Петков и Денков прелетяха над с. Воден, дават идеи срещу пожарите

Ще предложат въздушен мониторинг за ранно засичане на пожари
20 юли 2024 10:18, Александър Попов
299
Петков и Денков прелетяха над с. Воден, дават идеи срещу пожарите
Снимка: Facebook/Kiril Petkov

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков и председателят на парламентарната група Николай Денков изразиха намерение да се срещнат и предложат на служебните министри на земеделието и транспорта възможността малки самолети да бъдат оборудвани с осем термокамери и така да се прави въздушен мониторинг на България за ранно засичане на пожари. Петков и Денков прелетяха над с. Воден, сочи публикация в профила на Кирил Петков във Фейсбук.

„С минимален разход за държавата можем да имаме пълен мониторинг над цялата страна за месеците юли и август, и този тип трагедии с изгорелите къщи да се предотвратят“, написа Кирил Петков.

Тези самолети биха могли да се използват и за засичане на мигранти, допълни съпредседателят на ПП.

Прелетяхме над големия язовир до с. Воден, от който, ако имахме самолети оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по шест тона вода директно от язовира. Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар, допълва Кирил Петков.

Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите. Всички трябва да сме заедно в тези моменти и да мислим за работещи мерки такива трагедии да останат в миналото, допълва Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: пожарикирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Летяло е канадското сметище и неговата сянка.
249
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще купят самолети, ама друг път. С чертежи сега да гасят пожарите, които нарочно запалиха, за да купят земите без пари и да строят каквото са си наумили.
248
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире, ти да си чувал за дронове? За 2 хил лева единия вършат същата работа....Самолети иска да купува ПараПетков моля ви се.
247
0
 
8
 
! Отговори
Голем капацитет!!! преди 1 месец
Браво кире, сега се нареди до хидроинженера от Росенец. хи хи хи
246
0
 
11
 
! Отговори
Търсели фургони преди 1 месец
За пострадалите Баси всички украинци са настанени в хотели със звездички, а за българите търсят и Не намират един фургон!
245
0
 
8
 
! Отговори
ПР а на Киро преди 1 месец
Ще пише във фейсбук че е прелетял с Миг-29 без кислород!
244
1
 
5
 
! Отговори
Те просто са прелетя преди 1 месец
Вали на път за Украйна, където заедно с Борис Джонсън, Макрон, Шолц и Кая Калас ще участват в конвенциятата на неолибералните политическите тру_пове оглавена от Непрезидента Зеленски! Байдън е отказал участие заради Корона..
243
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е ПВО-то, питам?!
242
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много, бе, цели 5000 дал Киро, мноу дашен! Че те за покриа на една къща само няма да стигнат. И по никакъв начин няма да ги даде така, че да не се разтръби из медиите.
241
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 20 години Главния е пожарникар.За това сме на това дередже.
240
0
 
14
 
! Отговори
Кирчо преди 1 месец
Предлагам да се открие редовна самолетна линия от София до Воден.
239
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ники пътува, скъпи сънародници!
238
1
 
8
 
! Отговори
до 240 преди 1 месец
Не знам защо. Трябва да попитате него. Скоро Денков не е ял бой в подлеза на Президенството. Може да го попитате в подлеза. Без бой няма да каже.
237
0
 
12
 
! Отговори
Дани преди 1 месец
Какви идеи срещу пожарите могат да дадат двама некомпетентни по темата ***?
236
0
 
7
 
! Отговори
До 241 преди 1 месец
Да ама тя техника за борба с пожари, вертолети итн не се купува сега от магазина! Това е трябвало преди години да го направят тея оттрепки дето управляват или се опитват последните 3 години!! И тея оттрепки преди тях! Главчев е премиер от 2 месеца
235
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Гламчев е министър-председател който нищо не направи освен да дава интервюта. Тези също нищо не правят, но пък не те дирижират нещата вече.
234
0
 
9
 
! Отговори
До до 232 преди 1 месец
Ми това даже не е ЕДНА негова заплата! Той взима сигурно 20 000 лева на месец, аз питах защо не дари ЕДНА заплата а не по-малко?
233
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше трагично, щеше да е адски комично.
232
0
 
8
 
! Отговори
Ауу преди 1 месец
Колко са загрижени!! Толкова, че докато бяха премиери дадоха милиарди за украински бежанци и оръжие на Украйна.. а за родината си ЕДИН хеликоптер за борба с пожари и ЕДИН медицински хеликоптер не можаха да закупят! Приоритети..Слава Украини!
231
0
 
9
 
! Отговори
СиЕнЕн преди 1 месец
Самолетът е летял на 8000 метра, пътниците са били без кислород и е загасил пожарите с шампоан, синтезиран по нова формула, създадена от акад. Денков. След този героичен подвиг, двамата авиоспасители са взели решението ПП ПП, да се преименува на ПП ППО.