Бял пипер - полезен при високо кръвно и за добро храносмилане

За какво още е полезна подправката
30 юни 2024 21:30, Михаела Лазарова
1
Бял пипер - полезен при високо кръвно и за добро храносмилане
Снимка: Istock

Белият пипер е един от много видове пипер, от които да се възползвате не само в кулинарията, но и за здраве. Той има по-различен, остър и наситен вкус от черния пипер. Ароматът му е несравним, като това придава феноменален завършек на ястията ви от месо и зеленчуци.

Но белият пипер заслужава не само внимание в кухнята. Той притежава прекрасни хранителни качества, благодарение на веществата в състава си. Те подобряват цялостното здраве и стимулират редица важни процеси в организма.

Защо белият пипер е толкова полезен и защо да го консумирате всеки ден?

Богат на противовъзпалителни вещества и антиоксиданти

Антиоксидантите се борят с възпаленията в клетките, причинени от свободните радикали. И тъй като белият пипер е много богат на антиоксиданти, той заслужава специално място на трапезата ви. Включването му в повечето ястия, които приготвяте всеки ден ще помогне да се предпазите от дегенеративни и хронични заболявания, като диабет, сърдечносъдови проблеми, високо кръвно налягане, дори затлъстяване.

За добро храносмилане и против подуване

Белият пипер има свойството да стимулира храносмилането, да намалява усещането за подуване и тежест в корема, намалява газовете. Благодарение на изобилието от фибри в състава си, белият пипер има изключително положително действие върху червата и чревната флора. Освен това стимулира синтеза на стомашни сокове и киселини, което ускорява и подобрява обработката и усвояването на храната.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Здраве
5 масла за красив слънчев загар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации