре в нашето общество. Така че искаме, или не искаме, няма как да не обръщаме внимание на този проблем", разкри наскоро вече бившият министър на отбраната.

Сега Тагарев обяви, че успокояващото е, че "поддържаме обаче пропорционално по-голям личен състав в сравнение с по-големи страни като Германия".

По негови думи, има фаворизиране на МВР пред МО. Това е огромен проблем за армията, защото се отразява и на заплащането на служителите, коментира той. Бившият военен министър допълни, че ще бъде необходимо да се дават още средства за отбрана.

"След агресивните действия на Русия стана ясно, че отново трябва да поемаме по-голям дял от гаранциите за своята собствена сигурност, това е обща политика на НАТО", коментира Тагарев и обяви, че "системата ни за защита срещу руско невоенно влияние не е достатъчно добра".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
13
 
6
 
! Отговори
До ZOV преди 4 месеца
Трябва да се затворят устите на кoпeйкин и СиЕ, на тези от Бузлуджа, на мунчoвциte в прeЦeдентствoтo и другата русoфилистичнa измet, която подкова устоите на страната ни ... !!!
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каквото и да излае този неадекBATHИK той повече министър няма да бъде. Ще бъде помнен като най-оплютия и не одобряван министър на външните работи.
28
1
 
3
 
! Отговори
Родителите преди 4 месеца
на настоящи, бъдещи курсанти (а също и те самите) да знаят, че статута им е противоконституционен. ДОКАТО КУРСАНТСТВОТО НЕ СЕ ЗАЧИТА ЗА ТРУДОВ СТАЖ - КАНДИДАТИ НЯМА ДА ИМА!!!!
27
2
 
17
 
! Отговори
Тагарчук преди 4 месеца
Тагаренко, нали си мега-активист и уормонгър, ами *** сам да се сражаваш в Украйна, бе!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО, мато ,ще то в армията,като платени отиват най прос*тите и мързеливи. По 24 часа ядат ,наспиват се и 3дена почиват.На това ако му казваш армия вземи и се блъсни нейде.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
на евросъюза и на нато не им трябваме за нищо друго освен за пушечно месо, щом тоя ястреб влиза в активно отричане е време останалите които имат малко акъл да си подновяват международните пасторти и да бегат докато е спокойно и с цел установяване завинаги в някоя нормална държава, като скандинавските или швейцария.
24
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
в 21 век искаме само мир и разбирателство воини и оръжие не ни трябват русияняма да напада никого така че стига с тази опорка впк на сащ и западът печелятот воините и смър-тта така че те са убии-ци по генезис на украина дават оръжиеи на израел също ама само путин има заповед за арест а не натаняху лицемериебез краи
23
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
До Ф16: А от 1989 година досега, България е получола 16 чертежа за Ф16 срещу скромна сума и комисионна.
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За такива дезинформационни кампании, насочени срещу националната сигурност, по принцип трябва да има дълги ефективни присъди! Тогава много бързо ще секнат всякакви тpoлски безобразия, включително и по тези форуми
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Господин Татаренко какво значи срещу руско невоенно влияние . Ти си виновен за създалата се ситуация. Проклет *** син ама наш.
20
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 4 месеца
Малейййй, колко ме мрази. И му личи.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоз войнстващия пъпеш таман е станал от Гергьовското чеверме и на пияна глава е проръсил поредните му бисери.
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нямате кандидати за военните училища, защото хората помнят как съкращаваха лейтенанти на по 2-2 години служба. И кой нормален ще допусне детето му да учи пет години неприложими за цивилния сектор неща, за да може поредната "риформъ" да го прати на изходна точка?!?!?
17
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Оле Божке, спирайте да пишете еврозадничета, че умирам от смях.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди се натискаха и се радваха че са на "сладка работа", и доста жени постъпиха, сега като почна войната вече са услушват, а старите кадри изглеждат все по-угрижени, защо ли? Ами трябва да си заслужите заплатите и привилегиите, не става само с по 4-5 наряда на месец, а останалото време айляк. А иначе е вярно за ченгетата, на тези трябва да им се орежат привилегии и да се извърши проверка на кадри с уволнения, където трябва, ама нали са опора на Банкянския и той си ги котка
15
2
 
33
 
! Отговори
До Тагарев преди 4 месеца
Абе шма т,като толкова се тръшкаш,че няма желаещи за армията,що не запишеш оня ляв изтър сак синът ти,дето се шматка на наша издръжка във Франция? Може да поканиш и синчетата на *** и на другите евроатлантици,ама само лаете!!!
14
3
 
22
 
! Отговори
F-16 преди 4 месеца
От 60-те г. до 1989 г. българските ВВС са получили от Русия и експлоатирали общо: 226 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 40 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко : 460 машини
13
24
 
8
 
! Отговори
ПРАВ Е ЧОВЕКА преди 4 месеца
ВЪЗРАЖДАНЕ СА ЗА РУСИЯ И ДЕМОРАЛИЗИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ МЛАДЕЖИ, КАТО ГОВОРЯТ САМО ФАЛШИВИ НОВИНИ ЗА КОВД, ВАКСИНИТЕ И УКРАЙНА..
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагарев, а дали принос за това няма и политиката на правителството? Това, че се бихте по гърдите крещейки, колко лоша била Русия, че пращахте на Украйна де що можете да докопате благодарение на което Путин ни обяви за вражеска страна? Кампанията сами си я предизвикахте.
11
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами то който се хваща на тази евтина дезинформация е толкова маллоумен че по добре е изобщо да не отива в армията. Нека чакат да дойде Путин и да ги мобилизира в путинската месомелачка както направи в Крим и Донбас където две трети от мъжете вече ги няма.