Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ

Над 20 от 31 танка Abrams, доставени в Украйна, се смятат за унищожени
17 окт 2024 21:30, Гергана Попова
286
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралия обеща да достави 49 танка M1A1 Abrams на украинската армия, след като доставените от САЩ, през септември 2023 г., 31 понесоха изключителни загуби. Министърът на отбранителната промишленост Пат Конрой обяви на среща на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел относно доставката: „Тези танкове ще осигурят повече огнева мощ и мобилност на украинските въоръжени сили и ще допълнят подкрепата, предоставена от нашите партньори за бронираните бригади на Украйна – Австралия беше непоколебима в нашата подкрепа за Украйна“, пише military watch magazine.

Още по темата

Решението идва само седмици след получаването от Австралия на първия от 120 по-способни танка M1A2 Abrams от Съединените щати, които ще заменят по-старите M1A1. Докато предишните M1A1 на Украйна бяха построени специално за страната, тези, доставени от Австралия, са в експлоатация от десетилетия, което означава, че ще изискват значително повече поддръжка.

Решението на Австралия да предостави танкове M1A1 Abrams идва, тъй като много поддръжници на Украйна в рамките на НАТО се въздържаха от по-нататъшни доставки на основни бойни танкове, поради нарастващ недостиг в собствените им запаси. Степента на загубите на украинска бронетехника в битките с руските сили направи това особено пагубно за способността на страната да поддържа военните си усилия. Превозните средства бяха временно изтеглени от фронтовата линия през април, като украинският персонал изтъкна недоволството си от представянето на Abrams, цитирайки както технически проблеми, като уязвимостта на електронните компоненти към кондензация, така и тяхната уязвимост към руския огън.

Над 20 от 31 танка Abrams, доставени в Украйна, се смятат за унищожени, извадени от строя или пленени.

Abrams не се представи по-зле от други западни класове танкове, доставени на Украйна, като германският Leopard 2A6  беше разгърнат за първи път на фронтовата линия през юни 2023 г. по време на масова украинска офанзива срещу руски фронтови части, преди да бъде заснет да понася тежки загуби.

През януари 2024 г. бе потвърдено, че по-голямата част от Leopard 2 , експлоатирани от украинската армия, са станали неизползваеми в битка с руските сили, като над една четвърт са напълно унищожени, а останалите са повредени и са извън способността на армията да ги поправи.

Оттогава продължават да се появяват кадри, потвърждаващи значителни загуби. Множество танкове Abrams и Leopard 2 бяха заловени от руските сили, като кадри потвърждават, че превозните средства, заловени сравнително непокътнати, са били проучени в съоръжения в страната, давайки представа за ограниченията на техните характеристики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от Русия
Харис за миграцията, смяната на пола и ще се среща ли с Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
0
 
! Отговори
До 276 преди 1 минута
Явно теб в Слатина са те дупили щом още бълваш за тая Слатина,а не каза от кое украинско гето си ,а ти май не познаваше София и България,за това ти е един и същ просешкия репертоар:)
277
1
 
1
 
! Отговори
До 275 преди 4 минути
Нещо друго ще измислиш с тяа тиква, че ставаш смешен и жалък, преди теб разни жалкарче обясняваха,че сайта бил проруски или не можете да понесете истината,че света не се върти около вас и зеления наркоман , компексарче
276
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
17ти Август: Икво са, няма да кажш кво става в слатинското гето? Да не са те намерили урките и да са те дупили пак и за това не смееш вече да казваш, че си в гетото, а копейко?
275
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
17ти Август:"И нас, какво ни интересува това, важно е ние да си живеем нашия живот" да де ама като сте се продали на пасольството вече и киснете тука денонощно като тролеи, къв живот ве копейка от гетото?
274
0
 
1
 
! Отговори
До 273 преди 11 минути
Като те гледаме как ревеш явно жертвите основно са украински и в Украйна не е спирала могилизацията,а ти си драпай като мишка в леген с твоите комплекси
273
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
17ти Август: "Едноклетъчен напиши BBC meduza Russian casualties и ще видиш колко са жертвите на Руснаците". как са ги преброили ве многоклетъчен абник? Взимат данните от на колхозниците лъжливите данни. Е е така ви лъжат трето поколение вече колхозниците. Имал телеграм, Мале, Мале, ти си бил направо върха ве копейка. Знаеш ли колко малко са такива като тебе в света с телеграм?
272
1
 
1
 
! Отговори
До 268 преди 17 минути
Украинска се обясня пак в опит нещо да изпроси не разбра ли ,че си смешен жалкарче като си просяк за нас българите тук
271
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
На хохлите и Звездата на Смърта да им подарят все тая. Нищо не става от тях.
270
0
 
1
 
! Отговори
До 264 преди 19 минути
И нас, какво ни интересува това, важно е ние да си живеем нашия живот,а не да храним разни нагли просяци, дето се правят на българи,в опит да си пробутат простотите тук
269
0
 
2
 
! Отговори
до НасRания 17 авгус преди 20 минути
Едноклетъчен напиши BBC meduza Russian casualties и ще видиш колко са жертвите на Руснаците. Последния update е от септември и там са 70К а аз съм писал 71К пускам ти аванта. Много безмозъчни пишат без да си имат и понятие за какво става въпрос. Следя конфликта от преди 6 години което значи преди да започне СВО от тогава имам и Телеграм и знам за какво става въпрос. От тогава знам какви иzроди са Украинците нагледал съм се на много чудовищни убийсва които са извършвали граничещи с иzродията.
268
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
17ти Август: Кво да проверяваме ве копейко, то си личи, че сте пу. дки и то заспали иначе нямаше да се продадете на пасольството за един сандвич.
267
0
 
0
 
! Отговори
До Русофил преди 22 минути
Още ли се правиш на българин,бе просяк, май нещо не ти се получава на българи да се правиш на българин:)
266
0
 
0
 
! Отговори
До 263 преди 23 минути
Само дето един просяк още не е дошъл да провери , само тук лаете
265
0
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 24 минути
До 261: ти пак ли просиш бе русором? Тук е България, не искаме тук браханци като теб, марш в Индия да просиш от европейските туристи. Няма място за църни русоромски просяци в бяла Европа.
264
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
17ти Август: Заглавие -"Заради демографския срив: В Русия искат да забранят едностайните апартаменти" Що така ве копейки? Нали самая могучия и на фронта се раждат колхозници? Нали изпратиха и геювете от Чечения да им помагат?
263
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
До 261 Вие немате тура, а пу дки.
262
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
В интервю за радио,, Комсомолская правда"Аптито пак удари глупомера Според него" Русия вече е победила Украйна и цялото НАТО, защото унищожила по-голямото количество оръжие на НАТО и Украйна не може да отиде и превземе... Москва."Алаудинов в разрез с официалната пропаганда, заяви, че в следствие,, събитията" Русия потеряла огромен брой мъже,А ще трябва да се окрепепват и новите граници с НАТО, а и Казахстан нещо не му вдъхвал доверие". Путин, ако го чуе ще му забрани всякакви медийни изяви.
261
0
 
2
 
! Отговори
До 259 преди 28 минути
Не , просто не харесваме нагли просяци без мозък да ни дават наклон на тура
260
1
 
2
 
! Отговори
До 256 преди 29 минути
Не бе просяци като теб ще ги наричат в Украйна, защото тук е България на българите,тъпейко ,а не на украинците тролеи:)
259
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
17ти Август: Аиде копейки от гетата, продължавайте да възхвалявате голташка пРосия и утре може и 2 сандвича да ви дадат и снимка на мутрофеева по бански да лъснете. А, а кво стана с на путинарко козичките дето ги прати на прасчо? Пристигнаха ли вече?