Анкета на "Маркет-линкс": Решението е експертен кабинет

68 на сто нямат доверие в НС
28 юни 2024 22:45, Стела Стоянова
55
Анкета на "Маркет-линкс": Решението е експертен кабинет
Снимка БГНЕС, архив

Според 20% от анкетираните в изследване на "Маркет линкс" решението пред 50-ото Народно събрание е излъчване на политико-експертен кабинет, подкрепен основно от ГЕРБ, ДПС и друга формация.

„Доверието в 50-ото Народно събрание е 9% в началото. 68% нямат доверие в парламента. Стига се до ситуация, в която няма политическо решение. Няма политическа перспектива за стабилност". Това каза пред bTV Добромир Живков, социолог от "Маркет линкс".

Данните са от национално представително проучване, реализирано и финансирано съвместно от "Маркет линкс" и bTV. То е проведено сред 1014 лице над 18-годишна възраст между 18 и 25 юни 2024 година по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

„Политическата класа не успява да отговори на базисни очаквания и покриване на ниво, на което трябва да се случват нещата в една нормална и европейска държава. Защо разсъждаме, че ще има купени депутати в Народното събрание? Дори и мисленето за това е проблематично, защото започваме да го приемаме като част от политическия ни живот", подчерта социологът.

„15% е доверието към служебното правителство с премиер Димитър Главчев. Държавата е в тежко състояние по отношение на това обществото да има вяра е перспектива към себе си. Това отваря възможността за деструктивни политически събития, които могат да се случат в следващите месеци", коментира Добромир Живков.

Според изследването на „"Маркет линкс" 56% от анкетираните са на мнение, че предизборната кампания е трябвало да завърши с телевизионен дебат между политическите лидери.

„Всеки говори сам за себе си и то в среда, в която не са подложени на натиск. Съвсем различно е, когато опонентите застанат един срещу друг", посочи социологът.

73% посочват, че кампанията не ги е насърчила да гласуват на вота 2 в 1. 51% са на мнение, че в предизборната кампания е използван неуместен език.

„Кампанията по-скоро е отблъснала избирателите. Всеки с добри биографични спомени от политиката преди 20 години – сам ще намери разликите в говореното", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: НСМаркет линкс
Още от Общество
ДПС свали доверие от Аталай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Георги64560 преди 1 ден
До АнонименАко си по- добър ела ти , ама не . По добре е да се заяждаш
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Експерти като Асен Василев ли лансирани от Радев
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Каква е разликата: експертно/с всички партии/, сглобка/с всички партии/, коалиция/с всички партии/. :))
51
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНТАГРАМА преди 1 ден
И КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ В ЧЕРЕПИ ПОТЪНА - НА ВСЕКИ ВЪВ ХОЛА ИМАЛО ПО ДЕСЕТ НЕВИННИ НАБИТИ НА ВЪРХА НА КОЛА - ТОГАВА. СЕГА - ОТВРАТИТЕЛНО ОТВРАТЕНИ НИ ОТВРАЩАВАТ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ ДА СНИЖАВАТ. А ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЕДНО:: 115 Е ПО-МАЛКО ОТ 125 И ПЕТОРНАТА КОАЛИЦИЯ ЗА ОТЛЮСПВАНЕ Е НАПРЕД!!...
50
3
 
2
 
! Отговори
ДПС преди 1 ден
Имат 47депутата.Борисов иска 80депутата.80+47са127деоутата.Пълно мнозинство.Е ,сега разбрахте ли защо Баце иска 80депутата?Ами дайте МУ ги.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
наистина ми е интересно какво ще прави борисов при втория мандат на ДПС, ще прогласува ли тяхно правителство, ако откаже цената ще е фатална за него, ПП са опозиция, най-агресивните от ДБ са извън парламента
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 28, ами те точно това искат, да гласуват само техните хора и да си управляват до живот, но нещо се обърка, егото на борисов му изигра лоша шега, реши да изхвърли ПП-ДБ като останалите от ВМРО, Реформаторите, ДСБ на Костов, сега видя че никой не го иска, ДПС гласуват но в негово правителство не, вторият мандат ще е техен, да видим какво ще прави борисов, ще стигне до санкциите магнитски с другарче като пеевски и да си реди некадърниците навсякъде, да печели избори със сгрешени протоколи
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"експертите" на борисов като вътрешния министър, премиера главчев, военния министър, енергийния на когото никой не вярва, за проблемите в АЕЦ, и в Япония до последно отричаха, че има проблем, а радиоактивната вода стигна до Франция
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Fake news
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тримата експерти Боко Глигана, Тошо Шопара и Пеевски Прасуна ще съставят Свински Триумвират! Слава Сланина! Квик Хайл Хитлер Хоген!
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Абе всички са заедно беее,кавгата е кой клан ще взима парите.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А експертите тиквуня и шиши ще участват ли в експертния кабинет.
42
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 ден
решението е избори наесен с песен
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Според 90 процента от запитаните, изходът от ситуацията е арестът на Борисов
40
4
 
9
 
! Отговори
Заблуждават хората! преди 1 ден
Като няма експерти за нормален партиен кабинет,от къде ще вземе президентът за президенска република,нали пак от същите ще е?!
39
2
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 ден
Експерти , като коментатора Чуков....ХАХАХАААА
38
1
 
10
 
! Отговори
ЕКСПЕРТИ ВСЕ.... преди 1 ден
...ОТ с. КУРТОВО КОЙНАРЕ И УЧИНДОЛ....!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Aйge нeмa нyжga...
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Колко удобно вината за сигурния неуспех на правителството ще бъде приписана на "експертите".
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Решение, подкрепено от 20 процента!?