ДАЗД обясни за заключените деца

Агенцията е сезирана през септември 2023 г.
16 юли 2024 18:23, Александър Попов
3
ДАЗД обясни за заключените деца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във връзка с медийни публикации за случай на деца, които не са допускани от майка им да напускат жилището си и да посещават учебно заведение, Държавната агенция за закрила на детето е сезирана през месец септември 2023 г. за непълнолетно дете в Стара Загора, на което е нарушено правото на образование.

Своевременно ДАЗД е сезирала Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора. Потърсено е съдействие и от кмета на Община Стара Загора, в качеството му на орган по закрила на детето. След допълнително постъпила информация Държавната агенция за закрила на детето сезира и Районна прокуратура – Стара Загора.

Още по темата
През месец февруари тази година детето е настанено при своята баба. Същият месец е записано и в индивидуална форма на обучение, за да навакса пропуските от обучителния процес. На семейството е отпусната финансова помощ. Насочени са за ползване на социални  услуги.

Към социални услуги и подкрепа за завършване на основно образование е насочена и сестрата на детето, която е пълнолетна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Все пак става въпрос за дете.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 години бг бюрокрацията си чеше черешките, докато децата се дрогират, бият и убиват
1
3
 
14
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
От септември до февруари. Много бързо действате, ей. И сега като излезе по медиите, взлязохте в обяснителен режим. Много ме е яд на всички държавни институции какви нагляри и търтей работят. Аз ако днес не си свърша работата, ще има забележка. Утре ще има порицание и вдругиден ще ми посочат вратата. А за държавен служител какво? Бонуси. За слушкане. И гласуване. И заплатите им...от нашите данъци.