Оптимизъм: Влизаме в Шенген по суша до края на 2024 г.?

Това прогнозира еврокомисарят Илва Йохансон
13 юни 2024 10:47, Александър Попов
104
Оптимизъм: Влизаме в Шенген по суша до края на 2024 г.?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване за отпадане на вътрешните сухопътни шенгенски граници на България и Румъния до края на годината.

Днес Йохансон участва в двудневното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, което се провежда в Люксембург.

"България и Румъния вече са част от Шенген. Остава да премахнем проверките по вътрешните граници. Предвиждам това да се случи още тази година", каза Йохансон пред журналисти.

Еврокомисарят посети България през месец април. Тя посочи, че България и Румъния са по-добре подготвени от други държави да приложат напълно правилата на Шенген.

„Външните граници на ЕС се охраняват много добре. Виждам, че има много добро сътрудничество на България и Румъния с трети страни, например с Турция има много добро полицейско сътрудничество“, каза тогава Йохансон.

По думите ѝ България и Румъния се справят по-добре от други държави-членки, благодарение на своите усилия, които определи като „внушителни“.

„За Комисията, а и за мен лично е изключително важно България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство и това да стане следващото решение на Съвета и докато все още аз съм на поста европейски комисар“, подчерта Йохансон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
16
 
! Отговори
Фют преди 4 месеца
До Анонимен 37. Абе, *** умен, трафика ще си е същия, но няма да има опашки по границите, т.е. с Румъния и Гърция, а колите и камионите ще пътуват както от ваше село до съседното ви село, без да спират за проверка.
58
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички млади булки по северната и южната ни граница, сутрин когато Слънцето Изгрее и вечер преди да залезе със цветя от Рози ще посрещат идващи пеша чернокожи мигранти! Ще зачеват и ще раждат героичен Род ....за да продължава славата на от 13 век от преди новата ера на Инвазийния Данайски народ!
57
8
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 4 месеца
а същият Шоколад, дето от днес е 4.99 лева, във Франция е 0.99 евро или 2 лева, но това само Показва, най-голямата Измама Последните 2 години, т.е. Отдавна Курс от 2 лева за 1 евро е НеРеален и се Използва за ДоУбиране на Българите, т.е. и на тези дето са в Европа и пращат Евро на Роднините си в България!
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И каква полза от сухопътния ви Шенген?
55
7
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 4 месеца
Тр0ловете, които са ти сложили минуси не знам как да ги коментирам дори! иначе, и аз видях и съм в Шок, освен това ако погледнеш Брошура - Април 2022 тоя същият Шоколад е 1.69, след това стана по едно време 2.29, 2.49 и хоп от днес ударно и по 2, до 4.99 лева! Просто не е истина - а Купените Мисиирки - мълчат!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Урааа.... веднага раждаемостта ни ще се увеличи до милиони!
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората по света какви неща правят а ние само с глупости се занимаваме. Еврозони, шенгени, помощи за Украйна. Никой не го интересува какво става в държавата и това че икономиката е в колапс заради липса на хора и инвестиции. На никой не му пука за здравна система, за унищожената образователна система, за това че има 11 милиарда дефицит в пенсионната система, за счупената администрация, за това че инфраструктурата на страната се разпада и нищо не се строи....Всичко е оставено на самотек.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Урааа.... веднага населението ни ще се увеличи с милиони!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха ха
50
7
 
3
 
! Отговори
Тревога Тревога преди 4 месеца
за Оптимизъмън Не Знам, но се Връщат от ХиперМаркета - Увеличени на шоколадовите изделия от 200%, т.е. по 2 спрямо Понеделник - последното ми пазаруване - шоколад който беше 2.49 вече е 4.99 лева! Ех, със Сълзи на Очи си Спомням времето на ПП Постната Пица - Дянков, но след Истинската ПП - стягането на коланите и глада - едва сега - започват!!
49
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще има и Шенген, ще има Евро, ще има и Европа. Като изгоним и русоробите, ще заживеем и добре. Тия, последните, изпадналите, не трябва да ги броим и за хора
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
спокойно, няма да влезем в шенген, идва герп-дпс на власт, а те каквото и да говорят, не искат да сме част от него, за 12 години колкото влязхохме, толкова и сега, мафията не иска да я следят
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
*** ми янко ще влезете. Така обещавали на робите, че ще ги освободят.
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще влезете по-лесно в ада, околкото в Шенген, либерасти проклети.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Пич Въвеждат само от Индия и Бангладеш нова работна ръка. Евро няма да вземеш или ако остане някой цент.
44
10
 
28
 
! Отговори
Пич преди 4 месеца
Да въвеждаме и еврото и да късаме всякакви връзки с Моордор и Джууджето. Националните предатели, които разпространяват руска пропаганда, трябва да бъдат издирени и депортиране към Моордор с еднопосочен билет (след 50 удара на голо с камшик).
43
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
русия ще изгори а копейките от сайта ще чукат камъни в белене за благото на България ще ви пипнем всичките да знаете.
42
16
 
6
 
! Отговори
дрън-дрън преди 4 месеца
сега като спрат руснаците газа и ще видите шенген като си видите врата без огледало!.....ЕС си отива, икономики в рецесия, монополи фалират, те за глупости се разциврили! шантав народ!
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турция и арапските и Гърция ще задръстат страната и няма да може да се диша от коли и самолети. Връщането на границата е неизбежно.
40
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия няма никакво намерение да влиза в България. Ако стане нещо и България, и американските бази ще изгорят за 2 минути.