Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка

Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой, употребил забранени субстанции, обясни той
Обновена: 14 май 2024 09:31 | 14 май 2024 09:20, Елка Василева
286
Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка
Кадър: bTV

„Както казват хората – малкият дявол. Всеки на наше място и нашето семейство мисли точно това – какво можеше да се случи, колко е крехък човешкият живот, колко бързо и нелепо можем да загубим тези, които обичаме и всичко, за което живеем. И двете пострадали деца са от нашето семейство. Казаха се няколко неверни неща в медиите. Първо, че това е било ВИП парти с депутати и политици. Не е имало общински съветници, не е имало и един депутат“. Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ и водач на листата на коалицията в Габрово.

Още по темата
Каза се, че е имало едва ли не специално отношение и никой не бил задържан и разследван. Знам от съпругата ми, че на всички са взети натривки, всички са разпитани, има задържан. Прокуратурата обяви, че предстои да повдигне и обвинение. Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой на рождения ден, който е употребил забранени субстанции“, обясни Божанков.

От прокуратурата казаха, че използваното оръжие е револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум, който е законно притежаван, но е бил оставен без надзор от собственика му. По думите на Явор Божяанков оръжието е попаднало в детска игра. Как обаче е станало това?

„Не мога да преразкажа това, първо защото има следствена тайна, второ защото не съм бил там. Децата казват, че са го помислили за играчка – очевидно не е съхранявано правилно. Вкъщи ми разказаха, че е станало за секунди, докато всички деца са били с различни играчки и са си мислили, че това е просто една от играчките. Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят в едно училище в един и същи клас“, допълни депутатът.

Божанков каза, че не е разговарял със собственика на оръжието. По думите му мъжът е неосъждан и има бизнес, свързан с производство на хляб. Познават се, тъй като децата им учат заедно от 1 клас.

Раненото дете е сестра на съпругата на Божанков. В момента то е в болница и се възстановява. Възстановява се и семейството на Явор Божанков. На място е имало детски психолог, който е оказал подкрепа на сина му.

„След участието тук отиваме всички в болницата, за да видим как се възстановява. Малкият дявол. За щастие се размина, не искам дори да казвам какво точно се размина и ми е трудно да си представя как можеше да завърши всичко това. Благодарни сме на Господ, че се размина по този начин. Трябва да благодаря и на служителите на МВР, били са изключително внимателни. Ще работим със сигурност със специалист, който да ни помага. Засега казва, че е добре. Познавам си добре детето и наистина го преживява драматично. Всички вкъщи бяхме в шок първия ден“, разказа Явор Божанков.

В неделя детето на депутата Явор Божанков простреля друго дете по време на тържество в Арбанаси. По информация на bTV бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Сред гостите са били и съпругата на Божанков и двете им деца. Той самият не е присъствал.

Именно едно от децата на Божанков - по-големият му син, който е на 11 години, е простреляло другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е каква е тая следствена тайна,освен че е ясно,че някой се е разпищолил и служба КОС би трябвало да му отнеме оръжието завинаги!Оръжието се съхранява в сейф,когато собственика му не го носи в себе си!!!
182
13
 
3
 
! Отговори
смешници преди 3 месеца
Божанков нито е бил там, нито е негово оръжието, ама ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ! Смешни сте! Не са ни политиците виновни, НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ! Всичко го обръщате на цирк, а когато реално трябва да се изправим и да си отстояваме нашето, тогава никакви ни няма! Иначе да лаладжиистваме сме царе!
181
3
 
6
 
! Отговори
Изроди преди 3 месеца
Спрете се бе ***! Как може да нямате грам срам! Става въпрос за деца, стига с тая политика. Единствения виновен тук е собственика на оръжието и за мен трябва да понесе сериозно наказание, дори затвор! Оръжието е и ОТГОВОРНОСТ!!! Няма как да го оставиш просто ей така! Това е престъпление, което е можело да доведе до загуба на невинен детски живот!
180
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанков да си стяга багажа и никакво НС. Сина си невъзпитал, а тръгнал народа да оправя.
179
8
 
1
 
! Отговори
sev do 180 преди 3 месеца
Толкова ли не разбра, че пистолетът не е на Божанков, като самият той не е бил дори там. Аман от недоразбрали негод,ници
178
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанков дали е с целия си! Пъне се, че много мисли за народа, пък няма акъл да оставя заредено оръжие на мякаква си маса,безотговорно! И такъв има претенции за народен водач, лидер! Толкова ли ни мразиш и презираш Господи, та пращаш такива индивиди да ни "водят"?!
177
6
 
3
 
! Отговори
стар преди 3 месеца
Гладни са били пияните и въшливи руски пълчища, нахлули у нас. Грабили и изнасилвали наред.. Кой мислиш ги е хрантутил -нашият народ. А германците са преминали при образцов ред и дисциплина. Баба ми е била вдовица с две малки деца и не са гладували. За пръв път баща ми тогава е опитал шоколад, подарен му от немски войник. През 1947 г съветските пияндурници са прегазили чичо ми с камион. Долни варвари са русначата.
176
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Друг случай. "Киро ти мен уважаваш ли ме? Уважавам те Дамаджане !"
175
1
 
18
 
! Отговори
Мама Миа преди 3 месеца
напоследък чувам все по-ненормални обяснения...как някой имал 16 нарушения за 3 години и не били проблем,как дете си мисли,че играчка тежи толкова много и как такива опасни"играчки" се оставят просто някъде,как един министър обяснява,че конрабандисти се снимат с него защото е известен и му дошли на рожден ден случайно и каква ли още не безумна наглост от управляващи и разни милиционери...а народа пасе трева....
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой ми срра в гащите?
173
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А майките да не са си играли с нещо друго, че не са си гледали децата?
172
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанков трябва да бъде съден за действията на сина си
171
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъвто бащата такова лигаво и детето.А собственикът на пистолета го оставил сякаш е някоя прочетна книга за разглеждане. Дъртите нямат акъл чакаме от децата които самите родители не са възпитали.С тези оръжия за Украйна ли се стягаме да ходим не знам.
170
4
 
6
 
! Отговори
не позна! преди 3 месеца
До шумкар Не! Детето е помислило, че е някой фрицц, немски войник и напада нашите мандри. Щото всичкият кашкавал е отивал за Германия. А немските войници са изкупували по селата ни или от тези мандри храна и са ги изпращали колет за роднините си в третия райх. Някога нашите баби и дядовци ги наричали "гладните германци". Питай някои престарели хора за този немскии прякор "гладните германци". Отмъквали са ни храната, а българите са гладували по това време. Мандрите са изнасяли за Берлин всичко.
169
1
 
12
 
! Отговори
пълен абсурд! преди 3 месеца
Това не е никакво оправдание! Или по-скоро е най-абсурдното оправдание, което съм чел. Някога преди 1989 година нашите родители ни възпитаваха, че когато се отиде на гости, се стои мирно на едно и също място където са ни сложили! И не се пипа нищо чуждо. За кражба изобщо да не говорим, но дори не бива да пипаш и си играеш с чуждите вещи. Освен ако домакинът изрично ни накара да направим това. Това момче да не се намира у дома си? Че ще взема чуждите вещи? И се разпорежда с тях?
168
0
 
10
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 месеца
Играчка?
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Хюго БосСъпруг е станал, за другото.... Освен ако съпругата му не е същата като него.
166
0
 
19
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 месеца
Какъвто бащата, такъв и синът- мозък за пет пари няма. Чак се чудя как този пъпчасалият е станал съпруг и баща.
165
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е пистолет а РЕВОЛВЕР! Тъпите ж.у.р.н.а.л.я. не провят разлика, защото са малограмотни.Този револвер няма предпазител, той е "дабъл екшън", което значи, че с натискане на спусъка, петлето отива в задно положение и после се произвежда изстрел. С шест заредени бойни патрона тежи около 1,100 гр.НЯМА КАК ДА СЕ СБЪРКА С ИГРАЧКА.Това са оправдание на стринка Божинка и мутрата му приятел.Съд и затвор!
164
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Децата плащат за родителите си, но Божанков още не го е разбрал