Доц. Петър Шишков е мъжът, загинал във взривените складове

Той е представител на гилдията на пиротехниците в България
Обновена: 26 юли 2024 10:53 | 26 юли 2024 10:48, Нели Христова
28
Доц. Петър Шишков е мъжът, загинал във взривените складове
Снимка: БНР

Доцент Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет, е загиналият мъж в ужасяващата експлозия край гара Елин Пелин, съобщи ПИК.

Доц. Шишков е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу програми с фойерверки.

Един от последните пиротехнически спектакъл, по които е работил, е музикална заря за жителите и гостите на Елин Пелин преди месец.

Снощи 49-годишният доц. Шишков бе настаненият в "Пирогов" силно обгазен и с 35% изгаряния.

Доц. д-р инж. Петър Кръстев Шишков е главен асистент в катедра "Подземно строителство" при МГУ "Св. Ив. Рилски". Освен с преподавателска дейност има опит с участия в научно-изследователски екипи в направление "Взривна техника и технологии" и консултантски услуги в сферата на взривните дейности и пиротехниката.

 Завършва магистратура и защитава дисертационния си труд в ХТМУ "Проф. Асен Златаров" - София. От 1995 г. натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, ръководител взривни работи и проектант на взривни работи.

Професионалните му интереси са насочени към изследвания и разработка на нови експлозиви за работа в ограничени пространства и при утежнени условия, както и към проектиране на специални взривни работи.

Състоянието на неговата 20-годишна дъщеря, която снощи бе приета с 85% изгаряния в "Пирогов" е тежко. Състоянието й е несъвместимо с живота. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Проф. доц. гл. ас. преди 1 месец
Аз съм ем професор, ем доцент, ем главен асистент, а след работо - и чистачка!
24
4
 
4
 
! Отговори
Тореро преди 1 месец
Пито,платено!
23
3
 
8
 
! Отговори
Hung преди 1 месец
Големи сте ***. Има жертви, а вие се подигравате.
22
0
 
13
 
! Отговори
Професор преди 1 месец
До журналистката ***: Не може хем на е доцент, хем гл.асистент! Вие не сте ли учили в университет?И я проверете как се казва химическият университет в София.
21
9
 
6
 
! Отговори
Бомбадил преди 1 месец
Пешо-динамита сам се е взривил, така ли?? Щом тоя доцент по взривове взриви цял склад и предизвика такава огромна авария, това показва колко му е бил "професионализмът"
20
1
 
5
 
! Отговори
явно ги е сватосвал преди 1 месец
по помещенията . 1 бус пиратки и бенгалски огън е 16-17 000 лева . богаташ . те го изкараха от бояна филмс прави ефектите на Терминатора , Лудия Макс , Каскадьора , а той е даскал . по школата е забранено пиратки и газ . Юху.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И НЯМА КАК ДА Е КЪЛБОВИДНА МЪЛНИЯ И ТОЧНО ПЪК ПРИ ТЯХ ДА ВЛЕЗЕ, КЪДЕТО СА ДВАМАТА, всъщност ТРИМАТА ДУШИ - ДОЦЕНТА, Дъщеря му и Сина на собственика, защото точно при тях е Епицентърът на взрива. Явно е ЧОВЕШКА ГРЕШКА. СЛУЧВА СЕ. ЖАЛКО ЗА ХОРАТА.
18
2
 
22
 
! Отговори
Упс преди 1 месец
АЗ НЕ ВДЯВАМ КАКВО ПРАВИ 20 годишната му дъщеря, без специално образование, Неподготвена в областта, в такъв един склад и точно пък в този момент?! Каква е причината да е там?!?
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гилдия имали пироманите? Виж ти?!
16
0
 
18
 
! Отговори
Бай... преди 1 месец
Един стар виц. Пуснали от самолета един начинаещ парашутист, но той забравил как се отваря парашута. Падайки стремглаво надолу се разминал с един който хвърчал нагоре. "Как се отваря парашута ?! " извикал му той. " Не знам, аз съм сапьор ! отвърнал другият.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 8, в такива случаи помага само народната медицина, но при 70% изгаряния, всъщност взривът е бил точно при тях, баща и дъщеря
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шивач здрави г.ащи нема - и бомбаджия също :)))
13
1
 
43
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Който е писал статията, си е оставил ръцете. "Доц. д-р инж. Петър Кръстев Шишков е главен асистент". Няма как да е хем доцент, хем главен асистент. Асистентите и главните асистенти помагат на доцентите и професорите.
12
20
 
10
 
! Отговори
Брей Доценти преди 1 месец
требвало да правиш Фойерверки - не им е чиста работата - всеки си платил каквото дължи на нашият Бог - Луцифер! пито, платено!!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никой не се подиграва, но такова нещастие причинено на толкова хора, оспорване на решения в полза на хората, даване под съд
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за него и дъщеря му ли са товарили пиротехника в извънработно време?
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доцент или главен асистент? Няма как да е и двете, но вече няма значение! Бог да го прости!
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Медицината на новия ни Голям брат не е ли в състояние да помогне на това момиче? Знаем, че техните възможности са много по-големи от тези на нашите здравни заведения. Все пак онова, което се е случвало във взривените складове едва ли е било без знанието и одобрението на някои среди. Защо да иде за курбан това младо девойче?
7
3
 
46
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
А стига, бе...ужас, баща и дъщеря горе в планината при мълнията, сега пак баща и дъщеря. Дано в този случай обаче, дъщерята на доцента оцелее. Бог да го прости човека.
6
3
 
44
 
! Отговори
Взривна техника, преди 1 месец
експлозиви, проекти на взривни работи - всичко това можем теоретично да го отнесем към понятието музикална заря и безобидна пиротехника за забавление. Жалко за човека и за дъщеря му. Него Бог да го прости и дано стане чудо момичето да се оправи.