Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас

В понеделник българският премиер имаше студен прием от страна на руските лидери
27 апр 2009 23:30,
255
Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас
Снимка: БГНЕС

В понеделник Сергей Станишев имаше студен прием при руските лидери. От своя страна българският министър-председател  не демонстрира ясни надежди, че ще бъде постигнато газово споразумение с Москва по време на двудневната му официална визита.

Това съобщава агенция "Ройтерс" в кореспонденция от руската столица, която беше публикувана и на страниците на редица влиятелни световни медии – британския всекидневник „Гардиън“, списание „Форбс“, изданието „Москоу таймс“.

Агенцията отбелязва, че руският президент Дмитрий Медведев съвсем неочаквано е отложил срещата си със Станишев, без да бъде посочена официална причина, а премиерът Владимир Путин е отправил остри забележки към България по време на приветствената си реч.

Официалното посещение на българския премиер, което по предварителен план е съсредоточено върху българското участие в проекта за газопровод "Южен поток", вече беше помрачено от редица спорове, пише "Ройтерс".

БНТ съобщава, че заради неочакваната промяна в програмата си, вместо на среща с Медведев, Сергей Станишев отишъл в книжарница, където си купил атлас.

Премиерът обаче не е драматизирал ситуацията и с намерение за активизиране на българо-руското икономическо сътрудничество заeдно с руския си колега Владимир Путин по-късно открил българската национална изложба в Москва.

Владимир Путин пък закъснял с 20 минути за откриването на изложбата.

Но както се оказа - не заради графика си.

Според източници на БНТ от българската делегация той и Станишев са провели импровизирана среща на четири очи. И след нея българската позиция по готвеното споразумение за трасето на Южен поток през България е останала непроменена.

По-късно в понеделник БТА съобщи, че Станишев ще разговаря във вторник с руския премиер Владимир Путин, а след това и с президента на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
вие на тоя принцип дойдохте от село да давате личен пример на гражданите как се прави икономика и култура, нали? хубавото е, че аз не съм като вас :D
173
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев го приемат навсякъде така - и в Москва, и в Брюксел. Така е, когато не знаеш в кой отбор си. Пълен провал !
172
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, Стефчо като толкова знаеш защо не поведеш "простите селяни" към село и не им дадеш личен пример как се садят домати и пасат крави.
171
0
 
0
 
! Отговори
стефатн преди 15 години
хахаха, задръстеняк, виж ми айпи адреса и после ми обяснявай колко ника имам :D иначе браво на калин, явно е умно момче и той ;) трябва и такива да има, че иначе стадото от конвейерни продукти като вас ще си остане без пастир :D
170
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На снимката: Станишев чете коментарите на *** в този форум и си казва: "Леле, колко са прости тея от моя електорат ! А аз и тях не мога да излъжа ! Ужас !"
169
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия ,143 преди 15 години
БЪЛГАРИЯ КОЯТО ИЗГУБИХМЕ По -силно е от всичко написано тук.После коментирайте, ако можете.Лек ден.
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стефчо като ти чета коментарите и като стефан /и като калин/ ми е трудно да повярвам че не си се на дупил. Разправяй ги тия на някои друг
167
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
виж ти, нещо много се разпенихте бе, пролетарии селски, що така стана? :D ям вносни домати, понеже вас ви докараха в града и като ви пуснаха на воля създадохте културата на чалгата, мутрите и биг брадър. ей затва ям вносни домати, щото не сте си където ви е мястото - да ми садите домати, да ми доите кравите и да ми водите овцете на паша. ясно ли е бе, партизански потомчета полуграмотни?
166
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имаш право да се обаждаш само тогава, когато ще се чудим къде да пласираме излишъците от селскоктопанска продукция, мляко и сирене, промишлените стоки и други такива, които са направени след мъдрите и обилни инвестиции от същите тези, на които се кланяш.Но май няма да е скоро!Така че, докато ядеш турски домати, македонски чушки и пиеш сухо мляко ,а детето ти яде сирене и кашкавал с палмово масло, нямаш право да се обаждаш!!!Едно време беше толкова зле работата, че тези неща ги изнасяхме по света, точно защото за нищо не стават!
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много си зле, дума не даваш да се издума против американците.Въпроса е че те само искат ли искат от нас, а нищо освен лъжи и обещания не дават.Руснаците поне са ни давали нещо, съвсем друг въпрос е ние колко сме им дали.
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой мрънка за американски визи бе ***? Нали им даваме територия за бази, даже едни визи не ни отпускат. А руснаците въведоха визи след нас
163
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
току-що за пръв път разбрах, че думата з а д н и к била нецензурна... сигурно защото коренът й не идва от "ДУПКА", като дупе?
162
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
одупил си се ти, полуобразован първо поколение висшисте... аз не се дупя никому и презирам хората, които се дупят на когото и да било, независимо дали става дума за русия, сащ, ес или каквото и да било, защото всички сте един дол *** и ***, само сте завъртели си в различни посоки.
161
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
ти за русия без виза ли пътуваш? и като толкова мразиш америка, защо ти е да ходиш дотам без виза? а бе? що не си ходиш у русия, а ми мрънкаш за американските визи? кажи бе, ***!
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стефчо, а ти не си ли се о ду пил на американците и на западняците? и те само те хвалят и възнаграждават с празни обещания. хаиде стига бе те даже нещат да те минат, а ще отстъпят това на турците и те няма да ти простят
159
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
колкото до 143, дето стана вашето гуру, можете просто да замените думите "русия" със "сащ" и "нас" с "фрг", "франция" или "австрия" и ще получите същия резултат. дадени сме на руснаците по договор, а не от зор, че искали да развиват благотворителна дейност у нас и да ни "научат да работим", "да ни построят комини" (които сега затваряме, защото за нищо не стават) и тем подобни селско-пролетарски идилии...
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо ние въведохме визи за руснаците, като новия брат- американците не искат да махнат визите за нас?!?!?! Е ТВА Е *** НАРОД. Руснаците ни пълнят курортите ние им искаме визи и се кланяме на Обама и сие.
157
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
ами вие цял живот им се дупите и искате още. даже като ви плюят в лицето викате "прави са, тоя път не се надупих съвсем както им е кеф". мърляви *** сте вие...
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо да им пука за нас? Та от "нашта" територия ги дебнат американски бази, искаме им визи и т.н. Ти какво очакваш да направят? Да се н а пд у пят ли или да ни разцелуват? Каквото повикало такова се обадило? Кои каквото си е заслужил, ще си сърбаме попарата дето си я надробихме. Да ни е сладко.
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Екип на СКАТ държан под ключ в Москва, за да не притеснява с въпроси премиераПрезидентът на Русия Дмитрий Медведев неочаквано отложи срещата си с българския премиер Сергей Станишев, която бе планирана за 12.00 ч. българско време вчера. Самият Станишев обяви, че е научил новината едва вчера сутринта и ще използва времето си, за да посети някоя книжарница. Двамата трябваше да обсъдят целия спектър на българо-руските отношения, включително изключително важните енергийни отношения, газопровода "Южен поток", както и предлаганото от България ново споразумение за доставки на газ без посредници.Според кореспондента на държавната телевизия възможните версии са, че може да става въпрос за демонстрация на сила по спорните въпроси за проекта "Южен поток" или пък Кремъл изчаква да се сближат позициите. Станишев изрази надежда, че все пак ще успее да се срещне с Дмитрий Медведев днес. Руски медии обаче твърдят, че среща на Станишев с Медведев въобще не е била окончателно планирана, но от българската страна я обявили предварително, без да дочакат потвърждение, за да подсилят значението на визитата на българския премиер в Москва. В официалната информация на РИА Новости от неделя се казва, че Станишев ще разговаря с колегата си Путин за енергийни проекти и по-късно ще има срещи с кмета Лужков и патриарх Кирил, но името на Медведев не фигурира никъде. Вчера Путин и Станишев откриха търговско-промишлена изложба "България днес". В изказването си Путин критикува слабите български инвестиции в Русия и обеща нови възможности пред българския бизнес заради Олимпиадата в Сочи.