Манолова била добър омбудсман, а Борисов й помагал най-много

Каквото поискала - го получила, Борисов пита как е била репресирана
Обновена: 3 сеп 2019 12:56 | 3 сеп 2019 10:30, Камелия Цветанова
240

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.

Още по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
6
 
15
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Ако е била добър Обудсман нека ГЕРБ я подкреби, но сигурен съм че ще направят всичко възможно да я ликвидират! Редовно подкрепям десните, но този път ще дам гласа си за Мая, независимо че е бивш член на БСП, тя доказа че я бива да работи за народа и почтен човек и според мен тук не трябва да става въпрос дали кандидата е с леви и десни убеждания а по важно е дали е почтена и силна личност и тя е такава . Но тепърва ще получава тежки удари под кръста, конспираци и т.н.н. от платени социалогически агенции, политици и медии.Просто мафията ще фалшифицира изборите в полза на Фандъкова. А ние бълг
171
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛЪЖЕЦЪТ ОТ БАНКЯАФЕРАТА КОСТИНБРОД Я ИМА!!! МАНОЛОВА Я РАЗКРИ И ДОКАЗА,ЧЕ ГЕРБ С ЦЕЦОУ И БОКО БЕЗСРАМНО, НАГЛО И ЦИНИЧНО ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ С--------Само, че вие от БСП не успяхте да докажете в съда, че е имало такова фалшифициране!
170
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бе аз ,а и други, от кога ви обръщам внимание на ФАКТА,че на Банкянския *** ДЪСКАТА МУ ХЛОПА,вие се нахвърляте:-"ПроСоТо" е бесепар.."НИЩО ПОДОБНО!!!!!!!..НАЙ-МАЛКО ме интересува ..уникалната българска ПРОСТОТИЯ,наречена "политика"!!!!!Просто гледам на това НЕДОРАЗУМЕНИЕ като на..недоразумение...това е!..А вие чакайте да ви закопа до толкова,че да не можете да живнете още 50 години.Защото ВСИЧКО,което прави,е ПРОТИВОПОКАЗНО на нацията!!!..Като започнем от неговия БОЛЕН НАРЦИСИЗЪМ!
169
1
 
12
 
! Отговори
С ИЗВИНЕНИЕ преди 4 години
ТРЪМП И БОРИС ДЖОНСЪН СА ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР НА СВЕТОВНИ СИЛИ И МАЛКО ИЛИ ПОВЕЧЕ Е ОБЯСНИМО ПОВЕДЕНИЕТО И САМОЧУВСТВИЕТО ИМ ОТ ТОЗИ ФАКТ. ЛУДИЯТ ОТ БАНКЯ НА КАКВО ОТГОРЕ ДЕМОНСТРИРА ТАКОВА БЕЗПАРДОННО ПОВЕДЕНИЕ И НАХАЛСТВО. ЗАЛЕПЯ СЕ ВСЕКИ УСПЕШЕН,ЗА ДА ТРУПА ТОЧКИ ОТ ЧУЖДА СЛАВА. ПРИ ТОЛКОВА ПАРИ ИЗСИПАНИ В СОФИЯ И МАГАРИЦА ДА БЕШЕ КМЕТ,А НЕ"ЗАПУШЕНИЯ НОС" ФАНДЪЧКА, ВСЕ НЕЩО СЕ НАПРАВИ,ЧЕ И МУТРАТА ДА ИМА. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ПРИ ТОВА КРАДЕНЕ ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИ"НАПРАВЕНОТО"ОТ ГЕРБаджийска КМЕТИЦА.
168
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,сега пък,като кмет,ще и помагаш най-много на др манолова,нали сте от една партия бкп,ти си с по-голям стаж,но ще я напъстваш,в начинанията и,като кмет на София.
167
3
 
18
 
! Отговори
АНЧЕТО преди 4 години
Благодарение на ББ всички трябва да сме благодарни,че дишаме и живеем!ПО - НАГЛО И АРОГАНТНО ДЪРЖАНИЕ ДОСЕГА НЕ СЪМ СРЕЩАЛА - ДОНАЛД ТРЪМПИ БОРИС ДЖОНСЪН ПАСТИ ДА ЯДАТ!!!
166
16
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Също и президента Радев беше назначен с благословията на ББ - ако ББ искаше да има президент, нямаше да предложи баба Цеца. Можеше да е Фандъкова, Томислав Дончев, кмета на Бургас или някой друг, много печеливши опции имаше, но ББ реши да се откаже от президентството и затова предложи Цецка, много добре знаейки че ще загуби!
165
8
 
4
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До Цербертова е схемата на ДПС/БСП - *** нишка :)
164
24
 
10
 
! Отговори
така като гледам преди 4 години
Бойко е най-значимият политик за последните 30 години.
163
5
 
19
 
! Отговори
Цербер преди 4 години
Костинбродската афера е перфектната изборна измама. Даваш на тарторите по 20 бюлетини с попълнено квадратче за ГЕРБ. Избирателя влиза в секцията, взима празна бюлетина, която връща на тартора а пуска попълнената. Така има възможност и за отчитане на подкупа за гласуване.
162
7
 
31
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦЪТ ОТ БАНКЯ преди 4 години
БОКО ЛЪЖЕ И КРАДЕ И КОГАТО СПИ. ПОМАГАЛ НА МАЙЯ? С КАКВО, АКО СМЕЯ ДА ПОПИТАМ? ИМЕННО МАНОЛОВА Е С ХОРАТА СРЕЩУ БЕЗУМНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА МУТРАТА. ТА С КАКВО "ПОМАГА"? В ЛЪЖИТЕ И ИЗХВЪРЛЯНИЯТА БОКО СЕ ОПЛИТА И Е МНОГО СМЕШЕН И ЖАЛЪК. АФЕРАТА КОСТИНБРОД Я ИМА!!! МАНОЛОВА Я РАЗКРИ И ДОКАЗА,ЧЕ ГЕРБ С ЦЕЦОУ И БОКО БЕЗСРАМНО, НАГЛО И ЦИНИЧНО ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ С ПОПЪЛНЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО В ПОЛЗА НА ГЕРБ БЮЛЕТИНИ-ЗАТОВА ИМ БЯХА БЮЛЕТИНИТЕ ОТ КОСТИНБРОД. КАКТО И ДА ЗАМАЗВАТ СКАНДАЛА,ТОЙ ВСЕ ПОВЕЧЕ ВОНИ
161
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко,по постовете си личи колко ги боли!
160
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов,спри с тези суджуци..Малко диета.И да попитам- кога в демократичната-хе-хе-Бг ще премахнат депутатски имунитет?Защото в Украйна го махат от 1.01.2020. Мълчиш?
159
5
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Ще повърна! Султана дърдори за робините си / слугините си от харема! / взел я, ... сърдила се /
158
4
 
19
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам ....Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал-------------------Султан Боко за женорята в харема му! :))пп. се повърна
157
4
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Щом е помагал да се готви и след октомври пак да й помага.
156
4
 
8
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Един нюанс по-некорумпирана държава от КУБА - НАПРЕДЪК! Просия ще пляка България до края на света. Всичките които гласувате за "бившите" и "настоящите" сте овце, да си знаете. Когато ровите по кофите един ден, и ви ритат руснаци и шведи в главите, може да си спомните какво съм ви казал.
155
5
 
18
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 152: И Мая като Местан направила катастрофа? Да, но с "дребната" разлика, че не е шофирала тя. Дотам ли ви стигна съчинителството?А Бойко усети, че Мая може да спечели в София, и бърза да обяви, че "много и помагал". Да, сигурно правителството е отпускало пари по нейно искане, но щеше да загуби по-бързо подкрепа, ако не го правеше.
154
6
 
10
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Данни от доклад 2018 за корупцията transparency international:място държава28 Просия 36 Танзания41 Турция42 България43 Мароко47 Куба.Правете си сметката Бойче, рожба на Тройната Коалиция, на Сакскобурготски, на Доган и Станишев, до къде ни е докарал, до африканска държава. :)
153
3
 
7
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Другаря пожарникар Борисов очаква от Манолова лоялност, а не корекност и професионаризъм! За второто е прав/верен, но за първото / лоялността/ греши!