Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен
18 май 2024 12:37, Стела Стоянова
396
Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира
Снимка БГНЕС

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол, предаде БГНЕС.

„Ние ще избираме на тези и на следващите избори между войната и мира. Всеки наш гражданин трябва да си дава сметка за това“, каза Радев.

Държавният глава припомни, че всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа. „Страстите от войната да се пренасят тук и насилието от войната да се пренася тук не довят до нищо добро и за такива действия трябва да се търси отговорност“, подчерта Радев.

Той заяви, че последиците от всичко това наблюдаваме и в момента. „Ако така продължават нещата и не се сложи край на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще бъдат изключително тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа“, предупреди българският президент. Той смята, че „всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен съответно и за Русия, и за всички нас“.

Радев призова за полагане на политически усилия за мир, а не за наливане на оръжия. „С оръжия, без оръжия ние отиваме към сходен изход. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме“, каза той и добави, че „това е неизбежно“.

Държавният глава посочи, че тази ситуация неизбежно се отразява и на всички избори – и в Европа, и в САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още по темата: войнаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
4
 
! Отговори
Унга Бунга преди 3 месеца
До Бонго Бонго обявят ли се сепаратистите по черноморието сърбите ще сложат границата след плевен, а румънците ще си приберат добруджа. шанса на нормалния българин е да мигрира по румелийско, колко по близо до турската граница, толко по добре.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този ни докара и Киро и Кокора и всички останали беди през последните пет години! Мрэсен долен наведен продажен зелен чорап!!!
41
1
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Егаси системата за поправка на думите...За нищо не се авате бухчи
40
1
 
7
 
! Отговори
Служебният министър преди 3 месеца
На Енергетиката Малинов(от котилото на Радев ъ един от подписалите договора с Боташ), обмисля да преотстъпи капацитета по договора с Боташ на други(частни) доставчици.Защо и колко губим?Таксата за пренос през турска територия е изключително висока-една трета от цената на газа ,който употребяваме в България.В момента Боташ решава може ли изобщо да съществува Булгаргаз?Категорично,при този договор Булгаргаз няма да може да съществува дълго време.
39
5
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Бях шокирана, когато бг бакшиш в Поморие каза: градът е руски. Не можех да повярвам що за бг гнийда твърди това. Същото е за Камчия, Варна,Бургас, Равда... Руски ли са ей мишойк Радев???
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Резидента за пореден изплиска легена като са из, А, ка ..Какво откритие - как не му е хрумнало на никой до сега ....- да беще звънал на Вовка и да му даде акъл преди да нападне суверенна държава с цялата военна мощ и всякакви тенекета и оружия и да му каже - а бре началник кви ги вършиш.. що така - аз съм открил топлата вода..аман заман дипломация ...преговори ..кво е туй наливане на оружия
37
2
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
много интересно, ал бъндиооглу му е ясно еч след тоя мандат си отива на село, ама ако се случи това, което се очаква, и ес ни дръпне щепсела на валутния борд и програмите, кой ще поддържа тия десетки хиляди главанаци администрация, дето се народиха откак почнахме да се променяме? всеки общинар с футболен отбор и нпо... и народен представител дето го съдат за шпионаж в полза на страна, която ни е обявила за "вражеска" . аз ли съм т ъп, или ските ми се не пързалят (руска поговорка)
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България над всичко! Нас Украйна не ни интересува,да се оправят**** с подобни думи българските държавници са отпратили византийската молба за помощ срещу новопоявилия се нашественик през 13 век. и резултата е бил плачевен.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само не разбрах коя партия иска да спре войната. Гледайки всичката законотворческа дейност на Възраждане, те са си за войната и по-скоро ще разцепят България на няколко части. БСП си е за НАТО и ЕО, така че и те не са. Да не говорим че Нинова слуша само нея си.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до непрезидента, не крийте зад думите за мир слугинажа към режима в кремъл
33
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
този започна...
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
този човек който е срам за българския род да си подаде оставката
31
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
господин непрезидент на България, ако ни нападне някоя държава вие ще предадете ли половината от територията на България. вИЕ господинчо не президент сте срам за институцията президент!!!
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На ГЕРБ и ПП им остават една стъпка от четри до обяваване на война на Русия.. Първите три са направени
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще гласувам за полоковник
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо А ако Русия поиска Варна, Балчик и Поморие? Да преклоним ли главица, или да се борим, както украинците?
27
3
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 3 месеца
Ще избираме между крадци и разни други
26
7
 
9
 
! Отговори
БОЕЦ БГ преди 3 месеца
Прав е Румен, ще избираме между Войната на путттин срещу Украйна (и цяла Свободна Европа, разбира се), и МИРА! Затова гласувайте ПРОТВ ужасната, брутална, безчовечна война, която мpъснaта кремълска бонза подпали!
25
2
 
3
 
! Отговори
Фицо преди 3 месеца
И аз такива тези развивах...
24
7
 
15
 
! Отговори
Нъл каза преди 3 месеца
,,Крим е руски, какъв да е?" Като някой пияница от махалата, а като политик и държавник трябваше да каже-Крим е незаконно окупиран от Русия, ама де акъл!

Спонсорирани публикации