Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас

В понеделник българският премиер имаше студен прием от страна на руските лидери
27 апр 2009 23:30,
255
Целият свят разбра: Руснаците разиграват Станишев, той се теши с атлас
Снимка: БГНЕС

В понеделник Сергей Станишев имаше студен прием при руските лидери. От своя страна българският министър-председател  не демонстрира ясни надежди, че ще бъде постигнато газово споразумение с Москва по време на двудневната му официална визита.

Това съобщава агенция "Ройтерс" в кореспонденция от руската столица, която беше публикувана и на страниците на редица влиятелни световни медии – британския всекидневник „Гардиън“, списание „Форбс“, изданието „Москоу таймс“.

Агенцията отбелязва, че руският президент Дмитрий Медведев съвсем неочаквано е отложил срещата си със Станишев, без да бъде посочена официална причина, а премиерът Владимир Путин е отправил остри забележки към България по време на приветствената си реч.

Официалното посещение на българския премиер, което по предварителен план е съсредоточено върху българското участие в проекта за газопровод "Южен поток", вече беше помрачено от редица спорове, пише "Ройтерс".

БНТ съобщава, че заради неочакваната промяна в програмата си, вместо на среща с Медведев, Сергей Станишев отишъл в книжарница, където си купил атлас.

Премиерът обаче не е драматизирал ситуацията и с намерение за активизиране на българо-руското икономическо сътрудничество заeдно с руския си колега Владимир Путин по-късно открил българската национална изложба в Москва.

Владимир Путин пък закъснял с 20 минути за откриването на изложбата.

Но както се оказа - не заради графика си.

Според източници на БНТ от българската делегация той и Станишев са провели импровизирана среща на четири очи. И след нея българската позиция по готвеното споразумение за трасето на Южен поток през България е останала непроменена.

По-късно в понеделник БТА съобщи, че Станишев ще разговаря във вторник с руския премиер Владимир Путин, а след това и с президента на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой не е казал нищо за Костов ! ***, стегнете се !Ще ви вземат партийните книжки :) 120 поста и нищо за Костов. За какво ви ги раздадоха тези компутори :)
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя па 125....Пак търси неки да се погрижи за рашляканото му дупе...Ако има интереси по начина по който ги разделяш единствено може да се каже, че капиталистите от ЕС искат първи да ни заробят с кредити преди капиталистите от Америка или Русия.. с разликите, че капиталът е по скоро глобален и в Русия никога не е имало истински капиталисти апък в америка капитал и държава са едно... ЕС и въобще гражданите са опозиция на капитал, естествена и все по селно опонираща. Именно защата капитала разглежда хората като маса, като консуматори, като работна сила (в случаи като твоя това напълно оправдано), но има хора, който мислят и те не са малко, ето тук ще се разпадне глобалният модел на великоата капиталистическа икономическа империалистическа и т.н. вампирска изесническа ....
132
0
 
0
 
! Отговори
отчаян преди 15 години
Абе какви комунисти сънуваш. Това социалисти-капиталисти,изедници-новия башибозук.Поне някогашните комунисти имаха свян ,а сегашните "социалисчета" срама нямат. Ние не сме бетонни кратуни,че да гласуваме за червената олигархия.Ама не виждам "читави" кандидати за парламента. Всички са "***"***.
131
0
 
0
 
! Отговори
ЦЕЦА-МЕЦА преди 15 години
ПОНЕЖЕ СМЯТАШ ЧЕ НЕ Е ЗА МОЙТА СЛОЖНА ГЛАВИЦА - ДА ТЕ ПИТАМ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕ С НЯКОЙ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЪС САЩ - ЗА ПУТИН ДАЖЕ НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ, НЕЕЕЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ВЗЕМЕТЕ ИЗЛЕЗТЕ МАЛКО В ЗАПАДНА ЕВРОПА, ПОЖИВЕЙТЕ, ПОРАБОТЕТЕ, ВИЖТЕ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА, МОРАЛА, ЦЕННОСТИТЕ ИМ, КОРУПЦИЯТА, КОЯТО Е АБСУРД, УРЕДЕНИЯ-ПЕРФЕКТЕН ЖИВОТ, ЛИПСАТА НА СТРЕС, БЕЗУМНАТА ЧИСТОТА, МЕДИЦИНА, ОБРАЗОВАНИЕ - А ДА ОТБЕЛЕЖА В ЕВРОПА Е СОЦИАЛИЗЪМ В ИСТИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА ... НЕДЕЙТЕ ДА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ КАТО НЕ СТЕ ИЗЛЕЗЛИ ОТ СЕЛО 65 ГОДИНИ - МОЖЕТЕ ДА ГИ РАЗБИРАТЕ НЕЩАТА ... СЪЖАЛЯВАМ, НО ЯВНО ПРОСТО СМЕ ПО ГЛУПАВИ, ЩОМ НИ УПРАВЛЯВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ!!!А И ЗА 1989 Г- РЕЖИМА ПАДНА ЗАЩОТО ОТ 1976 Г. В БГ Е НАСТЪПВАЛА ПОСТЕПЕННО СЕРИОЗНА КРИЗА НА РЕЖИМА, И ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА, А ИМА И ХОРА ПО ОНОВА ВРЕМЕ КОИТО СА БИЛИ ВЪТРЕ И СА ЗНАЕЛИ ОЩЕ 15 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА, ЧЕ НАБЛИЖАВА КРАЯ НА ТОЗИ РЕЖИ И ПРОВАЛА НА КОМУНИЗМА И ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА, ТРЯБВА ДА ЗАРАБОТИ КАТО ИСТИНСКА ТАКАВА ...
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си сляп , защото мислиш че от ЕС са толкова благородни и добри. Запада винаги ни е мразил и ще ни мрази /това е исторически факт/, ние не сме и няма да бъдем от тях. Винаги ще сме другите. ЕС иска контрола над тази наша територия, да не прав си че не са им притрябвали панелките, но парите от наема и контролът да. ЕС не иска да ни учи на нищо, иска да заповядва и контролира. И руснаците да си го изкарат на нас. Иска ние да сме съвременен вариант на някогашните им колонни.
129
0
 
0
 
! Отговори
pinko преди 15 години
tova zaslujava Bulgariya zaradi zalitaniyata kum zapada.
128
0
 
0
 
! Отговори
чук преди 15 години
Браво на 117 а на 97 ще кажа ,че руснаците ни помнят до първата водка,след това забравят и имената си,сволачи!
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
124, Между ЕС и САЩ има голяма разлика. Ако зависеше от Щатите, отдавна да се вее турското знаме над София. НО не зависи. ЕС е по-силния играч в региона. Схемата е такава - Турция за Щатите, ЕС контролира Европа, за руснаците доскоро бяха оставили енергийния сектор в бившите соц. страни, но май и това ще им вземат, защото Путин стана нагъл.
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИЗЛИШЕН ВЪПРОС-В ТАЗИ ДЪРЖАВА(КОЯТО Е ДЪРЖАВА САМО ПО ИМЕ) ОСТАНАХА ТЪПИТЕ,МАФИЯТА И ***.А НА САЩ И ЕС НЕ ИМ ПУКА ЗА НАС!!!!!!!!!!!НАРОД ОТ ОВЦЕ НЕ ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ!!!
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
119, Мили ми Бай ***, разбери, че ЕС не иска да ти взема панелката и 20-годишния Голф, не иска да ограби високачествения ти труд и да спечели невероятните български пазари :) ЕС има три основни цели в България:1. Да вземе контрола над страната преди това да са направили Русия или САЩ.2. Да въведе ред и законност, за да не създаваме проблеми. 3. Да ни научи да се справяме сами, за да не трябва през 7-8 години да ни отпуска помощи.Това е. Събуди се и си отвори очите. Ако твоя живот е загубен, помисли за този на децата си.
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига сте възхвалявали този ЕС, той при първа възможност ще ни предаде на турците. нека някой отрече че турция им е много мила, а ние сме трън в очите, недоразумение за тях. Мисля че на всеки му е ясно какъв ще изборът им България или Турция.
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цецке Мецке, да те светна една истина, това, че коментираме, че тогава имахме икономика не значи, че сме комунисти! Просто не сме американски ***, за разлика от толкова много хора тук във форума. Фактите са си факти. Елементарна логика имаш, който казвал, че тогава има заводи е за БСП, ДА АМА НЕ! Ама това са сложни неща, които елементарните ви главици не разбират.
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре де да бъдем със Америка но те ни подариха на братята турци.
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
114. Да, произвеждахме много ... НЕКАЧЕСТВЕНИ ***, но това в твоята спавчица няма как да се отбележи :) А и нека спора приключи сега ... 1989 бяхме най-фалиралата страна в Европа !!!!
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не сравнявайте комунистите със днешните социалисти.Комунизма като идея е много добро .Само че ний не сме за него.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
добре де, 113. а ние какви сме в този клуб? Богаташи? заради такива като теб, така ще им задлъжнеем на тия за сухото мляко, старото и пълно с диоксини месо, и всички *** които щяха да изхвърлят ако не бяхме ние , та ще ни изхвърлят от собствените ни домове всичките, включително и дупелизците като теб.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Висок БВП поради един елементарен факт - жокер - Китай :) (реален БВП, номинален БВП и тяхната разлика :))
117
0
 
0
 
! Отговори
цеца-меца преди 15 години
Абе хора спрете да чакате и да очаквате от другите, това осакатяване е резултат от 45 години промиване на мозъци - бая добре са се справили комунистите, до ден днешен този манталитет за някой да ни дава си е в сила ...Няма безплатен обяд, ако някога нещо сме получавали от СССР сме си го платили и то на много висока цена, сега ЕС иска да не ни дава нищо даром, а да ни научи как официално да си заработваме всичко ... еда ама ние сме осакатен народ, а сегашното 4 години правителство отряза ръцете на малкото българи които се бяха що годе адаптирали към новия, истинския свят, работиш -получаваш колкото си заработил, но това едва зародили се равновесие силно се наруши и сега няма работа - няма пари и това не е от световната криза, а от политическата криза И ТОВА СИ ГО НАБЙЙТЕ В ТЪПИТЕ КРАТУНИ, последните три години, се унищожи частната инициатива, всичко премина в ръцете на партийните фирми на комунистите - ОБРАХА РЕКОЛТАТА ОТ 8-те ГОДИНИ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД, КОЙТО СЕ ДЪЛЖЕШЕ САМО НА ФАКТА ЧЕ НЕ БЯХА ВЪВ ВЛАСТТАХОРА ГЛАСУВАЙТЕ И НЕ ПОДАРЯВАЙТЕ ВЛАСТТА ОТНОВО В РЪЦЕТЕ НА КОМУНИСТИТЕ АКО ИСКАТЕ ДА ИМА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И още нека спорът относно икономиката приключи сега: в икономическият атлас на света от '87г. България се нарежда на 17 място в света по БВП на глава от населението, сега сигурно сме извън 50 тицата ако не и 100цата. И докато в момента икономика се генерира от "услуги" и тОризъм, преди ставаше дума за реални, материални блага и стойнос, па макар и луканката да беше само 1-2 вида... поне беше от месо!
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие си се карате, а мишката СергеЙчо му дреме на патката.., макар и да го УНИЖАВАТ..на момчето му е толкова характера.Май не ви стана ясно, че са безхаберници или някой от драскачите тук се блажи от тяхната паница ?!?!