Лекарят, прегледал дете за 1500 лв.: Законно е, здравеопазването е безценно

Не отговори защо е толкова скъпо и колко струва премахване на ушна кал
Обновена: 8 авг 2024 10:47 | 7 авг 2024 09:07, Елка Василева
466
Лекарят, прегледал дете за 1500 лв.: Законно е, здравеопазването е безценно
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 1500 лева за преглед на дете. Толкова пари са платили родителите на 9-годишно болно момиче в „Златни пясъци“. Срещу сумата детето е било прегледано два пъти и са му предписани лекарства.

Още по темата
Д-р Здравко Дамянов, взел 1494 лева за прегледа, каза, че за него е важно здравето на пациентите, а финансовата политика е определена от друг.

Попитан къде е ценоразписът на направените услуги, той заяви, че зад гърба му в кабинета и всичко е регламентирано.

„Всичко е законно, а здравеопазването е безценно. Детето се подобри след предписаната терапия. Става дума за многократно страдание. То дойде с болки в гърлото, които се разпространяваха към ушите и носа“, обясни лекарят пред bTV.

Той уточни, че след предписана терапия момичето отива вкъщи и след 5 дни идва на контролен преглед.
 
След първото посещение на медицинския център на семейството от Литва не са поискани пари. Казват им, че ще платят при контролния преглед.

„Когато отидохме за втори път, ни прегледаха и казаха да продължи да си пие лекарствата. Аз първо бях в един кабинет, където преглеждаха дъщеря ми. След това отидох в друг кабинет, където е секретарката. И тя написа всички документи“, обясни Оксана.

Там разбира и сметката – 1450 лева. Или 765 евро.

Д-р Дамянов заяви, че ако не е била предприета терапията, детето е щяло да отиде вероятно в друга болница. И видя интрига в българската следа, която е в лицето на приятел на семейството от Литва.

„Никой не каза, че детето се подобри. А се създаде интрига, след като българин, приятел на родителите на болното дете, се включва. Все пак, ако беше нещо обичайно, нямаше да се постъпи по този начин. Детето е страдало от същите симптоми преди два месеца в Турция. Не знам защо не е назначено профилактично лечение“, каза лекарят, взел високата сума за прегледите и назначената терапия.

Той допълни, че при контролния преглед се вижда ушна кал при детето, която е почистена. По думите му именно това облекчава състоянието още повече.

Накрая на разговор д-р Дамянов обясни, че на българи пари не взима, а при въпрос дели ли пациентите си, той отговори: „Не деля никого, просто българи не идват при мен на „Златни пясъци“, затова не им взимам пари.“

А при пореден опит да се получи отговор на въпроса защо е толкова скъпо и колко струва премахване на ушна кал, той реши да прекъсне разговора.

От публикации в медии става ясно, че здравното министерство и районната здравна инспекция са започнали проверки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло Симеонов преди 4 седмици
Преди години отиваме група в Родопите да празнуваме Нова година . Посещаваме Ягодинската пещера и на едно студентче от нашите му става зле. Отиваме в Борино , доктора на адрес . Чакаме , идва , преглежда и на моя въпрос : Какво дължим докторе ? Отговаря -Момче , аз не мога да ти взема друго освен потребителска такса . Не казвам , че въпросния лекар трябва да вземе само мижавата потребителска такса , но сумата която е взел не отговаря на услугата , която е извършил . Още повече се късае за дете .
423
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 седмици
Здравко дамянов е срам за лекарското съсловие,На такива дерачи задължително да отнемат дипломата.
422
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
КАК,ще дойдът българи при тебе БЕ,като им е известно,къкъв си,това,че някой те търпи във хотела се да му гониш туристите,СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ
421
0
 
8
 
! Отговори
Друг мазник преди 4 седмици
Като е безценно защо дерат на хората по 3 кожи?
420
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До караджата Ми да не ходи бе!! Ни със зареден, ни без зареден! Айде макара!
419
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
а законно ли е на "доктора" да му е........
418
1
 
1
 
! Отговори
TCT преди 4 седмици
До Баси Не взима, защото не отиват при него българи. Защо ли?
417
0
 
6
 
! Отговори
Баси преди 4 седмици
Баси кожодера. Ден, година храни.Прав е че здравето е безценно - но това не означава, че трябва да се възползва от нещастието на хората.И какви са тия глупости, че на българи пари не взимал. Дай да им смъкнем 10 кожи на чужденците защото са се объркали да дойдат в БГ ...
416
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
колкото по- далече от говняните българи смрадливи по- добре затова всички нормални заобикалят смрадливата република на лаянрските българи
415
4
 
2
 
! Отговори
Има бе преди 4 седмици
До Джон Картър 401 Как да няма безплатни доктори? То 1500 лева пари ли са? Няма една заплата. Ама детето му вече не страда, нали? Пък можеше и да е обратното -0 лв, пък, кот доди.
414
0
 
1
 
! Отговори
Аз ако съм преди 4 седмици
До НАРОДЪТ 407 Ти ми връчвай такива суми, а аз ти гарантирам касов бон и отчисления в НАП. Даже за герой на НАП ще ме пишат. Давай сумата, айде.
413
4
 
2
 
! Отговори
Нима преди 4 седмици
Свиквайте -капитлът така работи. Търсенето определя предлагането, Клиентът определя цената. Щом я плаща, значи е нормална.
412
4
 
3
 
! Отговори
чекмеджето преди 4 седмици
с герб дпс -пеевски и гн борисов мнапред
411
2
 
8
 
! Отговори
Татул преди 4 седмици
Ако му се разболее най милото на тоя нагляр дали така ще мисли?
410
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
законно ли е лаянар българин смрадлив да ми взима такса защото искам да си подменя паспорта? в държавата на лаянарските българи е законно
409
3
 
28
 
! Отговори
т преди 1 месец
Тази нагъл тип,вероятно някое джипи,незебавно да му бъдат отнети правата.Какво предлагаш като квалификацаия,бе т-панар?На примитивно ниво.90% от лекарите са просто едни неграмотници,снабдили се дипломи от медицински ВУЗ,но за сметка на това считат,че целия свят им е длъжен.Б-ОК-ЛУ-ЦИ.
408
1
 
29
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 месец
на всичкото отгоре и се подиграва....
407
3
 
24
 
! Отговори
караджата преди 1 месец
Баща на девет годишно дете защо ходи на лекар без зареден пистолет.
406
1
 
33
 
! Отговори
бай работник преди 1 месец
Трябваше да го разкрасят със метален бокс убавеца,и после да видим колегата по лицевочелюстна и зъболекарая каква сурвачка ще му ударят и те по реда си......
405
6
 
14
 
! Отговори
алонсо преди 1 месец
за 4 дневен престой в болница в Ратердам се заплаща 4000 евро, заплати ги застрахователя, не те приемат в болницата докато застрахователя не потвърди, че ще плати, ако искаш умирай там на входа, не ги интересуматука всичко е безплатносиктир