Eкоактивисти надраскаха Бранденбургската врата

Те настояха за спиране на използването на изкопаеми горива до 2030 г
17 сеп 2023 19:45, Красимир Ангелов
26

Снимка: БГНЕС

Екоактивисти напръскаха с оранжева и жълта боя колоните на Бранденбургската врата в Берлин и настояха за спиране на използването на изкопаеми горива до 2030 г., предаде Ройтерс.

"Членове на така нареченото "Последното поколение" тази сутрин напръскаха със спрей колоните от източната страна на Бранденбургската врата", съобщи берлинската полиция в социалната мрежа "Екс".

В съобщението се посочва, че служителите на реда са използвали водни струи, за да попречат на протестиращите да се покатерят върху паметника. Всичките 14 активисти са били задържани.

"Последното поколение", базирана в Германия организация, част от общоевропейската мрежа А22, се появи на първите страници на вестниците в Германия със стотици блокади на пътища от протестиращи, които се залепят за асфалта.

Техните действия предизвикаха остра реакция от страна на правоприлагащите органи в редица федералните провинции на Германия.

"Няма да спрем нашия протест, докато не се направи необходимото. Трябва да се откажем от петрола, природния газ и въглищата най-късно до 2030 г.", се казва в съобщението.

Германия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2045 г., но не е постигнала годишните си цели през последните две години, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Мара преди 9 месеца
Що за име е това "Последно поколение"! Да не са го заимствали от краля-слънце, "След мен потоп" Доста арогантно, но ето, че след 150 години животът продължава. Освен това тези вандали създали ли са нещо или само са ползватели на създаденото от предишните поколения, които сега така *** оплюват!
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето пресен пример за платени протести, и демонстриране на плиткоумие. Значи използването на изкопаеми горива е проблем за природата, а стрелбите със снаряди с ОБЕДНЕН УРАН не са проблем. Така излиза, защото срещу укрофашистите, които стреляха с такива снаряди нямаше протести. Само рев, помощи, и :подкрепа"!
18
0
 
2
 
! Отговори
Подсказвам преди 9 месеца
Тия откачалки да ги накарат с език да почистят боята.
17
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 9 месеца
Тия отчакалки трябва да бъдат затваряни на момента. Имах НЕудоволствието да говоря с един такъв - нискоинтелигентни промити мозъци , живеещи от грантове (демек платени) или при мама и тати, щото иначе за нищо не стават.
16
0
 
0
 
! Отговори
Ако Активист преди 9 месеца
ЛокоПД майна
15
0
 
10
 
! Отговори
Teo преди 9 месеца
Хехеее - ами спрете да ползвате смартфони бе, папруи, а за вашите прехвалени елекртрички вземете да копате кобалта и лития сами с лопатите, че там разхода на енергия е ... мама мия! Спрете да давате оцапаните *** на мама, ами ги носете докато то само не започне да пада, щото пералнята харчи ток! Вземете да перете на ръка, щото новите перални след 5 години трябва да ги сменяш. Абе, направо хващайте гората - един резерват за вас, и ако се очовечите - моля, влезте в цивилизацията!
14
0
 
6
 
! Отговори
читател преди 9 месеца
Да им спрат тока и ще мирясат.
13
0
 
3
 
! Отговори
Това е нищо! преди 9 месеца
Нашенското зелено ши33и Божанката се обясни в любов на Цончо Ганев... Следващия жест на Явиту явно ще бъде да му падне на колене с отворена и да му изгълта бонбонената п*л*ю*н*к*а*
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз да попитам еколозите с какъв химикал се почиства тази боя?
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха дано да са последното и да не оставят деца , щото у нас поколението което оставят батки и кифли ще ни довърши.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боята дали е била на базата на сок от боровинки, обелки от орехи и лучени люспи?
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами германците са със зелено правителство, защо се оплакват, това са зелени активисти, нищо че са облечени с дрехи от петролни продукти и си карат колите и лапкат стекове, за останалите не на благинките.
8
3
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 9 месеца
на Колизея може само наш Блажко да се изяви
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Третото поколение почти винаги опропастява богатството направено от първото поколение тоес дедо му.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега да прекопат великата немска долина без механизирана техника, както и животинска, те отделят вредни емисии.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те сега срещу Глобалното затопляне ли протестират или срещу "климатичните промени"?Като е топло казвате,че е Глобално затопляне,а като е по-хладно било климатични промени.Какво всъщност искат не ги разбирам...Явно все са недоволни.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 4... последно поколение, защото са гейзерунгелчета..
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Що не пробват колизеума...
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аман
1
0
 
28
 
! Отговори
ъ преди 9 месеца
Какви екоактивисти бе, тези са обикновени НПО активисти. Има ги изобилно и у нас, едно дърво не са посадили през живота си.