Пиронкова написа името си в историята

Вижте кадрите, с които се гордее цяла България
10 яну 2014 13:52, Красимир Ангелов
73

Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова спечели своята първа титла в първия си финал на турнир от WTA.

С това Цвети стана третата българка, спечелила титла от турнирите на женската тенис асоциация още при първия си финал. Преди нея това постижение са записали само Катерина Малеева и Елена Пампулова.

С успеха в Сидни Пиронкова нареди името си в българската тенис история до сестрите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, Любомира Бачева и Елена Пампулова, които са спечелили поне по една титла на WTA от общо 43 за България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
3
 
! Отговори
георг преди 10 години
Честито! Покани всички политици ,,допринесли" за твоя успех да се снимат в Сидни с теб и да не се връщат. Ама всички!
40
1
 
20
 
! Отговори
!@#$% преди 10 години
Много глупави хора има тук ****а му стара...Престанете да давате това,което нямате...и поздравете победителката!!!Това,че успехът е неин не означава че и аз не се чувствам добре от това.Поздравявам я за играта и се надявам ТОВА ДА Е САМО НАЧАЛОТО!!!МЛАДА Е,КРАСИВА Е,ИГРАЕ НАРАВНО С НАЙ-ДОБРИТЕ(ЧЕ КАКТО СЕ ВИЖДА И ПО-ДОБРЕ...)-ЖЕЛАЯ И УСПЕХ!!!!
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички са много горди само когато им отърва. Да не стане само като със Стоичков или Бербатов или кой ли не спортист...
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Зинаида ЗлатановаСамо дето България няма никаква заслуга или принос ама както и да е.
37
1
 
19
 
! Отговори
.bg преди 10 години
Благодарим ти, че прославяш България!
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато беше изпаднала от топ 100 и беше почти забравена...а сега, голяма Българска гордост, много ми е интересно дали държавата е помогнала нещо на това момиче?
35
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Поздрав на родителите на това...мило и слабо момиче,което се пребори...мъжки на един световен...терен.Дано са повече българите,доказали се на световната сцена и дали пример,за един неукротим...български дух и професионализъм.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към *** и запалянкото - *** прости сте вие дребни душици, Джокович в Сърбия на ръце го носиха, а забравихте цвети на ролан гарос след победата над едната Уилямс как ивади българското знаме и се зави с него. Злобни душици сте ей, не е нужно дори да се представя като Българка за да се заравдваме за нея.
33
1
 
19
 
! Отговори
член преди 10 години
Честито на момичето,и поздрави към най-хубавия град в България - Пловдив
32
5
 
9
 
! Отговори
ко40 от село преди 10 години
тя и гришо предатели ли са след като те като други 1, 2 милиона българи са напуснали родината, за да си изкарват прехраната в чужбина.щото кака пена като е чистачка в мадрид е предателка, а цвети е патриот и истински българин. Примерно
31
10
 
4
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
Пиронкова ще подкрепи бъдещото проамериканско правителство в България, основано на антируска риторика.
30
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това си е лична победа не национална не виждам българия какво общо има
29
2
 
26
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 10 години
БРАВО ЦВЕТИ!!!!!!!!! НЕВЕРОЯТНА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!
28
1
 
20
 
! Отговори
gtf преди 10 години
Бравооооооо ! :) пък верно е и хубаво ...
27
2
 
21
 
! Отговори
Нина преди 10 години
БРАВО, ЦВЕТИ! Продължавай със същия дух и ти желая все повече успехи! Поздравление на цялото семейство и всички приятели, които ти помагат!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Фен = Някъде да виждаш снимка на федерацията.Всеки решава за себе си какво иска от живота и ние не сме длъжни да заделяме пари от здравеопазването и образованието за тях.Колко пари е дала американската федерация на сестрите Уилямс или руската федерация на Шарапова.
25
11
 
8
 
! Отговори
сопол преди 10 години
тениса си е чист бизнес. при награждаването цветито споменава ли някъде българия, освен майка си, баща си и дядо си. не че аз щях да спомена българия. утре оня съсел орешарски и шушумигата плевнелиев ще пратят телеграмка и ще я чакат на летището за пиар снимка.иначе браво на пиронкова. малко трудно беше, не е като да прибереш за първите два предварителни кръга 10 000 евра от два мача от по половин час
24
5
 
23
 
! Отговори
фен преди 10 години
Само Цвети знае колко усилия,труд,нерви,болки и пр.и коства тази победа.Дано да има късмет и да продължава в същи дух.Трябва и добър рехабилитатор,масажист-да може бързо както Джокович да се възстанови.Не може федерацията да се тупа в гърдите при победа на Цвети или Гришо,а когато трябва да дава пари,да казва,че това е индивидуален спорт и всеки да се спасява.Уж много бизнесмени,а почти никой не иска да инвестира в млади и талантливи деца,дори и федерацията.Ама ако спечелят-първи са за снимка.
23
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много прости хора има в нашата държава. Вместо да се радват от сърце на успеха на това момиче, пак търсят кусури. Цвети е не само хубава, но и много умна, от изключително интелигентно семейство, потомствена спортистка, внучка на един от най-големите български художници.
22
16
 
7
 
! Отговори
nerez преди 10 години
От гордост вече няма да може да се говори с нас. Тая победа ми вирна носа и смятам да покажа презрение към всички останали народи по света.