В Елин Пелин ситуацията постепенно се овладява

Токът в района постепенно е възстановен
26 юли 2024 19:00, Инна Ангелова
9
В Елин Пелин ситуацията постепенно се овладява
Снимка: БГНЕС

Богомил Бранков, председателят на Общински съвет в Елин Пелин каза, че ситуацията постепенно се овладява и хората могат да се завърнат в домовете си.

“Токът в района на Гара Елин Пелин вече е възстановен. Експертите разрешиха на хората да се върнат по домовете си. Очаква се утре да бъде намален периметърът на безопасност около складовете”, каза пред Нова Бранков.

Председателят на Общинския съвет каза, че тези складове са на това място от 15 години и досега не е имало проблеми с тях. Бранков допълни, че вече е разпределено на главния архитект на общината да провери дали всички складове отговарят на изискваният за безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Не ми се мисли какво ни чака ако има авария в Нефтохим,някоя петролна база,Торовите заводи или АЕЦ.СМС евакуирайте се и толкоз.Инак Армията,Гражданска защита,Полицията и Пожарната развиват способности,купуват си техника,получават си заплатите.В общи линии наблюдават от далеко.
8
1
 
0
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 месец
АБЕ КАКВО СТАВА БЕ ? ТО ГЪРМЕЖИ , ТО ЧУДО ДНИ НАРЕД ? ЗАЩО РУСИЯ КАТО ГРЪМНЕ НЯКОИ СКЛАД НА УКРОФАШИСТИТЕ , ТОЙ ГЪРМИ ПОСЛЕ ЕДИН ЧАС ? А ТЕЗИ ФОЕРВЕРГИ ГЪРМЯТ ДНИ НАРЕД ? МНОГО БОМБИ, РАКЕТИ, МИНИ Е ИМАЛО ТАМ ? ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГО ПОТУЛИ ВСИЧКО ПАК КАТО НОТАРИУСА , ПЕПИ ЕВРОТО !
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, защо са пратили на място ГЕРБаджията Радев като "експерт по експлозиви"? МВР ги е страх да влязат вътре, но депутат от ГЕРБ се е облякал във военна униформа и е влизал в склада да "проверява". Излиза, че ГЕРБ изземват правомощията на МВР.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само преди малко казаха, че пожарите отново са се разпалили. Какво са "овладяли"? Всичко е замазване на очите! МВР е абсолютно неподготвено.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А намериха ли фирмаджията Тодор Попа китайския милионер от пиратки :)))
4
2
 
1
 
! Отговори
Кръвопиец-Каснаково преди 1 месец
сега си представете колко адекватна ше е реакцията ако кацапете запалат неохим
3
0
 
6
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Елементарно, Уотсън! в случая няма абсолютно никакво значение как точно е станало,щото е ясно че е човешка грешка. в случая има голямо значение че ни лъснаха голите гъъзове и пролича тотална некомпетентност и неадекватност при реакция на техногенни катастрофи и природни бедствия само в рамките на няколко дни.
2
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
както във ветрен, "органите" организирано изгледаха мача докато изгори квото може. даже докарали метеостанция да мери атмосферно налягане (сон шонжмон) и прахови частици (под нормата). жалкарска история.
1
2
 
2
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 1 месец
Ще ви обясня как е станало! Те са изпълнявали поръчка за следващия ден, тоест за днес. Мотокариста (електрокариста) е трябвало първо да натовари един сандък (контейнер) с пиротехниката.А после да го натовари на камиона. Той явно е бил непохватен. Не е захванал добре отдолу контейнера. Той се е преобърнал,паднал е от доста високо и от силният удар е последвала детонация на един или няколко фоерверка. Това се е случило в голяма близост до останалите пълни контейнери в склада и е последвала верижна