МВР: Сега какво ще правим, като ни хакнахте за дебненето в нета

Полицията се жалва до медиите, че вече няма да може да разкрива "престъпления по горещи следи"
19 фев 2009 19:10,
52
МВР: Сега какво ще правим, като ни хакнахте за дебненето в нета
Снимка: БГНЕС

МВР ще бъде силно затруднено да разкрива престъпления по горещи следи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С приетите днес промени в Закона за електронните съобщения намалява значително способността на правоохранителните органи да използват данни, събрани от операторите, за разкриване и предотвратяване на престъпления.

С измененията на чл. 251 от Закона за електронните съобщения, приети днес от Народното събрание, данните, събирани от операторите и интернет доставчиците, ще могат да се използват само за разкриване на тежки престъпления и престъпления по интернет.

Това означава, че извън кръга на престъпленията, за които тези данни могат да се използват, остават модерните напоследък телефонни измами, издирването на избягали затворници, склоняване към проституция, разпространяването на порнографски материали, в това число и по интернет и други.

Тотално намалява способността на МВР и Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) да работят по “горещи следи” за разкриване на престъпления като отвличания, убийства, бомбен тероризъм, тежки грабежи, наркотрафик и наркоразпространение.

Едно такова решение влиза в противоречие с многократно декларираната воля на законодателя за ефективно противодействие на престъпността и нанася тежък удар върху способността на правоохранителните органи за резултатни действия по разкриване на престъпления и издирване на извършителите им, се казва в съобщението на вътрешното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Метю Пищофа преди 15 години
Говори Бай Брадър.Кой ще лапне наградата, хахахахаха!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Логично е престъпленията сега да намалеят, тъй като МВР няма да може да слухти безконтролно.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
разпространяването на порнографски материали е супер сериозно престъпление в МЮСУЛМАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ !!!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Mаки преди 15 години
и като ходя да друсам крушата да знаят колко присада са паднали ! Всеки Мобилен оператор е оставил компютър майка в Народната Милиция / купен за собствена сметка / и от там могат да проследяват , подслушват в режим на меню , реално да подслушват над 20 000 разговора ! Всички разговори по мобилните се записват и се пазят 2 години , и всеки момент могат да бъдат прослушани от Милиционерски оператори ! За разпечатка нямат никакъв проблем , има система със 200 кодови думи и ако в процес на разговор я споменете веднага минавате на директно прослушване ! Реализират засичане по няколко клетки със точност под 10 метра ! Ако не ви знаят номера спира бус наблизо и в момента в който започнете да говорите ви засичат номера без проблем ! Веднъж сложена една СИМ карта и проведен разговор , след това ако ще и 100 СИМ карти да смените няма проблем да ви слушат ! Това е реалноста в момента , не мога да разбера къв им е проблема на куките -- всички организирани престъпни групи се намират в Парламента , НАП и да не се чудят какво да правят и къде да ги търсят ! Ако някой реши да убие други , първо никога няма да се хвали , да пише по Интернет, или да говори по телефона ! А Ако аз реша да свърша нежто , ако трябва ще чакам и 50 г и пак ще го свърша , защото съм злопаметен и отмъстителен и при мене закона е кръв за кръв !
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми да ги разкриват ДАНС и "народните представители" ,за които няма финансова криза. На последните ...........
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
родителите МИ :)
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер три кърти мивки :) Ще ми се да видя муцуната на Мишков, ако му зададеш тия въпроси очи в очи :DМежду другото, наскоро телефонни измамници пак пробваха да баламосат родителите ви от мое име, но номерът им не мина, аз научих бързо и първата ми работа беше да звънна на 166. Никакъв интернет, никакви компютри.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че кога полицията пък е разследвала такива неща каквито изброява , а да дат един пример с добре свършена работа досега когато са дебнели досега в нета, освен служителите по цял ден да се ровят из порно саитове и да пълнят сърварите на полицията с вируси.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това означава, че извън кръга на престъпленията, за които тези данни могат да се използват, остават модерните напоследък телефонни измами, издирването на избягали затворници, склоняване към проституция, разпространяването на порнографски материали, в това число и по интернет и други.....тежко престъпление ли е разпространяването на порнографски материали?колко телефонни измамници е заловила полицията чрез подслушване на телефони (май самите хора викат полиция)какво престъпление е 'издирването на избягали затворници'? - това е оперативна дейност по издирване, а не престъпление. не може да се подслушват всички, защотоо милицията не си върши работата.дали склоняването към проституция става по телефон или по интернет?и какво по дяволите означава и други????бах тая милиция...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
казва се на калпава ракета космоса и е крив.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На крива ракета космоса и пречи.