"Само в България" - огромни закъснения на влакове снощи, блокирани пътници

Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял
28 май 2024 09:17, Елка Василева
93
"Само в България" - огромни закъснения на влакове снощи, блокирани пътници
Кадър: bTV

Хаос в железопътния ни транспорт - снощи влакове закъсняваха с повече от час и половина. Пътници са били блокирани на междинни гари повече от 3 часа. Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял, предаде bTV.

Закъсненията стигаха до 90 минути. Сред разочарованите пътници е и Християн. Влакът, който чака от Бургас отново се бави, а той отново не е изненадан.

„С половин час – редовна практика. Това просто е невъзможно. Ами не е нормално, понеже много хора пътуват с влак. Наложи ми се наскоро и на мен, имаше също толкова голямо закъснение. Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит жп транспортът“, добави той.

 „Два часа ги чакам. Принципно трябваше да са пристигнали тук 21:00 часа, а сега колко е часът - сега е 23:40 ч. Това не е нормално в страната на жп-то. Блокирани са, да, и никой не ти дава обяснение. От влак на влак се преместват, това нормално ли е, това ще го намерите само в България“, категоричен е Митко Стефанов, един от чакащите.

Ръководителят на смяна каза: „Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас, какво правите? Влаковете сме ги изкарали, да се качват. Повреда в инсталацията, нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, обясни дежурният ръководител.

В продължение на три часа идващите към София стояха блокирани на различни гари по пътя.

„Обясниха, че се правел някакъв ремонт, нещо се било развалило“, каза един от пристигналите пътници след голямото закъснение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо изобщо хора се подлагат на този тopмoз да пътуват с БДЖ?! Не разбраха ли, че това не е нормален транспорт за хора? БДЖ не се справя с функциите си. В друга страна цялото ръководство и персонал щяха да бъдат отстранени много отдавна.
44
1
 
13
 
! Отговори
Един континент преди 3 месеца
Две Вселени - Испания влакове с по 313км/ч.Ориенталския нужник 62км/ч средна скорост горящи, не пристигащи. Нямате идея злобни панели колко сте изостанали!!!!!!
43
14
 
2
 
! Отговори
БДЖ преди 3 месеца
Ами не е само в България да стават аварии. Навсякъде по света има аварии със ЖП транспорта. Който е много нервен да си ходи у пакистан.
42
1
 
7
 
! Отговори
грижа за пътника преди 3 месеца
няма . На ски , на градски транспорт , на самолет , на кораб , на рейс . забравят те , навикват те , окрадяват те . това е оставайки здрав и жив . другите случаи са безброй . инциденти с транваи , тролеи , таксита , и т.н. някъде пише за компенсации , хотел за нощ , храна и вода . КЗП лъже и това само го пише . затова при нередност и трагедии се оправят само французин с кугър . Каролев с балтов и 12 м безплатно в пирогов . Да .
41
3
 
11
 
! Отговори
СОЦ--РОМАНТИКА преди 3 месеца
ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ СЕ ДВИЖИМ С 45г. ЗАКЪСНАНИЕ В ЖИВОТА!СЪДБА. БЕ....ХАХАХАААА
40
12
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 3 месеца
Абсолютно съм съгласен с теб.Докато във влаковете се возят по няколко човека и такива,които ги ползват безплатно,никога няма да има пари за този транспорт.
39
2
 
20
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
с 10 млрд които се дадоха за ненужни самолети и бронетранспортьор, щяха да се купят 50 скоростни влака , при 85 общо сега, и да се построят линии за тях във всички направления, както и три тунела под Ст Планина, още 2 моста на Дунава. Но прозтото население си иска БМБ...... който може да емигрира
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 3 месеца
Помните ли разказа Дядо Йоцо гледа на Вазов? Едно време железниците са били символ на просперитет и технически подем. В момента над 80% от инфраструктурата е то времето на бай ви Тошо. За състоянието на жп парка не коментирам. Случвало се е композиция да закъснее, защото чака друга да дойде, та да може да закачат нейния локомотив, че нямат достатъчно. По добре да впрягат коне и волове, по-бързо ще е. Та да, дядо Йоцо гледа.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То пък едни влакове!Да те е гнус да се качиш в тях.
36
2
 
19
 
! Отговори
Ориенталския kenеф преди 3 месеца
Най-пропадналото подобие на държава, с най-просто население
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имахме еконт министър на транспорта. Развитие на БДЖ и НКЖИ по време на мандата му - отрицателно.
34
0
 
12
 
! Отговори
АХ ТОЗИ ДЖАЗ преди 3 месеца
АХ ТОЗИ ТОК, ТОЧНО ТУКА ЛИ НАМЕРИ МЯСТО ДА СПРЕ. НЯМАЛИ МЕСТА ДРУГАДЕ ПО СВЕТА
33
10
 
10
 
! Отговори
Спокоен преди 3 месеца
Хайде, хайде. ЖП траспорта, извън товарните превози, е ефективен единствено и само за превоз между мегаполиси. Когато ежедневно пътуват милиони. Които ние нямаме. Абсолютно безумие е да се вкарват стотици милиони пари в пътнически ЖП транспорт. Абе хора, ЖП гара в Русе, порещам гости от София. Ами то към 15 човека слязоха от влака. Тока за осветление на перона не може да се плати с билетите им.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Веднага оставка на министъра на транспор та безхаберника ренегат Гвоздейков и на пор едното ръководство на БДЖ-гола вода.Да блокираш за 2 години жп транспорта,когато е блокиран и автомобилния път София-Враца-Видин!????????Оставка.....
31
0
 
10
 
! Отговори
ДОБРЕ , ДОБРЕ Е.... преди 3 месеца
....ЩОМ НИ ДОКАРВАТ ОЩЕ ЖИВИ, ДОБРЕ Е.....ХАХАХА
30
2
 
15
 
! Отговори
ЗАКУСНЕНИЯТА НЕ СА преди 3 месеца
ОТ ВЧЕРА И ДНЕС А ОТ 9.9. 1944. ТАКА ДА СЕ КАЖЕ ИЗТЪРВАЛИ СМЕ ВЛАКА
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога ще ги стигнем китайците. Над 45000 километра високоскоростна жп инфраструктура. Високоскоростна, без кавички. Генералният план, са 70000 километра до 2035.
28
3
 
16
 
! Отговори
Изумен преди 3 месеца
Аз наистина съм втрещен. Какво правят тия хора в български ЖП транспорт? Не бе хора, не ви говоря за пътуване с личния ми автомобил, той си върви с грижите за паркирането, но цената на автобус ми е съотносима към ЖП-то. Да не говоря за бързина и комфорт.
27
0
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
ПАК ДОБРЕ, ЧЕ НЕ КАТАСТРОФИРАТ , КАТО "МАЙСТОРИТЕ НА СПОРТА" ПО ШОСЕТАТА.....ХАХАХАААА
26
2
 
6
 
! Отговори
Фин преди 3 месеца
До Анонимен 20 - типичен коментар на комлексиран ганчовец. Върви го кажи на германците или японците! Нещастния и с комплекси *** се качва 20 годишния дизел и бръмчи навсякъде и омаслява навред.