Дишат ни прахта всички съседи: България в топ 20 по средно IQ

Южна Корея заема първото място
5 юли 2024 17:30, Инна Ангелова
119
Дишат ни прахта всички съседи: България в топ 20 по средно IQ
Снимка: Pixabay

В световната класация по среден коефициент на интелигентност сме сред първите 20 страни. Страната ни заема шеста позиция в Европа. Това  показва най-новото изследване на платформата International IQ Test.

Проучването е в световен мащаб, проведено сред 1 691 740 участници. Всички те са завършили един и същи IQ тест през изминалата 2023 г.  Средният коефициент на интелигентност за страната ни е 101.71, а изследването е проведено сред 1758 българи участници.

На първо място в световната класация е Южна Кореа, като там средният коефициент на интелигентност е 107,54.
На последно място в класацията е Габонската република със среден коефициент на интелигентност 86,09.

Интересното е, че България изпреварва всички съседни държави - Румъния, Сърбия, Република Северна Македония, Гърция и Турция.

Европейските държави, които изпреварват страната ни са Австрия, Германия, Словения, Италия и Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
7
 
! Отговори
До тъпунгера 85 преди 2 месеца
Най-умните не стават политици. Не искат. Искат шмекерите или идеалистите. Не стават и такива като теб. Защото са мноооого елементарни, завистливи, необразовани, озлобени, надъхани, отмъстителни комплексари. Днес забрави да наречеш журналистката "мисирка". Сигурен съм, че се биеш със жени. С мъже не би посмял невъоръжен с нещо. Ако имаше работа, нямаше да си толкова агресивен. Апропо, търят козари, сериозно.
83
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 86 Ти от Марс ли падаш бе? Половината София знае че 2015 година Бойко Борисов си празнуваше 8-мия ЛИЧЕН МИЛИАРД в тесен кръг.
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 86 Муахахахахаа...Тиквата няма наистина милиони, има милиарди. Това и малките деца го знаят само ти не. Леле колко си спрял не е истина.
81
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 85 Не значи. Тиквата няма милиони в банката. Бъркаш го със Слави Трифонов. Има си данъчни декларации. И оноважсъс кюлчетатасе доказа от 3 независими източници, че е разработка на службите на пользу Радеву или Россию. Алексей Петров знаеше, гръмнаха го. Изнудвал е за пари поръчителите. Лаком г.з. Рашков, Радев, Гуцанов, Коцето с офшорките и крадените субсидии, Пеевски, Доган, платеният Бареков, Йончева са много по- мноо по-богати от Тиквата. Ядец! Стани ти министър-председател, кво.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 82 Значи Тиквата е свръх интелигентен щом има милиони в банката по твоята логика, смеееешник? Кефиш от тъпотия.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българският по-прррост работодател не обича по-умните и от него и гледа да ги мачка. Затова обикновено менсаджията започва собствен бизнес. А елементарните бг копейки, колчем видят мнение от професор в сайта, веднага се скупчват да го плюят и обиждат, дори тайно да са съгласни с него, за да си избият собствените комплекси. Те това е. Повечето почти се обидиха, че ни нарекоха интелигентна нация. Друго си е да плюеш България, за да угодиш на Путин.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спрете да се оплаквате. Стаанахме богати и интелигентни. Да не чувам оплаквания и искания за по-високи доходи. Даже станахте много богати и прекалено умни и това ще се поправи. Философи не ни трябват. Нужни са ни необразовани и бедни роби за нашия бизнес. Български непалоиди и индоиди ни трябват.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Щом е е беден, значи не е интелигентен. Ходил ли е на тест за интелигентност? Ми не. Пък и те са платени.
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Олигархията и "нуждаещият се бизнес" иска да спечели класовата борба. Народецът е замаян от несъществени теми за отвличане на вниманието и превръщането му в "западен зеленчук". Истинските леви идеи и каузи се заменят от менте леви идеи, които са удобни на капиталистите и бизнеса. Богатите и олигархияята владеят медиите и те насаждат тели фалшиви леви идеи на Запад, които нямат общо с истинските. В България все още има истински леви идеи, но народът е с падащо айкю и гласува глупаво.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
интелигентни пък бедни, що е то?
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е лъжа. Западна Европа все се слага на първо място, а е най-тъпият мешавичак, измамен от бизнеса да си внесе чуждестранни роботници от Третия свят.
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Жалко за теб. Четеш само руски източници. Американските и българските открития са на по- високо ниво от руските, въпреки забавянето ни с 5 века. Ти явно не си българин. В ю туб има много неща за българския научен принос. Просто през руското робство българските открития се представяха като общи постижения на соц. системата, а не на България. Чети, говедарче! Даже български ученици все по-често влизат в научните класации. Засрами се от пр.осс.тотията си.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Склонен съм да вярвам на информацията. Самият факт, че тази държава продължава да се крепи въпреки обстоятелствата, в които е поставена, говори за добре развита логика, решаване на проблемите и адаптивно мислене.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, дишат ни прахта съседите, а 13 години си избираме Тиквата да ни управлява. И за капак 100 000 маааалоумника гласуваха за недоразумението Величие! С голямо IQ сме , няма що!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ВЪПРОС Е, това не се отнася за всички. Само за тези, които са ходили на теста. Те не са бедни. Неграмотната маса не ходи по такива тестове. .
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ПроСоТо. Ми защото най-умните не обичат да се занимават с политика. Предпочитат да платят на друг да върши тая елементарна дейност. Но за съжаление, най-големите ламтурници са с най-ниско IQ. Хеле електоратът им. Справка: електоратът на възрожденците.
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия тестове не работят. Вижте парламента, вижте държавата, вижте София каква дупка е, а да не говорим за провинцията и пътищата. За образование и медицина пък изобщо не искам и буква да споменавам. Много сме айкю, да.
67
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
хм!....Лично моето "ай-кю" е 139...Въпреки това не мога да си обясня като как една нация с "интелигентност на населението в първите 20",може да бъде НА ДЪНОТО на социалния статус ?!..Куриоз,не ли?
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятел работи в Австрия.Мнозинството младежи там, според него, завършват средно образование (10 -и клас),а после започват да работят във фирми, за да получат технически ценз и практика. Мечтите на този класа са кредит за собствено жилище,кола и семейство! Приятелят не вярва, че са по-интелигентни от нас,просто са тясно специализирани и нищо друго и странично не ги вълнува !
65
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Втората най нация е Иран .. Защо така нали са в каменната ера Аятоласите..