Крокодилът си остана в квартал "Ботунец", собствениците му не го дават

Сигналът е подаден към институциите преди две седмици, казва районният кмет
7 авг 2024 07:00, Елка Василева
91
Крокодилът си остана в квартал "Ботунец", собствениците му не го дават
Снимка: архив, БГНЕС

Откритият крокодил в столичния квартал "Ботунец" остана там и през нощта, днес ще бъде направена проверка на чипа му и дали отговаря на документите. Това беше обяснено от представителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София.

Акцията по изваждането на крокодила, отглеждан в специално изкопана дупка в столичния квартал "Ботунец", завърши без успех снощи. На място бяха служители на полицията и специалисти от зоологическата градина в София. Стопаните твърдят, че имат всички необходими документи и отказаха да предадат животното, предаде Нова тв.

Още по темата
Според собственика на крокодила Минко Софийската зоологическа градина не е институцията, която има правата да отнеме влечугото. „Няма да се упоява животното, ще бъде хванато и преместено”, увериха от зоологическата градина.

„Единствено от РИОСВ могат да ми го вземат, имам документ. Искам и вие да ми дадете документ за това на какво основание ми взимате крокодила”, каза Минко и допълни: „Някаква кметица не може да ми го взима. Той не е в дупка, а в басейн. Провериха го от РИОСВ и не поискаха да го вземат, сега от зоологическата го искат”.

По-рано кметът увери, че от зоологическата градина ще вземат крокодила и ще го поставят под карантина. Собственикът твърди, че го храни и се грижи за него и това е достатъчно: "Не е студено, има условия, има вода".

"Резултатът е нулев. Нищо не се случи, освен че събрахме една голяма тълпа от хора. Сигналът е подаден към институциите преди две седмици, нищо не свършиха днес. До 14 часа ми обясняваха, че няма да дойдат", заяви снощи кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова. Според нея, когато в сряда сутрин РИОСВ се върнат, животното няма да е на мястото.

Решихме да го отложим за утре, да няма тази лудница, която е в момента, трябва да се види чипът на животното дали отговаря на документите, посочиха експертите от РИОСВ. През нощта няма да има полиция. Крокодилът ще бъде изместен от мястото, където е, на по-сигурно, където може да издържи до утре, докато дойдат проверяващите.

Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, както и Българската агенция по безопасност на храните. От Общината обясниха още, че басейнът, който крокодилът е обитавал, е изграден върху част от общински имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е крокодилът Гена - руски агент под прикритие. Да се екстрадира в Русия.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Котки и кучета може, а крокодили не може?
78
0
 
0
 
! Отговори
Дела преди 1 месец
Предполагам са поне два мъжки и женски и продава крокодилчета.
77
0
 
1
 
! Отговори
Бизнес преди 1 месец
А с какво го храни? Това е доста храна.
76
0
 
1
 
! Отговори
Уха преди 1 месец
Представете си, как е пренесъл толко голям крокодил през границата, без да го проверят. Или го е взел малък и го е гледал няколко години.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как сте се загрижили за крокодил, за чието съществуване до вчера дори не знаехте, нямам думи!!!Пародията разсте с часове :)
74
1
 
1
 
! Отговори
До: Анна преди 1 месец
Добре че нямаш, а и никога няма да имаш представа ти каква ( ) си :)))Като си пр0ст си пр0ст за цял живот :)
73
4
 
0
 
! Отговори
Анна преди 1 месец
Булгурите са най пропадналото, долно, мизерно и морално разложено племе в цялата Галактика. Бог скоро ще нанесе финалният си удар и ще анихилира и изличи из основи всичката тази ходеща, безполезна мър-ша.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роми??? Нее..., не са роми... -)))))
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АНГЕЛ 69 Дрън-дрън! Ако нещо представлява заплаха за здравето и живота на хората, веднага могат да го отнемат. Никой не може да гарантира, че крокодилът няма да успее да избяга, да се скрие някъде и да стане достатъчно голям, за да е опасен. Освен това, откъде знаеш дали някой друг мераклия или пък психопат няма да открадне през нощта животното и да го изтърве случайно около р.Искър или пък да го пусне нарочно край детска площадка?
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не отхапе главата на циркаджията!
69
1
 
4
 
! Отговори
АКО преди 1 месец
на държавата и е толкова трудно да се оправи с тези с крокодила да гласува в народното събрание набързо един "данък крокодил" 100 хил. лева годишно и да се приключва с тази история.
68
2
 
3
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 месец
занимават цялата държава с някакви хора, които решили да си гледат крокодил... ами да ги отнемат крокодила, да им пратят полиция да ги оправи и да се приключва историята. АМА ЗАЩО ВСИЧКИТЕ МЕДИИ ГОВОРЯТ ЗА ТОВА, СЯКАШ Е МЕГА ВАЖНТАТА НОВИНА, НАЛИ УЖ ЕФИРНОТО ВРЕМЕ Е СКЪПО ?
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много крив народ, - ни така, ни иначе. За това сме на тоя хал. Станахме за смях, едно редовно правителство не можем да формираме !!! Абе казали са го - такъв народ, онакава държава. Малко по иначе може да се изрече. Ама да спазваме заръките на сайта.
66
2
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Само съда чрез съдебен процес можа да отнема ,конфискува или запорира одушевени или неудошевени предмети. Движима или недвижима както и всякаква друга собственост !!!Всички останали бръщолевеници са глупости на квадрат !!!
65
10
 
3
 
! Отговори
От Германия преди 1 месец
Тук в Германия (хесен) има човек който отглежда и развъжда Крокодили. Никой не му се бърка, има си регистрация и лиценз. Няма зоологически градини, крет3ни, Риооз приоз и тем подобни изрвращения да искат да му ги взимат. Човека си спазва закона и нито един Пенд3л не му се бърка !
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
държавата на мафията и скъпия и ромски електорат
63
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ето показателна случка как един ром побеждава държавата и народа, парви си каквото поиска, така е с всички от етноса
62
2
 
10
 
! Отговори
до 64 преди 1 месец
До Анонимен,във всяка законова държава тока и водата се плащат,не се крадат,за да получиш заплата и пенсия трябва да работиш,кой от тия неща правиш за да говориш за законова държава,ама сте нагли ,та знае ли се,законите да са само за другите,това разбираш ти под законова държава,български ценности
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 65- не вземаш разрешително - регистрираш, че имаш такова животно, не гладат условията за отглеждане при регистрацията. Затова съм писал "ако има документите".За условията, за незаконния басейн/дупка, за това, че ползва общински имот, само басейна до къщата ли е незаконен - къде е била общината и кметицата и кой си е взел парите, за да бездейства? Реално, крокодила е най-малкия проблем, накрая може да излезе, че там има по-добри условия от зоопарка.