Заради глобалния IT срив полетите на летище София закъсняват

Последните новини от CrowdStrike са, че компанията е близо до решение
21 юли 2024 16:25, Нели Христова
8
Заради глобалния IT срив полетите на летище София закъсняват
Снимка: БГНЕС

Полет на "Райънеър" от Милано е закъснял с 2,40 часа, а този от Лисабон с над час. Авиокомпанията има отменен полет в 16,35 от Милано, а срещу полетите й за Задар и Виена, съответно в 14,40 и в 13,20 ч, няма информация.

Най-много са закъсненията на самолетите на "Уиз еър" до София - с близо час от Хамбург, с над 3,30 часа от Ереван, с толкова и от Аликанте. С 4,30 часа по-късно се е приземил самолетът от Лондон.

Анулиран е полетът в 11,30 ч от Милано, с под час са пристигнали самолетите им от Брюксел и Барселона.

При излитащите има един отменен полет на "Райънеър" до Милано, между час и два - закъснения на "Уиз еър", "Луфтханза" и "Флай Дубай" до Тел Авив, Айндховен, Мюнхен, Франкфурт и Дубай. И при излитащите от София води "Уиз еър" с полета й за Мюнхен, който вместо в 6,30 ч се осъществява в 9,30 ч. От компанията съобщиха в неделя, че пътниците могат отново да резервират билети и да се чекират онлайн.

Последиците от срива на системите на 19 юли явно е засегнал най-сериозно унгарският нискотарифен превозвач, който и в неделя регистрира закъснения повече от другите авиокомпании.

Последните новини от CrowdStrike са, че компанията е близо до решение, което ще позволи на всички системи да се активират отново онлайн. Проблемът засегна 8,5 млн. устройства по цял свят. Столичното летище обяви, че при тях няма проблем, но полетите страдат от хаоса по другите аерогари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Заьо преди 1 месец
Виц. Защо в САЩ се опитват да развиват изкуственя интелект? Поради силна липса на естествен интелект.
7
1
 
3
 
! Отговори
Цъки преди 1 месец
Проблема на САЩ е че в половината им софтуерни фирми работят такива "майстори" като в тази въпросна фирма.
6
0
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
То случаен човек да си виждал на нашето летище (за София става дума, че по-голямо)? Само връзкари, тъъъъъъпи и изпълнителни. Че я изпуснат нещо, а им е свободен стола и чакат поне 200 връзкарчета за него. За митничарите ... знаем си ги. Що за човек трябва да си, че да откраднеш детска играчка за Коледа, парфюм и.. 1 кутия цигари от цял стек?!? Летището ни е на ниво селска автогара, че и по зле. Излизаш и някаква орда "такси бе, баатееееее"....
5
1
 
1
 
! Отговори
Цъки преди 1 месец
Това което се случи на 19 този месец е ярко доказателство, че масово в софтуерните компании в САЩ работят силно некомпетентни хора.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ИТ-та понякога грешат, пък те слагат стюардеси на всякакви длъжности. Дори и този срив нямаше да попречи на нито едно летище, ако решенията се взимаха от адекватно ръководно ниво. Тия на софийското летище просто са извадили късмет да не работят с тези софтуерни продукти. Иначе са още по-зле и от запада.
3
0
 
8
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
Сащ трябва да плати за щетите,иначе санкции.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се казваше, Майтитата обраха народа.
1
0
 
10
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Те и преди срива си закъсняваха.