Рая Назарян се срещна с патриарх Даниил

Парламентът и църквата имали обща мисия
9 юли 2024 16:35, Инна Ангелова
45
Рая Назарян се срещна с патриарх Даниил
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Рая Назарян се срещна с Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Даниил, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. На срещата присъстваха и представители на останалите политически партии в парламента.

"Във време, изпълнено с бурни промени и предизвикателства, народът ни има нужда от непреходните нравствени ориентири на Българската православна църква, както и от примера на Ваше Светейшество за висок морал и човеколюбие", заяви Рая Назарян, цитира БТА. Тя отправи пожелания към патриарха за крепко здраве и дълги години добротворна духовна дейност, и отбеляза, че очакваме от него да ръководи делата на църквата с мъдрост и много родолюбие.

Рая Назарян отбеляза, че парламентът и Българската православна църква имат обща родолюбива мисия да служат на българския народ и на неговото добруване. Назарян посочи, че като председател на българския парламент повече от всякога разглежда единението като път за просперитет и прогрес, и изрази увереност, че Църквата и държавните институции ще работят заедно в тази посока.

„Щастлива съм да отбележа, че още в първите Ви публични изяви като новоизбран български патриарх Вие недвусмислено показвате, че също възприемате единението като висша ценност”, допълни председателят на парламента.

Патриарх Даниил благослови народните представители и изрази надежда взаимодействието между двете институции да продължи. Единението между светската и духовната власт дава вяра и доверие, че с общи усилия могат да се постигнат общополезни дела, допълни той.

„Да пазим съвестта си чиста, да се молим Бог да ни помага да се поправяме, когато грешим. Това ни дава Божието благословение и Бог ни помага. Църквата се моли за мира по целия свят”, каза още патриарх Даниил.

Негово Светейшество допълни, че на народните представители е дадена властта да служат на народа и да се грижат за благоденствието на всички, като този кръст трябва да се носи добросъвестно. По думите му, ако в парламента има търпимост и старание за разбирателство и ако всички се ръководят от общата полза, това ще обедини хората. Всеки греши, но ако има покаяние, ще има напредък и за човека, и за народа, отбеляза патриархът.

Рая Назарян подари на Негово Светейшество реплика на парламентарния звънец от Учредителното събрание. От своя страна, патриарх Даниил дари на Рая Назарян икона на Света Богородица с младенеца и Библия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По думите му, ако в парламента има търпимост и старание за разбирателство и ако всички се ръководят от общата полза, това ще обедини хората. Всеки греши, но ако има покаяние, ще има напредък и за човека, и за народа, отбеляза патриархът. Покаянието е съжаление за предишни грешни действия, искрено съжаление за допуснатите грешки и обещание за промяна към по-добро. Покаяние без него е невъзможно духовно развитие, приближаването към Бога и спасението. μετάνοια - покаяние, изменение (метанойя).
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То боооклук и оня другия гаалфон от дондуков-2 ще се произнесат ли по повод взривената болница в Киев или още чакат опорките от путин??? Вие не сте хора бе, вие сте изррроди!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как така всички редовно ходещи на църква миряни, които познавам, са фенове на комунизма и Тодор Живков??? Един дори ме убеждаваше, че навремето СССР бил стожер на православието, та затова Западът го бил "разрушил".
33
6
 
8
 
! Отговори
Токмаков преди 2 месеца
Патриарх ли. Вие луди ли сте да повярвате че човек възпитан в семейство на член на мракобесната Държавна сигурност е божи човек!? Ако вярвате знайте че някога държавна сигурност пращаше вярващите на прасетата в Белене а манастирите превръщаше във обори. Назначават ви подобни лъжепатриарси а вие им целувате ръцете и задниците без извинение. Не зная тия въобще дали имат душа след като са слуги на дявола.
32
10
 
10
 
! Отговори
Дъно! преди 2 месеца
Имаме патриарх-убиец! С неговата мълчалива подкрепа чудовището путин убива деца в Украйна. Никога, в цялата близо 1200-годишна история на БПЦ, не сме имали убиец за патриарх.
31
4
 
13
 
! Отговори
до възмутен преди 2 месеца
Нито ти си православен, нито ченгето в расо е патриарх, нито българките четат Библията (през това време са заети да изневеряват и да проституират). Всичките сте долна лицемерна ***, прогнили отгоре до долу! :)))
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано БОГ ни пази от общата мисия на продажните небългарски управници и БПЦ! За нас,БЪЛГАРИТЕ остана само единия БОГ, на който се надяваме да ни закриля и пази от предателите,които ни управляват и унищожават народа и държавата ни по заповед на чуждите си господари! В момента унищожителите се докопват и до църквата,опитвайки се да завлекат и нея в сатанинския план за унищожениети ни! Върховна наглост е предатели на РОД и РОДИНА да словоблудстват с думичката РОДОЛЮБИЕ!!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Възмутен: Българките са секси даже и в църквите се развяват косите.
28
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
От най-дълбока християнска древност жените пристъпват прага на храма с покрити глави, следвайки наставлението на св. ап. Павел: всяка жена, която се моли гологлава, засрамя главата си (1Кор. 11:5). Това е повсеместен обичай у всички православни народи.
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Патриарх Даниил ще каже ли нещо за снощната бомбардировка по детската болница в Киев?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 26 Пиян ли си какъв си?
25
3
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Кога българските жени ще разберат, че при влизане в църква, както и при среща с висш духовник, трябва да са забрадени. Това го изискват църковните канони. Как рускини и украинки го спазват това?
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арменката е страхотна и в лице и по характер. Няма какво да си кривим душата. Перфектна!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Томислав ще държи свещите, да видят как се държи свещника.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С арменския поп кога?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
патриархът на Борисов е този от Истанбул, на него той целува ръка, а премиерът главчев поздрави Българския Патриарх Даниил чак когато го поздрави американският посланик, ето и любимката на борисов поздравява Патриарха едва сега, девет дни след избора му
20
3
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 2 месеца
Абе, и да е дал СИКаджийският престъпник Назарянката на Сакатия от Учиндол, какво от това?! Учиндолският чалгар е вдървен и неподвижен като труп, не може да стои на краката си, да не говорим за оная му работа, дето отдавна от нея висят само кожички! По някакъв друг начин Мутрата от Банкя се е отблагодарил на Хаджи Тошко Африканския *** и на учиндолския инвалид! Сигурно кеш!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Томиславе, ти какъв го играеш там ве, смеееешник? Сутеньор ли? Какво я пазиш?
18
4
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Много мило! Арменска сефарадска еврейка се срещна с испански сефарадски евреин. И къде му е странното в това. Еврейски окупатори на Майка България си се срещат . Досрещало им се е,бе. Хей,така. Да си посъскат.
17
4
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 месеца
Скопска и хпхленска патриаршия няма, и не трябва да има, умномрасивитета да го приеме ;)