Хънтър Байдън се призна за виновен, чакат го до 17 г. затвор

Той e виновен за укриване на данъци
114
Хънтър Байдън се призна за виновен, чакат го до 17 г. затвор
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Синът на американския президент Джо Байдън, Хънтър Байдън, официално се призна за виновен днес за укриване на данъци в съд в Лос Анджелис - неочакван за прокуратурата обрат, който му спести нов процес след осъждането му през юни по друго дело за притежание на оръжие и употреба на наркотици, предадоха световните агенции.

Петдесет и четири годишният Хънтър Байдън каза, че е искал да използва така наречения "прецедент на Алфорд", според който обвиняемият се опитва да постигне сделка със съда, признавайки, че има достатъчно доказателства, за да бъде осъден, като едновременно поддържа тезата, че е невинен, но когато прокуратурата отказала, се е признал за виновен.

Бившият адвокат и бизнесмен беше изправен пред едно обвинение за данъчна измама и две обвинения за подаване на неверни декларации за това, че не е платил данъци в размер на 1,4 млн. долара през последното десетилетие, посочва Франс прес.

Съдията определи присъдата да бъде произнесена на 16 декември. Хънтър Байдън е заплашен с до 17 години затвор и до 450 000 долара глоба, отблелязва Ройтерс.

Още преди началото на процеса в Лос Анджелис адвокатът му Аби Лоуел заяви пред съдията, че клиентът му е готов да се признае за виновен, но използвайки специален прецедент в американското право, който му позволява да приеме присъда, като същевременно обяви, че е невинен. Прокуратурата обаче отказа тази процедура, като предпочете да продължи процеса.

Признаването на вината, макар и без сделка с прокуратурата, ще позволи на Хънтър Байдън да избегне публичен процес, на който свидетелите могат разкрият нелицеприятни факти, свързани с разгулния му живот, прахосничество и употреба с наркотици.

Американският президент Джо Байдън неведнъж заяви, че няма да помилва сина си, ако той бъде осъден, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Ако щете - вярвайте
Промени във връзката, с които ще станете по-щастливи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Шиши кога?
20
1
 
21
 
! Отговори
До 22 преди 1 седмица
Байдън няма да помилва сина си, защото ще се отрази на изборните резултати на партията му. Хахахахаха.Коя партия бе?Същата партия която го изхвърли и не му даде да се кандидатира за втори мандат ?За тая партия ли говориш ?
19
8
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 1 седмица
Байдън няма да помилва сина си, защото ще се отрази на изборните резултати на партията му. В америка на всеки 2 години има избори така че никой няма да рискува. Богат е, има пари за адвокати и ще му намалят присъдата особено след като си е признал, но до там.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами наш Боко кога?
17
0
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 1 седмица
Сещам се за Бърнард Мадоф, но той се призна за виновен и беше завлякал много хора с много пари.Бърни Мадоф открадна повече пари от целия бвп на България .
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единствения богат влязал в затвора в САЩ в Крис Браун като преби Риана,защото и двамата са световни известни и всичко отиде по медиите.Но никой друг!
15
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 1 седмица
Сещам се за Бърнард Мадоф, но той се призна за виновен и беше завлякал много хора с много пари.
14
16
 
3
 
! Отговори
В Путлеристан преди 1 седмица
ткъв, щяха да го направя съветник на кремълския фюрер.
13
0
 
23
 
! Отговори
бг преди 1 седмица
наркоман и разсипач на пари в украйна и тровят европа с вируси от украйна
12
3
 
18
 
! Отговори
Скоро преди 1 седмица
Кукловодите на татко ще го спасят.
11
11
 
13
 
! Отговори
Black Metal преди 1 седмица
Българинът, много обича да е русофоб,да плюе комунистите които са му виновни за всичко, играе го потомствен демократ и европеец, обаче, никак не обича да спазва закони и да живее в ред. Ако у нас се приемат и приложат законите на САЩ, ще влязат в затвора 2/3 от населението, а смъртните присъди ще се изпълняват всеки ден до 2100 година! Браво на правосъдието в САЩ! Като стане и у нас така, ще се оправим. После,не се чудете,че САЩ не ни махат визите.
10
2
 
18
 
! Отговори
Там преди 1 седмица
Не ми се вярва да го вкарат в затвора.
9
0
 
12
 
! Отговори
,,правова'' преди 1 седмица
,, Петдесет и четири годишният Хънтър Байдън каза, че е искал даизползва така наречения "прецедент на Алфорд", според койтообвиняемият се опитва да постигне сделка със съда,признавайки, че има достатъчно доказателства, за да бъдеосъден, като едновременно поддържа тезата, че е невинен, нокогато прокуратурата отказала, се е признал за виновен.''
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бря приятеля на Зеленски който беше му подарил нефтени и газови находища в украйна ,но не си е плащял данъците от спечелените милиони а и с зелето са си пудрили носовете ))
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой богат в САЩ е осъден ефективно на затвор и да си излежал присъдата ?Да точно така никой !!!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За наивниците пишещи тук,признава се за виновен да ускори делото че да може да бъде помилван от Байдън преди да му свърши мандата.И за другите наивници пишещи за работеща съседна система и прочие .Замислете се дали се сещаше за някой богат в САЩ да е влязал в затвора и ще разбереш че никой богат не влиза в затвора освен някой изключения но случващи се на няколко десителетия и то защото някой е хвърлен под прожекторите.Както стана с Р.кели
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В американската система признаваш още преди да е почнал процеса и спестяваш време и пари на съда. При нас - никога не се признава, променят се показанията по 100 пъти, разтяга се делото по 10 години и ако все пак признаеш те награждават с по-ниско наказание от което се приспадат годините съд.
4
0
 
11
 
! Отговори
до2 преди 1 седмица
До Анонимен: Хаха, кога го осъдят и кога ги излежи тия 17г. До 17г. казват, то и 1 ден е до 17г.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баща и Син ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
2
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не съм фен на американците, но това се казва работеща съдебна система.До осъдиш сина на действащия президент.

Спонсорирани публикации