Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас

В понеделник българският премиер имаше студен прием от страна на руските лидери
27 апр 2009 23:30,
255
Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас
Снимка: БГНЕС

В понеделник Сергей Станишев имаше студен прием при руските лидери. От своя страна българският министър-председател  не демонстрира ясни надежди, че ще бъде постигнато газово споразумение с Москва по време на двудневната му официална визита.

Това съобщава агенция "Ройтерс" в кореспонденция от руската столица, която беше публикувана и на страниците на редица влиятелни световни медии – британския всекидневник „Гардиън“, списание „Форбс“, изданието „Москоу таймс“.

Агенцията отбелязва, че руският президент Дмитрий Медведев съвсем неочаквано е отложил срещата си със Станишев, без да бъде посочена официална причина, а премиерът Владимир Путин е отправил остри забележки към България по време на приветствената си реч.

Официалното посещение на българския премиер, което по предварителен план е съсредоточено върху българското участие в проекта за газопровод "Южен поток", вече беше помрачено от редица спорове, пише "Ройтерс".

БНТ съобщава, че заради неочакваната промяна в програмата си, вместо на среща с Медведев, Сергей Станишев отишъл в книжарница, където си купил атлас.

Премиерът обаче не е драматизирал ситуацията и с намерение за активизиране на българо-руското икономическо сътрудничество заeдно с руския си колега Владимир Путин по-късно открил българската национална изложба в Москва.

Владимир Путин пък закъснял с 20 минути за откриването на изложбата.

Но както се оказа - не заради графика си.

Според източници на БНТ от българската делегация той и Станишев са провели импровизирана среща на четири очи. И след нея българската позиция по готвеното споразумение за трасето на Южен поток през България е останала непроменена.

По-късно в понеделник БТА съобщи, че Станишев ще разговаря във вторник с руския премиер Владимир Путин, а след това и с президента на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какъв смях. Ега ти коментарите. Много комплекси много нещо
193
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
и вместо да вземем пример от тях и да използваме американците както ни изнася, ние квичим, че щяло да се налага сами да си защитаваме интереса, а не някой наготово да ни дава всичко... достойната за уважение позиция...
192
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
антисаще, колко си прав... германия, франция, австрия, холандия, белгия, италия, гърция и турция са едни плантации, където не знаят що е компютър. те не са като твоята българия, където достъп до интернет имат цели 20% от населението. нарочно казвам население, щото вие не сте народ. добре, че беше пенчо, да го каже още навремето. :)
191
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
ами, "чоа", анонимнико, щом казваш. :D аз затва работя, когато си искам, понеже качеството ми е достатъчно високо и не ми се налага да държа сметка на останалите защо не работят, раздразнен от факта, че на самият мен ми се налага. нито пък живея с илюзията, че хората, които са по-грамотни, по-образовани и по-успели от мен се намират в "калта", както явно ти смяташ. :D балъче миличко :D
190
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
и между другото, червена помийо, виждам какви високопросветни източници използваш, за да се информираш. за сведение, число "30 хиляди милиарда" не съществува. нарича се 30 трилиона. :D
189
0
 
0
 
! Отговори
антиСАЩ политика преди 15 години
Специално за визите - изобщо не ща да ходя в САЩ без виза щом ще ни третират като престъпници! По-добре със сегашните паспорти. Има доста места по света, които да посети човек. Не са само САЩ. Политиците ни са тези, които подменят нашите желания. Да са провели един референдум до момента? Изреждат се всички да ни обясняват колко сме "незрели" да им кажем какво да правят! По повод по-предишни ти постове - ако в поста на 143 заменим Русия със САЩ, както предлагаш, България отдавна да е превърната в плантация, а ние и до ден днешен нямаше да знаем що е то компютър! Япония е единствената, която успя да използва американците и да изгради силна икономика, която не зависи от прищевките им! В България САЩ показаха единствено желание за унищожаване и разсипия! А евтините ни политици изпълниха указанията по-добре от предвиденото! Не съм против да се експлоатират взаимоотношения със САЩ, но когато това има полза за нас. Това вече 20 години не се вижда! А се редуват цветовете на дъгата, за да гледаме една и съща постна пиеса... Определено сме *** всички щом го позволяваме!
188
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодаря за напомнянето че все пак съм на работа. стига съм си драпал т-ките, отивам да по работя. Но нали знаеш не е важно количеството, а качеството. Които го може може го /макар и ***/ - това е дарба.Личи си кои е недоволна от живота нижитурка и кой не.Аз водя добър живот и не съм озлобен като теб. всичко съм си постигнал сам. но ти ще си останеш в калта. Хайде чоа, беше ми много приятно.
187
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
уважаема червена помийо (много сполучлив прякор, браво), за разлика от теб аз не си мечтая някой да ме покровителства, защото ми липсват твоите комплекси за малоценност и съответно нямам нужда от това. :) приятно съществуване желая на теб и себеподобните ти ***.
186
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
прав си. аз съм лудият фанатик, понеже съм достатъчно луд да смятам, че интересът на българия стои над интереса на мать россия, ю ес ей, ес, или който и да било друг, нали?а сега чети малко възрожденска литература, за да откриеш ето този цитат: "Лудите, лудите, те да са живи!"никой досега не е написал "овцете, овцете, те да са живи". поне така ми се струва :D
185
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". -------------------------------------------- ------------------------------------ През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив. Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". -------------------------------------------- ------------------------------------ През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.
184
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То си личи на кой му треперят ръцете и кой има пяна на устата. Аз съм напълно спокоен и такива фанатици като теб ме забавляват много. Каквото и да напишеш няма да ме обидиш да селянин съм, *** съм, неграмотен съм, имам килийно образование, но поне не съм л у д фанатик
183
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
ти като си работлив труженик що ми отговаряш на всеки пост? :D щото си свикнал от любимия си комунизъм, че на работа се ходи за убиване на време, а не за да се върши нещо, нали? :D
182
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
тебе пък толкова ти се разтрепераха ръцете от гняв, че вече и едно изречение не можеш да конструираш като хората :D прочети си пак третото изречение и виж колко е абсолютно лишено от смисъл :) а това, че употребяваш термина "кореняк софиянец" само доказва, че не си знаеш рода преди дядо ти. и освен това си от еднопластовите буквалисти, които смятат, че делението на хората на "селяни" и "граждани" зависи от табелките на населените места и актовете им за раждане, а не от интелектуалните и културните им характеристики. Фала на такъви пролетарии!!! :D
181
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Между другото стефчо, ти къде си? Вкъщи? Не си на работа, та всеки втори коментар е твой. Защо не работиш, откъде на къде един мързелив безделник ще учи хората.
180
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
леле Стефчо колко си прозорлив! да не си ясновидец? как разбра че съм първия който в рода, който може да пише /макар и грешно/ и да чете. Прав си така е, на село другите неандерталци ми се кланят. /Нали знаеш че от София по-голямо село няма, а аз за съжаление съм кореняк софиянец/
179
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
по-добре диагноза, отколкото да пиша елементарна дума като "съвършен" с правописна грешка. но е простено, нали на повечето от вас дядо им е бил първият човек в рода, който е можел да си напише собственото име, макар и с едри и разкривени печатни букви :Dалогизмът на вашата позиция е толкова очебиен, че чак е смехотворен. все ламтите за вашата любима мать россия, ама не щете да живеете като в беларус, украйна и молдова, нали? ако утре ни плеснат една блокада като на грузия, всички вие, дето "не сте се надупили", ще подскачате и ще викате как русия има право, а ние нещо сме виновни. смешници :)
178
0
 
0
 
! Отговори
от бат ви Тонко преди 15 години
До 84:"Само вегитиращ,бездуховен морален инвалид може да каже,че е живял добре през онези 45 годи ни червено робство!" - Браво бе, маскара! Значи със сигурност само вегитиращ,бездуховен морален инвалид, като тебе, може да каже,че е не е живял добре през онези 45 годи ни "червено робство", бе ахмак!--------------"Сега е съвсем друго. А американските бази не пречат, видяхме какво става в Грузия като няма американски бази." - Няма и няма да има, защото чеченските дивизиони му е%б+а:х=а на Наакашвилито, че който първи го вади - първи го на+е:б?ав%ат!до 111:абе аланкольо, ти и хабер понятие си нямаш от компутери - ЕИМ се правеха в ЗИТ - ЕС1020 и т.н. миниЕИМ или PDPßта се правеха в ЕЛЕКТРОНИКА имаше ЦИИТ, ама кво ти обяснявам говежда главо?до 93:за тока преждепишещите са ти го обяснили добредо 113:ти пък разбираш кво е било СИВ, колкото магарето разбира от ноти!
177
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
може и така да е, може и главта ми да е куха. Но тежко на този който се мисли за савършен, нали знаеш че на такива хора им дават диагноза
176
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
"Не може само да искаш и даваш единствено акъл, където го нямаш".по-добре и аз нямаше да мога да го кажа. за кво ли давам акъл там, където и без това го нямате? :D
175
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ех, стефчо недоносен пубер такъв. За да получиш трябва да дадеш. Не може само да искаш и даваш единствено акъл, където го нямаш