Джартов: Ситуацията в Елин Пелин не е напълно овладяна

През нощта все още е имало гърмежи
27 юли 2024 09:23, Елка Василева
41
Джартов: Ситуацията в Елин Пелин не е напълно овладяна
Кадър: БНТ

"Все още продължават гърмежи, които продължиха и през нощта. Така че не можем да говорим, че ситуацията е напълно овладяна. Надявам се през деня да отминат тези гърмежи, за да може колегите, които извършват разследването, да могат да започнат съответните процесуални действия", каза пред БНТ гл. комисар Александър Джартов за ситуацията край Елин Пелин.

Той допълни, че е важно да осигурят безопасна среда.

Допълни, че газоснабдяването няма да бъде възобновено, докато все още има взривове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Джартов, Всичките са от една циркова трупа и премиерът и този и лемурът. Жалък цирк и представление докато всички се срива. Нещо като Зеленски за България.
28
1
 
4
 
! Отговори
Джартов, преди 2 месеца
Що противоречиш на премиера Главанаков, бе. Май си риташ назначението. Та тоя още онзи ден каза, че всичко е под контрол докато се фърляше в канавката след поредния взрив. Ти ся с тия твърдения направо плюеш върху него.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Два дни никой не казва дали ще забранят фойерверките на сватби и празненства. Не е ли това истинската причина за инцидента?
26
0
 
12
 
! Отговори
Даскалица преди 2 месеца
Не знам каква е причината МВР постоянно да пише "овладян". Пожарите загаснаха благодарения на проливния дъжд, Взривовете бяха оставени да си изгърмят. Не разбирам как точно МВР "овладява" каквото и да било.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Teя имам чувството, че се надпреварват по цинизъм! Вчера пишат - овладяно. Днес излизат новини, че отново са се активирали взривове. Ясно е , че изобщо не знаят там какво става, а не знаят какво става, защото са некадърни! По-гламаво правителство от това не е имало.
24
1
 
1
 
! Отговори
Теория преди 2 месеца
Което ме връща на теорията за дефектен компонент или голяма самонадеяност,ако са правили нещо,което би гръмнало само от пренасяне (което като цялост е глупост). Естествено може да е имало външни фактори - статично електричество,искра не където трябва (което ми се струва много невероятно, все пак надали тези неща се съхраняват/пренасят в метални/тенекиени съдове), дори нещо да е паднало и да е образувало искра,но при опакован продукт не ми се струва много вероятно.Почти изключвам кълбовидна мълня
23
0
 
4
 
! Отговори
Теория преди 2 месеца
И все си мисля,че ако драсканиците ми са верни и в такъв склад човек може сам да си приготвя батериите, то това трябва да се прави на обособено и много изолирано място. Не може да пуснеш някой (без значение от опит, лиценз и прочие) просто да си бърка смеси насред тонове взривни вещества. Трябва да има специално помещение със съответната взривоустойчивост, автоматично пожарогасене и видеонаблюдение. Не ми се вярва да е друго, което значи, че белята е станала при пренасяне или товарене.
22
0
 
6
 
! Отговори
Теория преди 2 месеца
Замисляйки се,напълно възможно е по тези складове да се съхраняват и компоненти. За да може пиротехника да определи височината, ефектите, интензитета и прочие. И самите батерии да се пълнят ръчно с различни пиротехнически смеси, според желанията. А това значително увеличава риска за грешки. Обикновено пиротехниците стават много по-внимателни, след като им намалее броя на пръстите,в случая не са имали такъв шанс.
21
2
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 2 месеца
До Пипи 20 Водата не може да мине през покривните нагънато ламарини.Други въпроси ?
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Двама загинали и четирима изчезнали. Стават шестима.
19
0
 
6
 
! Отговори
Теория преди 2 месеца
Възможно ли е взривяването на единичен пиротехнически продукт да има толкова големи последствия? Ясно е, че след това всичко е започнало да гърми (и все още гърми), но първоначалния взрив. Белята вероятно е станала при товарене/пренасяне или са се опитвали да подготвят максимално самата композиция предварително, на място далеч от хора. В тези складове не се ли съхранява готова продукция или по-скоро компоненти (за червена заря - сипи от тоя чувал, за зелена от другия, и т.н)? Да почиват в мир!
18
1
 
7
 
! Отговори
Теория преди 2 месеца
Без да съм специалист в сферата - в случая големия опит на бащата е по-скоро недостатък, опитните хора често пренебрегват правилата за безопасност. Не малко опитни хора намериха смъртта си от небрежност. Разбира се, напълно възможно е да е имало дефектен продукт, който е гръмнал почти от самосебе си. Момичето беше с доста повече пострадало от баща си,означава ли това, че е било по-близо до взрива?Дали тя не се е опитвала нещо да направи?
17
4
 
9
 
! Отговори
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КИРО. преди 2 месеца
ТОЗИ АТЕНТАТ АКО БЕШЕ СТАНАЛ, КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР......С ТЯХНАТА НЕКАДЪРНОСТ И ХАОС, ЩЕШЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ УКРАИНСКИТЕ
16
1
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 2 месеца
А защо спряха да сипват вода отгоре?
15
1
 
10
 
! Отговори
Инжектопляктор преди 2 месеца
Все по причудливи имена излизат.Просто да се чуди човек.Та кой е собственика на комплекса,и защо държавата има толкова голям интерес?При такива пожари всичко си изгаря до пепел и нищо не е в състояние да го спре.Както стана и на Петолъчката а и по други обекти.Та,на частен обект се изсипа цялото правителство,пожарна и армия.Изгоря ли?Изгоря.Те Партийния дом си запалиха и гледаха отстрани как си гори,а после оповестиха-партийния архив изгоря!Започваме на чисто.
14
2
 
13
 
! Отговори
Троян преди 2 месеца
Ще гърми още естествено. Ушевите ще наблюдават. Докато не гръмнат и последните доказателства за нарколабораторията. Във САЩ на втория час ще вземе отношение ФБР, и тогава жална им майка на босовете и босчетата.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин ви победи с пиратки, най-добре да капитулирате, преди да е решил да използва истински оръжия и ракети.
12
3
 
15
 
! Отговори
Оставка! преди 2 месеца
Калин Стоянов да подава оставка веднага и да поеме отговорност за неадекватните мерки за сигурност!!!
11
0
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Стойте, не правете нищо, за да не объркате още повече нещо и чакайте пенсията! Ония в Родопите се сърдят, че не вали дъжд и гърците се отказали да гасят по въздух и отишли на друг пожар!
10
2
 
14
 
! Отговори
Вън калинките от вла преди 2 месеца
Тиквените калинки Главчев и Стоянов няма ли да подават оставки?

Спонсорирани публикации