Helpbook: Хапваш в ресторант, накрая плащаш и такса климатик

В платформата получихме сигнали за развалено месо, разбити площадки
12 юли 2024 21:00, Анисия Иванова
119
Helpbook: Хапваш в ресторант, накрая плащаш и такса климатик
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info отново получихме сигнал към БАБХ за закупен некачествен хранителен продукт от голяма търговска верига. В случая това е тарелка развалено вмирисано и лепнещо пилешко месо. Ето какво пише нашият потребител:

„Това не е първият случай, в който купувам вмирисано месо оттам, но едва сега подавам сигнал за това, с цел недопускане да бъдат предлагани хранителни продукти, които могат да бъдат опасни за здравето след консумацията им.

Оправданието на управителя на търговския обект е, че продуктът е все още в срок на годност, още един ден и „няма как тя да обикаля магазина, да отваря продуктите и да ги помирисва“, за да проверява дали има нещо, което е развалено. Оправда се с производителите, както и че етикетът (файлът, който прилагам) е техен, което е откровена лъжа. Обръщам внимание и на случай, в който ни е продавана и риба, стъпка преди разпадането на месото, която не е опакована предварително и би трябвало да е поне видимо състоянието й при предлагането й от витрината. Също, при варене на свинско месо, закупено от хладилната витрина, се е усещала миризма на химия. С какво ли е обработвано месото? Трудна е борбата с големите вериги, но нека поне има някакъв контрол на бързооборотните хранителни продукти в тях, особено в летните месеци с високи температури – начин на доставка, температура на съхранение и прочие….. за здравето ни става въпрос все пак!“

Друг наш потребител посетил със семейството си заведение за хранене в Асеновград. Каква била изненадата му, когато поискал сметката и видял ръчно дописана сума за ползване на климатик за сумата от шест лева.

Немалко сигнали получихме за порутени детски площадки и съоръжения на места за отдих в цялата страна. Ето какво ни пише наш потребител от Габрово: „На детска площадка на Спортна зала има следните счупени неща, нуждаещи се от ремонт:

- малка детска пързалка - има счупване на пластмасата, което е опасно и е възможно порязване на ръката
- кошче за боклук без дъно (и изобилие от боклуци под него)
- счупена ключалка - не е възможно заключването на вратичката в посока поляната/реката, което е опасно за малки деца, тъй като могат да отворят сами.

В допълнение към нуждата от ремонтни дейности, моля Община Габрово да обърне внимание и да насочи вниманието и на друго компетентни органи, че въпросната площадка е използвана като място за запои от клошари /бездомници и други хора в неадекватно състояние, което прави площадката на практика неизползваема от деца в такива моменти - смрад на алкохол, цигари, стъклени бутилки и други подобни.

Същата редовно се използва и от тийнейджъри. Пространство зад самата площадка пък е обществена тоалетна използвана за удовлетворяване на всякакви нужди. Моля да бъдат взети адекватни мерки, за да може най-важните и ценни жители на нашия град - децата, да живеят в една нормална и чиста среда!“, се настоява в сигнала.

Подобно е положението в столичния Южен парк- счупени пейки, скелет на беседка, обрасли пътеки и липса на осветление.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 61 Не е луд този който яде баницата , а който му я дава. Тия клиенти купили си порция 200 грама калмари за 30 лева в заведение са за пребиване, а не тия дето им ги предлагат на такава цена. Аз и Илон Мъск да бях дето има 200 милиарда долара и е най-богатия човек в света нямаше да си поръчам 200 грама калмари за 30 лева в заведение. Това е гавра с клиента.
57
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калмарите 17 лева килото струва замразените. Тия търгаши в заведенията ти слагат 200 грама пържени калмари за 30 лева. За какво си говорим???? Да ги избиеш с правата лопата!
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 59. Неам проблем. Ти си никой. Мъчи се да казваш.
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
57, 'Ти ли ще ми казваш къде да ходя бе недопраена мамуно ?' -- аз ще ти казвам. що, проблем имаш ли с туй рубльо панелджийски ?
54
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А клиента поръчал ли си е климатик за да му го слагат в сметката, нека е като в сауна вътре и да чака клиенти, егаси мошениците. Нищо в тази страна не функционира, разни инспекции и институции са тотално заспали. Навсякъде се имитира работа
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 54. Ти ли ще ми казваш къде да ходя бе недопраена мамуно ?
52
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 54 В Русия 9 лева ли ти е една обикновена бира от 500 мл ве, кравар скаааапан? И ти одобряваш това? Дето на магазина е 2 лева ???? Ква е тази надценка ве, кравар? Разбирам да е 5- 6 лева, но 9 лева???? Що не се обесиш ве, кравар?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 54. Ама верно ли така се нарича кражбата, мошеничеството, лъжата ? Да го знаем какво точно е свободен пазар, капитализъм и демокрация. Хубо че ни осведоми. И си запази изпращанията за себе си.
50
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нарича се свободен пазар, капитализъм, демокрация. кат не ви понася се изнасяйте у рая на земята раzzия
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Това не е първият случай, в който купувамвмирисано месооттам' -- хем са се трови, хем реве и той (за кинти) :)))
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1000 лева е най-евтиния климати и само лете бачка.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бира Стела Артоа 500 ml 9 лева? Тия клиенти наистина си заслужават гаврата с климатика.
46
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Каква е тая бащиния, градинката да била за децата. Добре беше наврвмето, като ако дете вдига шум може да глобиш родителите. Свърши тая. Жалко.
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БАБХ няма да си мръдне пръста това са нищоправещи търтей, ще искат фактура ,касова бележка ,трима свидетели ,електронен подпис и тн.
44
4
 
9
 
! Отговори
ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ преди 1 месец
Не ни притеснява нищо.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бакшиш за климатика требва ли да оставам?
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Климатик 6 лева - колкото 1 бира :)))
41
2
 
17
 
! Отговори
морски преди 1 месец
Видите ли ресторант с нахални Викачи отпред - бягайте далече. С "ден година храни" там изплащат висок наем...ако го изплатят...
40
6
 
3
 
! Отговори
Милиционер преди 1 месец
Деляноглу Пеефски собственик на ЛееФски
39
5
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 месец
Частника, капиталиста, винаги ще ви гърби, мачка, убива, както си иска и когато си иска, докато го има