Книгата "42 закона на PR" открехва завесата за професията

Доц. д-р Александър Христов разказва повече пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 28 юни 2024 13:53 | 28 юни 2024 13:44, Анисия Иванова
3

Книгата "42 закона на PR" открехва завесата за професията.

"Има нужда от 2 неща - все повече осъзнатост и щипка чувство за хумор и ирония. Това са следващите 42 закона, първите излязоха през 2019 година. Новите закони са с прекрасните илюстрации на Милена Вълнарова. Чрез тях законите оживяват. Абсолютно всеки закон е изстрадан от практиката и всички те са писани с идеята да си кажем: "Това и на мен ми се е случвало", каза комуникационният специалист и университетски преподавател доц. д-р Александър Христов в студиото на "България сутрин".

Чрез книгата той се надява, че все повече хора ще се запалят по професията.

"В момента, в който нашата професия стане по-добра, нашата мисия е да направим и света около нас по-добър. Бъдещето е в специализацията, все повече и политици, и мениджъри го разбират, защото по-добре да отделиш време и да усъвършенстване себе си, за всичко останало да викнеш специалисти, отколкото ти да си специалист по всичко", допълни доц. д-р Христов за Bulgaria ON AIR.

По думите му пиар агенциите ще имат все по-голяма роля.

"Последните месеци все по-често чуваме: "Ние нямаме проблеми", но в същото време има проблеми с комуникацията. Това трябва да се разнищи, защото има професионалисти, които умеят достатъчно добре да комуникират. И ако политическите сили не успяват да седнат на една меса и да се разберат, това не е само комуникационен проблем. Това е същностен проблем, защото ако те имат волята да го направят - има изключително добри комуникатори, които могат да им помагат", подчерта комуникационният специалист.

Той е категоричен, че често в политиката законите се нарушават.

"Не може да убедиш хората колко си умен, ако повтаряш другите колко са тъпи. Или не можеш да убедиш хората ти колко си добър, ако обясняваш другите колко са зле", добави доц. д-р Александър Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от Снимка на деня
Слънчев и топъл уикенд, идеален за плаж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Земеделец преди 2 дни
Този е безделник, измислен доцентин, незнайно как станал съдружник в една жалка ПР фирмичка, супер странен и неприятен тип!
2
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 дни
Щом издава книга, значи няма работа чак толкова. Или пък малкият ни пазар се е наводнил с прекалено много ПиАр-и. А вероятно и двете :)
1
0
 
4
 
! Отговори
Закон 42 преди 2 дни
Цанов разказва за сциентолозите от Исторически Парк. Разкри че Ивелин Михайлов е сциентолог! https://youtu.be/FsnLtfyCzFc?feature=shared Eто и филм за тайната служба (нещо като ЦРУ, които ги и подкрепят навсякаде по света) на сциентолозите The Office of Special Affairs (ОSA):https://youtu.be/m4tiXRSWBa0?feature=shared