Helpbook: Хапваш в ресторант, накрая плащаш и такса климатик

В платформата получихме сигнали за развалено месо, разбити площадки
12 юли 2024 21:00, Анисия Иванова
119
Helpbook: Хапваш в ресторант, накрая плащаш и такса климатик
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info отново получихме сигнал към БАБХ за закупен некачествен хранителен продукт от голяма търговска верига. В случая това е тарелка развалено вмирисано и лепнещо пилешко месо. Ето какво пише нашият потребител:

„Това не е първият случай, в който купувам вмирисано месо оттам, но едва сега подавам сигнал за това, с цел недопускане да бъдат предлагани хранителни продукти, които могат да бъдат опасни за здравето след консумацията им.

Оправданието на управителя на търговския обект е, че продуктът е все още в срок на годност, още един ден и „няма как тя да обикаля магазина, да отваря продуктите и да ги помирисва“, за да проверява дали има нещо, което е развалено. Оправда се с производителите, както и че етикетът (файлът, който прилагам) е техен, което е откровена лъжа. Обръщам внимание и на случай, в който ни е продавана и риба, стъпка преди разпадането на месото, която не е опакована предварително и би трябвало да е поне видимо състоянието й при предлагането й от витрината. Също, при варене на свинско месо, закупено от хладилната витрина, се е усещала миризма на химия. С какво ли е обработвано месото? Трудна е борбата с големите вериги, но нека поне има някакъв контрол на бързооборотните хранителни продукти в тях, особено в летните месеци с високи температури – начин на доставка, температура на съхранение и прочие….. за здравето ни става въпрос все пак!“

Друг наш потребител посетил със семейството си заведение за хранене в Асеновград. Каква била изненадата му, когато поискал сметката и видял ръчно дописана сума за ползване на климатик за сумата от шест лева.

Немалко сигнали получихме за порутени детски площадки и съоръжения на места за отдих в цялата страна. Ето какво ни пише наш потребител от Габрово: „На детска площадка на Спортна зала има следните счупени неща, нуждаещи се от ремонт:

- малка детска пързалка - има счупване на пластмасата, което е опасно и е възможно порязване на ръката
- кошче за боклук без дъно (и изобилие от боклуци под него)
- счупена ключалка - не е възможно заключването на вратичката в посока поляната/реката, което е опасно за малки деца, тъй като могат да отворят сами.

В допълнение към нуждата от ремонтни дейности, моля Община Габрово да обърне внимание и да насочи вниманието и на друго компетентни органи, че въпросната площадка е използвана като място за запои от клошари /бездомници и други хора в неадекватно състояние, което прави площадката на практика неизползваема от деца в такива моменти - смрад на алкохол, цигари, стъклени бутилки и други подобни.

Същата редовно се използва и от тийнейджъри. Пространство зад самата площадка пък е обществена тоалетна използвана за удовлетворяване на всякакви нужди. Моля да бъдат взети адекватни мерки, за да може най-важните и ценни жители на нашия град - децата, да живеят в една нормална и чиста среда!“, се настоява в сигнала.

Подобно е положението в столичния Южен парк- счупени пейки, скелет на беседка, обрасли пътеки и липса на осветление.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да ви остави бакшиш и 10лв , но когато му забрулите в сметката тази глупост, вие сте си подписали смъртната присъда, да не получите нищо!
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На ресторант само с кредит . Във всеки ресторант да има банкови клонове където да може да заложеш имот :)
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом като си е платил човек, колкото трябва, ще ви остави бакшиш, ако е счел, че вие сте се погрижили за него, както е искал и, ако има възможност разбира се.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ще преместите храната на друго място, където няма да духа ба вашите клиенти! Така равят на Запад за същите пари! Клиентите трябва да се обгрижват!
74
16
 
7
 
! Отговори
Инетересно преди 1 месец
Бележката е от 9 Юли, значи имал си да напоръчаш за 161 лева сметка, вторник вечер, почти полунощ при следващ работен ден, но ревеш?! Знам за такива клиенти с постоянни претенции, включително да карат персонала да променят настройките на климатика, това се отразява на всички останали клиенти в заведението, но някои се самозабравят. Защото твоята свобода е дотам, откъдето започва свободата на другите! Може да си тлъсто плащащ клиент, но заведението НЕ Е твое!
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз подозирам че клиентите са поискали климатикът да се включи с уговорката да си платят за удобството, но явно накрая са се подразнили от цената.
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По времето на соца се надчисляваше % за оркестър. Тройка кебапчета, гарнитура бял боб и лютеница с лук, 2 филии хляб и една халба наливна + оркестър, това беше обслужването в заведенията на ОХ/ обществено хранене/.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако искам без климатик ще го изключат ли ? Ми то обяда почти за без пари ве :) Сигурно е спествал месеци наред за да обядва .
70
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре стига глупости! Такса климатик е написана ръчно, така че може да го е написал всеки! Къде в западния свят, който давате за пример салатата е 4.60, 4.95$, 3.85£? Или бирата е 1.55, 1.65$, 1.30£? Бил съм почти на всякъде и цените са два или три пъти над нашите с изключение на щатите там най евтината салата която съм виждал в силно НЕ елитен ресторант е 18$, 32.70 лева.. Знам, че в манталитета на българина е да величие чуждото и да плюе по родното, но не бива да се изкривява реалността!
69
1
 
14
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 месец
Клиентът в случая е виновен, не може да плащаш нещо, надписано с химикал на касовия бон, то затова се кзва касов бон, защото е издаден от касов апарат. Аз бих платил сметката по касовия бон а отдолу под написаното с химикал бих дописал - платено.
68
1
 
10
 
! Отговори
На офцата трябва нож преди 1 месец
Аз прогнозирах, че ще плащаме такса столове, докато не сме в БГ, а то ще плащаме такса климатик. А бе бил съм много близко до истината!
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво му е евтиното на нашето море? Те тия цифри са навсякъде в Европа.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** си хапват в ресторант у Бегето. Да са вървежни. :)))))
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко точно и за съжаление вярно- има такава държава!
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като цените на Запад, само че качеството е малко по-различно!
63
1
 
16
 
! Отговори
Това на какво прилич преди 1 месец
А не живееш в къщата си, а плащаш такса водомер? Или ти сменят постоянно водомера за да се върти по-бързо и плащаш такса въздух? Същото е и за електромера?
62
3
 
21
 
! Отговори
Това са само част от преди 1 месец
проблемите заради, които не живея в България и не ходя на почивка! Лошите пътища, бандитите с дебелите коли, които те изпреварват със 140 км/ч в града и те убиват и после асфалтират местото на убийството и органите не ги разследват и мн. други неща! Щом на голяма част от моите бивши съграждани им харесва, на мен определено! Дали ви нрави моето мнение вече не ме интересува, ако ще всичко да е само минуси! Образованието е . . . Знаете какво ще кажа!
61
1
 
13
 
! Отговори
Бай Байдън преди 1 месец
Не климатика е притеснителен във снимката.По фрапиращо е салата 9 кинта о бира 3 лева.Абсолютни престъпници
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да има климатик, нали ххахахах
59
2
 
21
 
! Отговори
До 54 и 55 преди 1 месец
"Ама верно ли така се нарича кражбата, мошеничеството, лъжата ? Да го знаем какво точно е свободен пазар, капитализъм и демокрация"________Не, кражбата, мошеничеството и лъжата не е еквивалент за капитализъм и демокрация. Това е БЪЛГАРСКОТО разбиране за демокрация, при което не се спазват правила, а опитваш да се правиш на тарикат, ако номерът мине. Което е пряко следствие от соц манталитета.