Все повече младежи до 29 години са безработни

Незаети са 9,7% от мъжете и 8,7 на сто от жените
125
Все повече младежи до 29 години са безработни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръст на младежката безработица в България през първото тримесечие на 2024 г. спрямо същия период на предходната година отчита Националния статистически институт (НСИ).

Коефициентът на безработица за възрастовата група 15 - 29 навършени години през първото тримесечие на 2024 г. е 9,3 на сто (9,7 на сто при мъжете и 8,7 на сто при жените).

В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. този коефициент е по-висок с 2,2 процентни пункта, като увеличението при мъжете е с 1,6 процентни пункта, а при жените - с 2,9 процентни пункта. Справка в НСИ показва, че коефициентът на младежката безработица през първото тримесечие на 2023 г. е бил 7,1 на сто (8,1 на сто при мъжете и 5,8 на сто при жените). В сравнение със същото тримесечие на 2022 г. този коефициент е бил по-нисък с 1,1 процентни пункта, което изцяло се е дължало на намалението му при жените - с 2,6 процентни пункта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: безработниНСИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Мързели
17
2
 
12
 
! Отговори
уплашен преди 3 месеца
До до Софиянец 7 Тази сутрин ми се обадиха от "частен номер" и плътен мъжки глас потърси дама с определено женско име. Гласът беше 'метален' , компютърно модулиран може би. Отговорих, че на този тел. номер няма такава. Ще си видя сметката във Виваком скоро.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сакън, да работи при живи мама и тате.
15
1
 
32
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Иначе статистиката не е сьвсем вярна -голяма част от младите работят но в сивият секторТъй като легалната работа е много ниско платена и с твьрде големи даньци срещу които не получаваш нищо
14
1
 
34
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Един приятел вика - по добре да ровя по кофите за вторични суровини отколкото да ме убият от работа за коричка хлябЗамислих се колко е бил прав , като ми се сьсипа здравето от системна преумора и недоспиване
13
16
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 месеца
От ги мързи. Па доде са живи мама и тати да снасят кинти от да работят ?
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чакат на мама и тати, слугите на запад, да им пратят някакви стотинки. А мама и тати печелят на година на запад, колкото добре платен човек у нас на седмица, две. Толкоз.
11
2
 
41
 
! Отговори
балкантарикат преди 3 месеца
По-добре да си легна гладен, отколкото да не мога да заспя от преумора.
10
2
 
8
 
! Отговори
до Софиянец 7 преди 3 месеца
Споко ве копеуе , нема никакъв проблем да си признаваш углавни престъпления публично! IP-то ти никой не може да го проследи и да те намери! Честно! Ако си претрепал някой пиян с колата и си избягал напиши си тук също! В никакъв случай няма да те търсят от МВР и НАП! Обещавам!
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво ядат като са безработни :)))
8
3
 
12
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
Тук търсещи работа са предимно пияници и наркомани. А също така хазартно зависими. Дори да не не са младежи, все тая.
7
7
 
32
 
! Отговори
Софиянец преди 3 месеца
А КОЙ каза, че живея на гърба на някой. Просто докато е такова положението в България, аз отказвам да плащам данъци тук! Това не значи, че не съм намерил какво да правя. И това е начинът и моите родители да не бъдат оставени на мижавите им пенсии, защото нашите, заработени пари заминават не по предназначение, отиват за 6-цифрен брой чиновници на хранилка, за детски и помощи на някои, за безплатен транспорт, закуски, абсурдни велоалеи и какво ли още не! А животът е само един и той ми е мил!
6
13
 
19
 
! Отговори
Секси софиянец ППДБ преди 3 месеца
Не съм учил в елитен колеж и после престижен университет в чужбина, за да работя за заплатка 3000 лева нето. За под 5000 няма да си мръдна пръста с добре оформения маникюр.
5
22
 
9
 
! Отговори
до Софиянец преди 3 месеца
Ей лигьло, малко те е шамарил баща ти! А като не пълниш хазната от на м.айk.a си тва ли вадиш да ядеш бе, шматарок въшлясал?!?
4
9
 
18
 
! Отговори
Православен преди 3 месеца
Тая бих я измандръсал веднъж. Ако нямаше целулит. И ако не бях гей.
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто сте ненужни, дишайте си там райския газ и живейте на гърба на мама и тати както досега!
2
5
 
45
 
! Отговори
Софиянец преди 3 месеца
А каква работа предлагате? За висшистите нещо по специалността? За младите учени току що завършили нещо друго освен работа в БАН за 800 лева чисто? Да, всички знаем че се търси обслужващ персонал за морето сезонно, но не сме учили, за да ходим там да бършем маси и да мием чинии, нито в Гърция за същото. Хайде малко по-адекватна политика спрямо младите, пък тогава осъждайте! Няма да пълним хазната с данъци, които после отиват за какво ли не, за което аз например не съм съгласен!
1
3
 
28
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 3 месеца
Про100 Килъра разсипа държавата!