Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски

Зеленски: 10 000 севернокорейци се подготвят за украинския фронт
17 окт 2024 18:30, Елка Василева
212
Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа", предаде Ройтерс.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи подготовката си за втора среща на върха за мир.

Още по темата
По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия. Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

Имаме данни, че 10 хиляди севернокорейски войници се подготвят за украинския фронт, съобщи Зеленски на пресконференция в Брюксел, след като представи пред Европейския съвет своя план за победа във войната, предприета от Русия.

Имаме собствени разузнавателни данни, че войници от Северна Корея участват в окупацията на украинската територия от името на руския враг, присъединили са се към руската армия. Не знам техния брой, добави Зеленски. По неговите думи "това е първа стъпка към световна война".

Зеленски отново призова неговата страна да получи покана за присъединяване към НАТО. Ако получим знак, че ще влезем в НАТО, ще почувстваме, че не сме сами, каза той. Ако наистина искате Украйна да бъде част от пакта, това трябва да се докаже и с действия. Затова отправянето на покана не е пресичане на червени линии. Това е предпазна мярка и би показало, че (руският президент Владимир) Путин няма да промени света със сила, коментира украинският президент.

По неговите думи единствената страна с ядрени ракети, която се е отказала от това оръжие, е Украйна и днес е единствената от тази група държави, която е във война. Украйна избира НАТО, вместо ядреното оръжие, обобщи Зеленски, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от НОТИФИКАЦИИ
Зеленски поиска още финансова и военна помощ от лидерите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Ура, значи.... Укропия ше падне у всички случаи )))
156
0
 
2
 
! Отговори
щял да воюва преди 3 минути
с какво бе, нищо не ти остана, а с гол гАз на става.
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
"Напомням, че по начало Украйна е ядрена държава, но се отказва от ядрения си арсенал в замяна на гаранции от САЩ, Русия и Великобритания, ..." ---- Тоест, опитваш се да излъжеш, но тук няма да ти мине номера. СССР по начало е ядрена държава, Украйна по начало НЕ Е! Има и много други неща, но тях ги разбират мислещите хора, не промитите мозъци.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Северна Македония е също комунистически проект. Там е още по-зле, че 70% са чисти българи, но предпочитат да се македонеят.
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
То тъй хубаво се бие, че съвсем скоро нито украйна, нито украинци няма да има. Слава на братушките, че се борят с нацизма, фашизма, и най- вече тероризма. Държава, която официално извършва терористични актове, че и се хвали и се гордее с това, не трябва да съществува. Няма място в съвременното общество за такива държави!
152
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
по логиката на любимото ви кремълско фюрерче ние също трябва да нападнем Сев. Мак-я, защото винаги е била българска земя, но 21-ви век, народа решава дали да е под руски ботуш или самостоятелна държава
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
С какво всичко получавате от Европа и Америка
150
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
Зеленски намекна, че ако Украйна не бъде допусната в НАТО, ще започне производството на ядрено оръжие. Напомням, че по начало Украйна е ядрена държава, но се отказва от ядрения си арсенал в замяна на гаранции от САЩ, Русия и Великобритания, че ще защитават нейната териториална цялост. Тези гаранции не бяха изпълнени, така че Украйна има пълното право да възстанови ядрения си статут.
149
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
целуващото корана джудже пък ще иска севернокорейските роби да ходят да *** за "каузата" му
148
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
просия не веднъж в историята е искала да затрие Украйна, точно както не иска да признае кирилицата за българска, а обяви миналата година, че била северномакедонска....
147
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 24 минути
Отлично! Да дават докато свършат урките. И тези до 18 години, и женските - ВСИЧКИ!
146
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
сигурно една платена копейка цвъка тука минуси на нормални твърдения, плюсчета само на себе си, впн-а няма да заблуди хората
145
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 28 минути
Украйна никога не е била самостоятелна държава. Това е комунистическа измислица станала факт.
144
11
 
4
 
! Отговори
До истината преди 28 минути
Украйна не успя да я затрие гладомора, че тази пиклива война ли бе?
143
10
 
3
 
! Отговори
до 150 преди 29 минути
от векове рашистан подтиска и ограбва чужди народи уж че им е приятел пример България!
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Не може в НАТО, Зеля, нали твоят добър приятел Рюте ясно каза, че Украйна в НАТО не е наш приоритет в момента. Ама Зеля много искал.. Ама няма как, Зеля, на НАТО им трябват държави, които да са в състояние да си купуват оръжия от САЩ, не им трябват просяци като вас. Ех, Зеля, втасахте я!
141
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 30 минути
Зеленски е проект на Русия и Путин.ОТ 40 милиона в момента са около 20 милиона.Една голяма част се пръсна по света, една част са избити и осакатени.Украйна е пред закриване.
140
7
 
3
 
! Отговори
До абсолютни скотове преди 31 минути
а русачугите са си такива по природа!
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 31 минути
До И какъв избор има?По делата им ще ги познаеш. Руснаците пращаха храна и помощи над десет години подред на пострадалите в Украйна, а Киевската хунта открадна храната и продадоха помощите пратени за украинците. Сега руснаците им строят и домове. Вижда се кой помага на украинците, руско-украинците и кой не, кой е майка и кой зла мащеха!
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Били се отказали от ядрените ракети-ако бяха ви ги оставили, още щяхте да сте република на Русия.И защо мълчи за наемниците в укроармията ,а реве за такива в другата.С тези темпове скоро май само ТЦК-ниците ще останат в тая държава.Тоз здраво се е метнал на чюрешата