Над 100 ел. тротинетки конфискувани от община Варна

Според кмета Коцев хаосът от превозните средства е голям
Обновена: 24 юни 2024 08:57 | 24 юни 2024 08:49, Елка Василева
26
Над 100 ел. тротинетки конфискувани от община Варна
кадър: Нова тв

Преди дни общината във Варна конфискува повече от 100 електрически тротинетки. Става дума за такива, които се отдават под наем. Въпросните тротинетки се намират на наказателния паркинг в морския град.

 „Това, което наложи конфискуването, е хаосът, който виждаме в целия град – всички тротинетки се разполагат в градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Тези тротинетки нямат регламентирана дейност в общината. Ние изпратихме писма и провокирахме диалог с фирмите, които извършват подобна дейност. Целта е да се регламентират местата и стоянките, на тези тротинетки”, коментира пред Нова тв кметът на Варна Благомир Коцев. По негови думи инциденти с тротинетки има постоянно, независимо дали те са частни или такива под наем.

От фирмата заявяват, че от февруари месец правят опит да се свържат с новото ръководство на община Варна, за да обсъдят дейността, но без успех. Накрая с тях се е свързал главен експерт по строителния контрол. От компанията са поискали да се сключи специален документ, но от общината са отказали, допълват още от фирмата. Според тях прибирането на тротинетките е незаконно.

„Ние провокирахме кореспонденция с фирмите. От тяхна страна имаше отказ да бъдат заявени кои са стоянките за тези тротинетки. Трябваше да осъществим временна конфискация, за да провокираме желанието на фирмата да комуникира с Община Варна”, допълни още Коцев.

Според кмета на града до един месец трябва да бъдат определени паркингите на електрическите тротинетки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
БНБ пуска златна монета "Св. св. Петър и Павел"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
точно така - през оная и работа ена община Варна за реда, искат сухото, пачка. Да не забравяме как фирмата изпълнител на тротоарите ги направи на много места толкова стръмни че хората не трудно вървят под ъгъл 45 градуса, о общината нехайства и затваря очите, а трабва да бъде глобена за това приемане на СМР.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искат половината от пицата, не за реда и по-малкото хаос иде реч )))))))
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересен подход на ППДБ, да разбирам но това, че човека е кмет не означава да може да конфускува каквото си хареса, има закони в тази държава и сега ще бъде осъден!