Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат

Очаквам да направят анализ защо се стигна до пропаст между българите и партиите, посочи президентът
12 юни 2024 12:42, Стела Стоянова
352
Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой май трябва да издаде указ за събиране на Народното събрание. Ха да позная кой трябва да е той?!:))))))))))))))))))
214
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да се организира силно лоби и протести, за премахване на незаконния списък за убийства на украинските фашисти! Сълзите и надеждите на Скот Ритър, не са били напразни, пожелавам му късмет, "Присяжные признали виновным сына президента США Хантера Байдена.Вердикт вынесли после трехчасового обсуждения в течение двух дней. Теперь Хантеру Байдену грозит до 25 лет тюрьмы и штраф в размере до $750 тысяч.Сына президента Джо Байдена обвиняют в незаконном хранении оружия. В 2018 году он солгал при покупке оружия, заявив, что не употребляет наркотики.Источник: https://rusvesna.su/news/1718123473
213
2
 
10
 
! Отговори
Виж ся Българин преди 3 месеца
То тая фурнаджийска лопата не харесвам. Но е прав да изрази позиция спрямо дебелия фес, планинарите и фейса. По-добре питай защо не дава обяснения за собствените си назначения, юмруци и прочие. Абе пак избори, но дано тоя път се стреснем. Или ДПС първа партия другия път.
212
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не му мърдат 3 % на избори на fatmaka ,ако направи партия .Може и по - малко ...
211
2
 
13
 
! Отговори
Хейт преди 3 месеца
Отишли са за гъби сигурно. Ей така, следизборно да си починат.
210
1
 
7
 
! Отговори
Радев преди 3 месеца
Е прав. Този път. И лафчета измисля. Прав е защото им дава време да се освестят и предложат някакъв МС. Не е прав защото не обясни за неговите назначения-после ПП, а и други проблеми с негови хора. Помните ли дъртите репликата-Иване, кажи си ..... Е като обясни ще има моя глас. Сега само се гадае и плюва на уж русофилство.
209
5
 
6
 
! Отговори
!!! преди 3 месеца
Веднага си вземи розовите хапчета, много си опасен за околните! А после бягай в пРезиденството да извъртиш една *** на путонвия лакей Зеления чорап с грозната брадавица на утрата!
208
4
 
8
 
! Отговори
До 200, че то ние преди 3 месеца
имаме ли НЯКАКВИ тайни, които са останали? След като турски изтребители картографират държавата ни, докато "патрулират", след като енергетиката и отбраната ни са в ръцете на САЩ, а полицията ни служи на мафията, Фон дер Лайен и Зеленски се разпореждат тука като все едно са си у тях... какви тайни имаме ние и от кого ги крием?
207
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все пак е оптимистично, трагедията вече е към края си, а украинците се върнаха в реалната си родина Русия, те са един народ с руснаците, украинците са руснаци по произход и рано или по-късно, ще се разберат помежду си, трябва и да премахнат тази чужда върхушка начело със Зеленски, която ги управлява! Желая много здраве, просперитет, щастие на украинци и руснаци, да си изградят отново всичко и бъде още по-красиво!
206
14
 
12
 
! Отговори
сс преди 3 месеца
Този на снимката е руски васал т.е. предател национален. Факт
205
2
 
9
 
! Отговори
Киро Истината преди 3 месеца
Ти да видиш!КАто 6умкари са се скрили,а Президенте? :))))Отдали са се май на ласки и алкохол,да ти каж.Щели да бистртят политиката,вероятно интимната и едн0половата.Ако имаше един нормален там,можеше да се получи сякаш.Поне едно нормално нещо от тях.
204
3
 
15
 
! Отговори
Ахахаха! преди 3 месеца
От време на време вади страхотни бисери, които описват обстановката чудесно :D Това е точно такъв случай. ПП-ДБ се правят на партизани, а другите спамят медийното пространство с популизми.
203
13
 
9
 
! Отговори
Долу Радев преди 3 месеца
И затвор за тоя
202
13
 
8
 
! Отговори
Руско прокси преди 3 месеца
Я го махайте тоя
201
1
 
3
 
! Отговори
има да чакаш преди 3 месеца
0.5 процента от българите вярват, че политиците са полезни. 14.5 процента симулират, че вярват и участват в избори, защото знаят, че има доносници, и не искат да си загубят държавната заплатка и пенсийка. Статистиците, пардон стъкмистиците, умножават бройката по 2 и се радват на 30 процента ВЯРА В ИЗБИРАТЕЛНОТО ШОУ ! ДЕ ФАКТО БЪЛГАРИНЪТ Е МЪДЪР, НЕ СЛУЧАЙНО СТОЛИЦАТА НИ Е СОФИЯ. БЪЛГАРИНЪТ СЕ ЗАБАВЛЯВА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕмаймуни от парламентарния зоопарк. 130 партии, АМИ ТЪЙ ДЕ ! ЩО КВИЧЕНЕ ПАДА !
200
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев ние към кой съюз сме ? НАТО или Русия?! За да бъдеш Патриот в България, трябва ли да предоставяш военни тайни на Русия?
199
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 182 Ами много са руските царе, защото славяните са древен европейско-азиатски народ и множество племена, а един такъв руски цар, стои на кон в България и всички са му признателни и генералите му, за свободата, която ни дари!
198
2
 
6
 
! Отговори
СС преди 3 месеца
До Българин. Имаш ли изобщо идея кога е създадена "великата" им държава? И не, не им завиждам за този президенс, съжалявам ги. Той ги вкара в тази война, за да слугува на презокеанския старец. За едно си прав- ще умрат, но няма да има полза.
197
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи
196
4
 
7
 
! Отговори
Радев да преди 3 месеца
Каже нещо за Боташ.Заради него плащаме по един милион на ден.И така 13 години.Децата,които днес са 10годишни също ще плащат.За да си пълни Радев чекмеджета,а бившият министър на Енергетиката Росен Христов да си живее бейски в Дубай.