Кабинетът за ДПС - споровете: Не участваме във вътрешнопартийни игри

Спозваме стриктно Конституцията
Обновена: 25 юли 2024 22:22 | 25 юли 2024 18:45, Стела Стоянова
1
Кабинетът за ДПС - споровете: Не участваме във вътрешнопартийни игри
Снимка БГНЕС, архив

Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила.

Това се казва в позиция, изпратена от Министерския съвет до медиите.

Ето пълния й текст:

Във връзка с медийни запитвания относно назначените областни управители в рамките на вчерашното правителствено заседание напомняме, че съгласно чл. 143 ал. 2 от Конституцията на Република България областните управители се назначават от Министерския съвет. Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила. Опитите да се внушава каквато и да е пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни.

"Вчера служебният премиер Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС", заяви по-рано през деня на брифинг в парламента  независимият депутат от ДПС Тимур Халилов. "Решението за смяната на областните управители на Кърджали Ресми Мурад и на Смолян Румен Пехливанов по-малко от месец след като бяха назначени говори именно за това - лична вендета, а не държавническо поведение. Тези действия на Главчев поставят дълбоки съмнения в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ДПСМСназначения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Да, а заек с папионка и сако дали мина (докато спазвате конституцията) и скочи в дупка!