Да им е хаирлия! Властта се уреди с два нови Ербъс А319

Първанов вече може да е спокоен за въздушните си одисеи до Мексико
3 юни 2009 13:15,
113
Да им е хаирлия! Властта се уреди с два нови Ербъс А319
Снимка: БГНЕС

Двата нови самолета Ербъс А319 на Авиоотряд 28 вече са на летище София.

Те се намират на правителствения ВИП, откъдето ще започват специалните полети, за които са предназначени.

За първи път самолетите на правителствения Авиоотряд 28 имат система за автоматично кацане.

Те са с 88 места, с максимална дестинация за около 6000 км и максимално време за полет 7 часа.

До месец пилотите и инженерният състав ще бъдат готови да летят с новите самолети, заяви главен авиоинженер Венелин Рачев.

На церемония във ВИП залата на аерогарата представител на компанията Би Ейч Еър (BHAir), лизингодател на машините, връчи протоколите за предоставяне на самолетите.

Те бяха приети от главния секретар на Министерството на транспорта Румен Христов.

Цената на всеки от самолетите е 44,2 млн. долара, като лизинговата схема е за 5 години и включва вноски по придобиване на самолетите и такси за обслужване.

След като бъде погасена и 60-ата месечна вноска, Министерството на транспорта ще стане собственик на машините.

За купуване на нови правителствени самолети се заговори след неуспешната въздушна одисея на президента Георги Първанов в края на януари миналата година, когато руската машина Ту-154 го изостави насред Азорските острови, на път за Мексико.

Часове наред държавният ни глава вися във въздуха, след като колесникът на правителствения Туполев отказа да се спусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Я не се *** с ПРАВИТЕЛСТВОТО да не отворим Белене. Естественно , че два самолета не само са много,ама ипрекалено много. Много по икономично би било за правителствени пътувания да се наемат на мокър лизинг самолети от този тип. Всеки самолет може да се преооборудва,т.е от 88 броят на местата да стане 220.Никакъв проблем.Тъй като всеки пилотски състав трябва да подържа кондиция, т.е.трябва му нальот, правителствените самолети ще изпълняват редовни полети на някоя Авиокомпания. И накрая ?
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Притежателите на лихвоточки пак ни прецакаха- няма реално обезщетение за лихвоточките, но пари за скъпи самолети се намериха. Настояваме всеки притежател на лихвоточки да получи обезщетение за парите си без поставяне на условия и изисквания!
90
0
 
0
 
! Отговори
геви преди 15 години
Писна ми, България ще обявява фалит, а нашите избраници увеличават харчовете
89
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 15 години
87-ми,напълно споделям скръбта и съжалението ти.Напълно.
88
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Ne be. Purwa investizionna go e zakusala ta i butnahme 44 mil predizborno, 4e posle ne se znae dali ste mojem
87
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 15 години
нацонален траур в България във връзка с падналия френски самолет .............всички граждани съжаляват че във самолета не е било цялото ни правителство заедно с Доган,Симеон и прочее *** , а също и целия парламент !!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
moje i 4 na6ite deputati po ot dalaveri razbirat
85
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Da ne se okaje che za tazi cena e moglo da se kupiat 3 samoleta....
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
koko - във Виетнам американците ядоха голям пердах.
83
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
Трябваше да купят хеликоптери.Във Виетнам американците са хвърляли комунисти от хеликоптери...
82
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
Разбрах, че тези самолети ще са с по-широки седалки.Това е удачно решение, защото всичките ни управляващи наддават на държавната софра.Само вижте Гоце как се е налял, а какво момченце беше.Дори и СерГейчо, макар че е младо момче, взе да натежава.Какво да правиш, рискове на професията.
81
0
 
0
 
! Отговори
кънчо преди 15 години
Четейки коментарите из новинарсктие сайтова, осъзнавам, че стават все по-черноглед, превръщам се в един от вас - ***! Малко гнусно, неудачно човече, което само кълне и каквото и да стане не му се харесва - ако не му обърнат внимание "Защо никой в тая държава не му обръща внимание на бедното ***!", ако вземат че го потърсят: "Аааа сетиха се да го потърсят, бедното то!".. Ако си купят нов авио-парк - Фал, ако не си купят - катастрофа и ужас - кой е виновен за нея, отидоха си хората !?! Смех
80
0
 
0
 
! Отговори
Mimi преди 15 години
Zashto i treti ne si kupiat ,ne samo za tiaxnite smrudlivi zadnitsi a i za tiaxnite semeistva.V tazi durjava niama nishto po-losho ot upravnitsite ni lele lel lele ,spasiavate se BULGARI Spasiavate se.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А СЕГА РАЗНИ ОТ БГ ЕЛИТА ДА ПРАВЯТ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ С СМС си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! то ние сме богата страна що са тез СМС СИ
78
0
 
0
 
! Отговори
МРЕТЕ В ЛАИНА преди 15 години
Това е поредната схема за ограбване на народа !
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Защо два самолета нетрябвали президентския самолет да се ползва само от президента .Другия самолет да не би да е за депутатите някои от тях ако реши да ходи някаде напочивка .Това го няма в нито една друга страна , в другите страни само за президента има самолет с които тои ходи по работа , а не и за останалите депутати.А този самолет от тука до Мексико колко гориво ще изгори поне за едни 50 000 лв най малко .С тези двата самолета сега ще точат яко пари от бюджета.
76
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 15 години
С тях МАСЛАРОВА ще лети до КОРЕЯ за обувки на СЕРГЕЯ
75
0
 
0
 
! Отговори
sunny преди 15 години
Еми, не съжалявай за образованието си. То си си е твое и никой не може да ти отнеме интелекта. И миенето на чинии някъде не е решение, поне не и дългосрочно - така вече ще се размиеш.ТАНКИСТЕ, "белите държави" постигат нещо, защото са единни. Ако един от нас се опълчи, зад него няма да има цял народ, а само една шепа ентусиасти. Такъв ни е манталитета, първо това трябва да преодолеем. Само се надявам, ако ножа опре до кокала - да сме колкото си може по-единни. Иначе ще ни претопят.
74
0
 
0
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 15 години
В сяка една бяла държава щеше да стане скандал зареди това и сигорно щяха да съборят правителството като се има предвид че в Ямбол имаше 17 души прегазени от над 30 годишен автобус а сега тези гадове си купуват луксозни самолети .. но ние несме народ а *** . ДОКОГА ЩЕ СПИШ БЪЛГАРИНО !
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
скоро ще повръщате мамка ви ненаситна.