Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат

Очаквам да направят анализ защо се стигна до пропаст между българите и партиите, посочи президентът
12 юни 2024 12:42, Стела Стоянова
352
Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от Общество
Инспекцията по труда: Все повече непълнолетни у нас работят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
8
 
4
 
! Отговори
Кой ще ми поясни преди 3 седмици
Как в 18:00 часа обявиха край на гласуването с 23% гласували ,а на другия ден обявиха 32% гласували???? Това "печатна" грешка ли е?? Не мисля!!
235
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ИСТОРИЯ - Мисля, че те ще се избият преди народът да ги погне.
234
6
 
6
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 3 седмици
Ако след тези Избори се оформи Правителство , ще има Протести и Бой с Полицията и Жандармерията .Народа вече гледа с лошо Око на Партийците .
233
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз съм за Г-н Президента до живот. Ако е без риза особено. Мисля че всички мъже в България трябва да си преосмислят живота. Майор генерал, управлява цяла държава, доказан пилот с най-доброто образование в света и в такава форма.
232
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хич, да не се връщат двете свинки!
231
9
 
1
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 3 седмици
Аз лично НЕ познавам човек който е Гласувал на тези Избори . За Критиците - ако познавате напишете Имена - Пешо , Гошо и Кире . Общо Гласувалите са около 400 000 човека .
230
9
 
7
 
! Отговори
до 230 преди 3 седмици
Ами виж му постиженията. Ти какво си направил? Стани ти президент като си по-добър форумен драскачо, ама 200 от вас не могат да му стъпят на малкия пръст.
229
8
 
2
 
! Отговори
Кой ще ми поясни преди 3 седмици
Не разбирам, как гласовете от Турция "намалели" с 1/ 3 , а гласоподавателите за ДПС се увеличили??????? Как??? Каква е тази сбъркана аритметика?? Постоянно излизат г, лу,по,сти в пресата? Никакви мандати!!
228
6
 
5
 
! Отговори
кусто преди 3 седмици
а други да се гмуркат за амфори , как може този човек да е презиндент на една най старите държави в европа, упадъка е голям каймака на държавността е в ръцете на пожарникари фузкултурници рапери безделници и друга пасмина без смисъл
227
4
 
9
 
! Отговори
Фатмакът преди 3 седмици
не може и на пръстъ на бай Желю Философията от селу Веселиново да се опре. Камо ли на банкянския херой Бат Боко Тиквата!
226
1
 
8
 
! Отговори
Ами да са живи преди 3 седмици
и здрави. В гората въздухът е чист, екология брат.
225
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев, има телефони, нали знаеш? Чакал ги да се върнат... Тоя президент ли е, или лукова глава?
224
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пълно падение в президенството- гол до кръста,"позьор","той ме бие"..слънчасали ли са?
223
7
 
5
 
! Отговори
До фгхдьзх преди 3 седмици
Киро бил грабил, а какво да кажем за 2-та силуета, които отново ни се натресоха?... те не са грабили нееее, ние сме бедни защото сме прости, нали така?..
222
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
а ти след далаверката с боташ даже не се и скри
221
10
 
8
 
! Отговори
фгхдьзх преди 3 седмици
Стига ни занимавахте с тоя Ушат ***.де.ра3!! Заради него се случиха всички злини в България през последните 8 години!!! Не забравяйте, че това е тъ.пун.герът, който доведе Киро "умното" на власт и му даде възможност да граби!!! гУнен гАдев е една гадна марионетка на Хипофизния запъртък!!!
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Аз на Румбата голата "Снимка я намерих във фейсбук доколкото помня", ами дай и твоята тогава или Радев да я извади да я видим. Всеки може да манипулира хората чрез личния им живот!
219
9
 
11
 
! Отговори
позор! преди 3 седмици
Селяндуринът от Славяново е голям позор и голям срам за България! Вън от пРезиденството, долен теляк и слуга на чудовището в Кремъл, дето не се умори да му лижеш ***! Вън, национален предател! Че ти ако знаеш как те мрази и ненавижда българският народ, досега да си се глъмнал в кухата кратуна бе, нищожество Зелено чорапче!
218
5
 
1
 
! Отговори
666 преди 3 седмици
Тоя с минуса да си каже. Кое не е вярно, че ДПС ще станат първи или, че дупедатите ще се потурчат. Смятам, че съм прав.
217
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен " Този дето раздели България попречи да влезем в Еврозоната лансира шарлатаните" , да ти кажа, отвращението и нежеланието за влизане в Еврозоната е вследствие на действията(!) и приказките на самите "евроатлантици"(каквото и да означава тази дума).