Крокодилът си остана в квартал "Ботунец", собствениците му не го дават

Сигналът е подаден към институциите преди две седмици, казва районният кмет
7 авг 2024 07:00, Елка Василева
91
Крокодилът си остана в квартал "Ботунец", собствениците му не го дават
Снимка: архив, БГНЕС

Откритият крокодил в столичния квартал "Ботунец" остана там и през нощта, днес ще бъде направена проверка на чипа му и дали отговаря на документите. Това беше обяснено от представителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София.

Акцията по изваждането на крокодила, отглеждан в специално изкопана дупка в столичния квартал "Ботунец", завърши без успех снощи. На място бяха служители на полицията и специалисти от зоологическата градина в София. Стопаните твърдят, че имат всички необходими документи и отказаха да предадат животното, предаде Нова тв.

Още по темата
Според собственика на крокодила Минко Софийската зоологическа градина не е институцията, която има правата да отнеме влечугото. „Няма да се упоява животното, ще бъде хванато и преместено”, увериха от зоологическата градина.

„Единствено от РИОСВ могат да ми го вземат, имам документ. Искам и вие да ми дадете документ за това на какво основание ми взимате крокодила”, каза Минко и допълни: „Някаква кметица не може да ми го взима. Той не е в дупка, а в басейн. Провериха го от РИОСВ и не поискаха да го вземат, сега от зоологическата го искат”.

По-рано кметът увери, че от зоологическата градина ще вземат крокодила и ще го поставят под карантина. Собственикът твърди, че го храни и се грижи за него и това е достатъчно: "Не е студено, има условия, има вода".

"Резултатът е нулев. Нищо не се случи, освен че събрахме една голяма тълпа от хора. Сигналът е подаден към институциите преди две седмици, нищо не свършиха днес. До 14 часа ми обясняваха, че няма да дойдат", заяви снощи кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова. Според нея, когато в сряда сутрин РИОСВ се върнат, животното няма да е на мястото.

Решихме да го отложим за утре, да няма тази лудница, която е в момента, трябва да се види чипът на животното дали отговаря на документите, посочиха експертите от РИОСВ. През нощта няма да има полиция. Крокодилът ще бъде изместен от мястото, където е, на по-сигурно, където може да издържи до утре, докато дойдат проверяващите.

Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, както и Българската агенция по безопасност на храните. От Общината обясниха още, че басейнът, който крокодилът е обитавал, е изграден върху част от общински имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой пита ли собствениците на крокодила с какво го хранят? Или го пускат нощем сам да си набавя прехрана?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Номер 4 - супер си брат
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все мислих че съм виждал всичко..
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 16 - Някой гражданин с будна съвест все още ли не е основал Дружество за защита правата на крокодилите? Как така ще му взимат гьола на хайванчето? И то душа носи!
16
1
 
25
 
! Отговори
Коки Далаверата преди 1 месец
Не са ли го видяли нито граничари, нито митничари? - видели са го разбира се, но са примижали с едното око срещу съответната сума. || Утре някой и динозавър ще си докара! - ако разполага с необходимата сума...
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС изисква 2 кв.м. терен за всяка кокошка, за комфорт. За Кроки трябвало 20 кв.м. Щом е защитен вид ще го дадат и кючек ще играят.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат да му вземат локвата и да построят кооперация , до там ли опряхте?
13
7
 
8
 
! Отговори
Друг обущар преди 1 месец
Заменям тъща за крокодил. От кожата на крокито стават хубави и скъпи обувки. Тъщата само яде, заема стая и мърмори от сутрин до вечер.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължавам да се чудя как са успели да вкарат този крокодил в България? Дори да е бил още съвсем малко гущерче, все пак е живо същество. Не са ли го видяли нито граничари, нито митничари? Утре някой и динозавър ще си докара!
11
1
 
2
 
! Отговори
Майстор Обущар преди 1 месец
Щеше ми се да го пуснат на търг.така щяха да изкарат някой лев..
10
5
 
21
 
! Отговори
ГРусев преди 1 месец
Кучета и котки може, а прасета и ... крокодили неможе.
9
4
 
34
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Myxльoвcкuтe ни власти не могат да се справят с една тумба индийци дори когато се налага да отнемат от някого от тях животно, което е опасно за хората! Това е доказателство, че веднага трябва да изритаме от България НПО-тата, както направи Орбан преди време. Ако полицията не се страхуваше от терора на всякакви НПО-та, индийците щяха много да внимават в картинката. Те знаят и 2, и 200.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полиция нямаме ли? Утре собствениците му ще кажат, че крокодила им се чувства самотен иима нужда от партньор и ще почнае да ги размножава. Някой мисли ли за това? А после ще каже, че не няма средства да ги изхранва и ще ги пусне по водоемите ни на вола.
7
6
 
13
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Нема й даваш на кметицата крокодила, Минко! Да не е на баща й? Цел крокодил е т'ва. Не е нерез или тиква да ги харижеш просто ей така...Зат'ва, вива България, венсеремос:)
6
5
 
17
 
! Отговори
Кошмар преди 1 месец
Ако те подгони крокодил, избягал от някаква частна дупка ("басейн"), какво те грее дали е чипиран или не е? Благодарение на чипа ще успеят да го локализират и заловят, но докато направят това, той може вече да е успял да закуси с 2-3 деца в предучилищна възраст, които е заварил да си играят някъде.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете животното намира !
4
5
 
24
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
утре ,като разкъса хора, тези ще обясняват, че убитите нещо са го провокирали. Няма лоши животни, а лоши хора.
3
3
 
28
 
! Отговори
Ботунец ми е Африка преди 1 месец
Ботунец ми е Африка, а градската канализация е като реката Нил - отдолу дебне да те eбнe крокодил :()
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
1
4
 
22
 
! Отговори
Крокодилката преди 1 месец
Това е бившата.Обича калта и хапе.