Прокурор: Няма да пуснем братя Галеви

Градската прокуратура няма да освободи братя Галеви, отсече Николай Кокинов
14 юни 2009 12:45,
84
Прокурор: Няма да пуснем братя Галеви
Снимка: БГНЕС

Градската прокуратура няма да освободи братя Галеви, заяви градският прокурор Николай Кокинов на въпрос дали ще бъдат освободени братята, след като имат имунитет като кандидат-депутати от РИК-Кюстендил.

Николай Кокинов каза още, че Софийският градски съд е изпратил делото в Окръжния съд на Кюстендил и "там каквото искат вече да правят, но градският съд няма да пусне на свобода братя Галеви".

"Градската прокуратура вече е внесла обвинителен акт срещу двамата", каза още Николай Кокинов.

По-рано днес Адвокатът на Пламен Галев и Ангел Христов - Менко Менков, отправи искане до началника на Софийския затвор Милети Орешарски.

С него той поиска да бъде сезирана прокуратурата за това, че в следствения арест се намират двама задържани, които вече са придобили имунитет.

Менков обясни, че Галев и Христов от днес трябва да бъдат освободени, тъй като от полунощ като кандидати за народни представители придобиват имунитет и могат да участват в предизборната кампания.

Адвокатът е на мнение, че се нарушават правата им.

Още по темата
27 мар 2008 09:19
49
Обвинителният акт срещу двамата и още няколко души, сочени от прокуратурата за съучастници в престъпна група, бе внесен преди дни в Софийския градски съд.

Той обаче отказа да гледа делото и го прати на съда в Кюстендил с мотива, че престъпленията, в които са обвинени, са извършени в Дупница.

Пламен Галев е обвинен за това, че е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група с Ангел Христов (ръководител на групата след задържането на Пламен Галев), Апостол В. Чакалов и Владимир А. Ангелов.

Срещу Пламен Галев са повдигнати обвинения за ръководене на въоръжена организирана престъпна група, изнудване, нанасяне на телесни повреда и др.

Обвиненията срещу Ангел Христов са за участие в ръководството на група, която чрез внушаване на страх извлича облаги, изнудване, участие във въоръжена организирана престъпна група.

Подобни са обвиненията срещу Апостол В. Чакалов, Владимир А. Ангелов, Красимир В. Оков, Георги К. Градевски, Георги В. Блатски.

Пламен Христов и Ангел Галев, известни като братя Галеви, без да имат роднинска връзка, са бивши служители на МВР.

На 22 май в районната избирателна комисия в Кюстендил 7- членен инициативен комитет регистрира Пламен Галев като независим кандидат за народен представител за изборите на 5 юли.

В момента Галев е в следствения арест заедно със сподвижника си Ангел Христов.

В края на април неговият адвокат Менко Менков обяви, че братя Галеви са получавали писма в ареста от граждани, които искат те да се кандидатират за депутати, тъй като са носители на "идеи за промяна и за борба с организираната престъпност".

„Народът трябва да реши дали в следващия парламент ще има избраници като братя Галеви”, каза на 22 април вътрешният министър Михаил Миков в Стара Загора.

Изявлението той направи по повод информацията, че скандалните дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов възнамеряват да се кандидатират за депутати на предстоящите парламентарни избори, за да избегнат наказанието.

Същия ден градският прокурор на София Николай Кокинов обясни, че ако бизнесмените се кандидатират за депутати, получават имунитет и производството срещу тях ще бъде прекратено и всички мерки за процесуална принуда ще отпаднат.

Пламен бе задържан на 5 декември 2008 г. с обвинение, че е изнудвал журналистката Лидия Павлова, а Ангел Христов е в ареста от 21 януари тази година.

Срещу двамата бизнесмени тече и дело в районния съд в Дупница за обида на общинските съветници от "Атака" Методи Стойнев и Милен Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
bay vase ot Dupniza преди 15 години
Заради тоя *** номер на Кокинов и изборите ще се касират, и в Страсбоург страната ще бъде осъдена...и то дебело! Гответе се данъкоплатци да плащате заради Кокинов! Интересно ми е плювачите по Галев за кой ли ще гласуват?
62
0
 
0
 
! Отговори
Дупница преди 15 години
Много направиха за града и хората! Ака са мафиоти, те са 1000 пъти по-добри от правителството, но те не са! Те са щедри спонсори и дарители на деца и болни! Един народ, една държава, един град държава - ДУПНИЦА -нашият град!Днес в 10.00 протестно шествие пред общината в Дупница!!! Разпространявайте, ще има осигурени 50 автобуса до София, 10 тръгват от Сапарева Баня, да покажем че ни пука! Да помегнем в този момент на нашите братя!
61
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 15 години
eto tam sa manipuliranite glasove.i nie iskame da ima republika.
60
0
 
0
 
! Отговори
до Дупница преди 15 години
А бе малуумник кой си тръгнал да освобождаваш бе нещастнико.Каде беше бе *** като 4 години се вдигаха какви ли не прослоики на обществото на стачка да свалят правителството , а ти за двама бандити си тръгнал да сваляш правителство. Влизай пак в кинефа кадето ти е мястото и стоя 4 години. Всички видяха колко ти е акъла . *** и буклуците в тази Гъзница дави запали господ в дерето в което живеете. Държавата затъна той тръгнал да освобождава мафиоти , да грабят още. Спонсори на града били..
59
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 15 години
а дупница от кьде идва от дупе ли?.......
58
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 15 години
до56 слезте на земята
57
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
браобутнете правителствотонаправете си един град-държава и си живейтеизберете си за Цар някой от тез дебилине закачайте и не се оплаквайте на останалите българии след като направите всичко товаможе да отидете на мaйната си
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
някой да е бутал клуча на лампата ?светнатия?
55
0
 
0
 
! Отговори
от Дупница преди 15 години
Утре ще има протестен поход до София, и щурм към парламента! Цяла Дупница е на границата на експлозия... не ги ли освободят утре, ще бутнем правителството!
54
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 15 години
Мястото им е там и определено не заслужават да бъдат освободени. За сметка на това при тях трябва да вкарат още много хора, хора който си мислят, че могат да оправят столицата и държавата ни.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Набутайте ги в затвора при рецидивистите , те си знаят бой *** , бой *** докато свикнат. После ще гледаме клипа . Охранители ще го снимат , само ги вкарайте тези мазни трътки. Ние ще си ги направим жени , Галеви ли много бързо ще станат Галя и Галина . Има ме си хора за кръсници. Давай ги че колегите се амбицираха да ги опнат на мозайката.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Марек написа: anonimniat 4ekist,ili intelektat s anadolskoto mislene, ilidobriat 4ove6ki material s politseiski mantalitet ili edno 4udesno krasivo szdanie it izprajnenia ,ili prosto anonimna konska muha varhu postnata mu filiika...komunist4e ot reditsite na sds sas 4erveno flag4e v govejdia stadion...tsi moita az ot anusa mi... Вижте до каде стига олигофренията , пази боже България да има по-малко такъв материал. Накрая вече си се изкривил от писане и нищо не ти се разбира. Пази боже.
51
0
 
0
 
! Отговори
minava6t преди 15 години
ne..ni6to normalno nqma v tazi darjava...tiq Dypni4ani...ili sa mazoxisti...ili kakto tyk spomena nqkoi..sa dypelizci....ei za tova nqma da se opravim nikoga..kogato e bqlo..zna4i e bqlo...a ne nqkoi da vikat 4e e 4erno....ex narode...koga li 6te ozree6???
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
напийте Кокаинов с вино
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
какви са симпатяги:))) ако ги пуснат за тях ще галсувам:))
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
i sega bate boiko s koi shte se koalira ? [precakahte mu sistemata na 4oweka !!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
EEEE zashto nqma da gi pusnete be taka hybavo shtqha da si pasnat w novoto prawitelstwo zaedno s drugite mutri Boiko borisov primerno .. ili s kradeca kostov mnogo dobra kombinaciq shte sa /
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не съм запознат изобщо с тези Галеви, ама кой им е събрал гласове за депутати - народа или Министреството на правосъдието?
45
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Да прокуроре ...до като не пуснат не пускай....
44
0
 
0
 
! Отговори
KOKINOV преди 15 години
OSADETE GI!! NE GI PUKAITE !!! SHTE STANEME NAI ABSURDNATA STRANA V SVETA!!!!!