Рая Назарян: На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона

Тя присъства на литургията в църквата "Св. 40 мъченици"
22 сеп 2024 10:45, Стела Стоянова
38
Рая Назарян: На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона
Снимка БГНЕС

На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново.

Председателят на Народното събрание присъства на тържествената литургия в църквата „Свети 40 мъченици“. По-късно в двора на храма се състоя водосвет, отслужен от епископ Матей и военен ритуал. Актьори от Великотърновския театър пресъздадоха събитията от паметния 22 септември 1908 година, беше прочетен Манифестът, с който е провъзгласена Независимостта.

Рая Назарян коментира пред журналисти, че днес е изключително специален ден за българската история. Съединена и обединена на днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна в семейството на европейския свят и да отвори пътищата на своето развитие.

По думите й е важно да си припомним днес каква е цената и какъв е смисълът на българската независимост и колко е важно да бъдем единни, целеустремени, да бъдем заедно и да вярваме и да се гордеем, че сме достоен древен народ. Днес се събираме всички отново тук, и си припомняме уроците на Независимостта, а именно да бъдем заедно, да подтискаме противоречията си и да даваме воля на пътя на народа ни за съзидание на единството. „Всяка година го правим за да знаем, че това е пътят България да бъде свободна и да просперира“, каза Назарян. Тя припомни, че България и българският народ са били изправяни през годините пред множество изпитания и трудности. Вярвам, че с общи усилия, с уроците и спомените от нашата история ще съуемеем да преодолеем и това изпитание и ще бъдем отново един спокоен и целеустремен народ, каза тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Общество
МС: Денят на Независимостта е ярък пример за стремежа към демокрация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Знаете ли че преди 32 секунди
При Османско владичество (1396 1878) - най големият данък е бил десятъка. Тоест 10 %. След тази дата германско владичество. . Едва 1946 начело на Царство България застава българи и то след след референдум- не Георги Димитров, а Васил Коларов. Коларов е първият българин начело на нашата държава. Образован, умен, интелигентен, патриот.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
До Бонго Бонго 24 Лапай б-а-х-ооо-р-а reu нещастен!
27
0
 
2
 
! Отговори
ако не беше Русия преди 25 минути
и България не беше освободена можеше да има и български геноцид както геноцида срещу арменците
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
Лойко е най-големият експлоататор на жени в България.Първо прилелъсти и изостави Фидоската,свръхтежка категория.После Свинянка Павлова,после тетка Цецка,слид това Сачева,после Дуловската принчипеса,Теменужка,сега е набарал Рай Г ъзарян..
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
до 23 И аз искам дружба в кревата с Рая. Страхотна красавица!
24
1
 
3
 
! Отговори
Реалност преди 45 минути
Ами то никъде не се споменава и САЩ, ама робите едно си знаят едно си плачат! Една малка държава като България, иска не иска ще бъде винаги зависима от великите сили! Толкова ли не го разбирате това! Ако не е Запада, ще е Изтока! Бяхме роби на Русия 45г, сега сме на САЩ! Сега поне имаме ток по всяко време и не се редим на опашки за пералня! Пък и скъсахме Гърция и Турция от шопинг!
23
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 47 минути
Ей заблуден минганен, Радев взема кеша от митниците не гледаш ли Здравков митничаря???Аз ли съм заблуденият, Радев да харчи по 3000 евро за нощувка с Деса за цяла седмица , ами храна ресторанти, магазини Диор миор охраните, за една екскурзия 100 хиляди евро.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Слава на българо-арменската дружба :)))
21
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 51 минути
Добре 25 ти КОЙ ИЗБРА НЕМЕЦА ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ???? КОЙ????НЕ ЛИ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НЕ МОЖЕХА ДА СЕ РАЗБЕРАТ. ФЕРДИНАНД ЗНАЕЛ ЛИ Е ЕДНА ДУМА НА БЪЛГАРСКИ????? ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ!!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
И туй кат онуй дуловското го намериха на пътя и го направиха политик и съответно резултата е същия.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
До Бонго Бонго Кой Радев взема милион на месец? Радевци много, уточни се?! Ако става въпрос за президента тогава става ясно, че не си съвсем в ред и имаш силна фискация към личността Радев!
18
0
 
5
 
! Отговори
Слава! преди 54 минути
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян. Независима Царска Бг има за цар германски пдо.фил, теглил заеми дори от Русия и със сина си ни въвлякал в три национални катастрофи.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Реалност Ти май плачеш и бълнуваш, защото не прочетох никъде да става въпрос за Русия. Май нещо си загубил представа за реалността!
16
10
 
3
 
! Отговори
Реалност преди 1 час
Отдавна вече не сме сателит на Русия! Не го ли разбрахте това бе роби нещастни! До кога ще плачете за вашата мащеха!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тъй и тъй сме посолствена и васална държава на САЩ, ама поне да ни признаят вече официално за щат, да ни свалят визите и да ни доставят скапанните стари самолети Ф16 дето ги платихме прескъпо преди 7г. и още ги чакаме!!!
14
1
 
9
 
! Отговори
Песен за тиквата преди 1 час
Веднъж в бостана влезе Шиши, дебела угоена cвuня. Ооо Тиква, ооо Тиква и Тиква с него се сдуши. Догана беше злобно старче, със сабята насече тиквун. Ооо Тиква, ооо Тиква, със сабята насече Тиква. Ядоса се дебелото Шиши, със сабята Догана уби. Ооо Тиква, ооо Тиква, със сабята Догана уби. Така завърши историята тази и нека поука си извлечем. Ооо Тиква, ооо Тиква от съдбата никой не е избегал.
13
1
 
10
 
! Отговори
Песен за Тиква преди 1 час
Роди го майка му в бостана, сред група крякащи мucupku. Ооо Тиква, ооо Тиква и Тиква нарече го тя. Баща му беше черна тиква, а майка му бяла кратуна. Ооо Тиква, ооо Тиква, майка му бяла кратуна. Изядоха майка му в бостана, баща му накълцаха със сабя. Ооо Тиква, ооо Тиква и Тиква остана сирак. И стана тиквата цар на бостана, пипалата разпростря си навред той. Ооо Тиква, ооо Тиква пипалата разпростря си навред той.
12
0
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 1 час
""""""Каква Корона бе Госпожа?! Ние сме Конституционна Република!!"""""" ------- По правилно - Колониален Протекторат.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Какво безпочвено изказване... Къде е тази независимост? Та ние не сме спрели да правим каквото иска и изисква ЕС! Енергетиката ни се прецака заради тях например и плащаме най-високия ток в Европа. Независимост... ходи си приказвай глупостите в драматичния театър
10
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Имаме две самостоятелни взети решения и това е едното!!! Чест и почитание!!