Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство

За първи път в историята може да имаме кабинет на малцинството
8 юли 2009 16:05,
101
Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство
Снимка: Булфото

"За първи път в нашата политическа история след Освобождението можем ще бъдем свидетели на един много интересен феномен – правителство на малцинството. 

Доколкото разбирам от представителите на ГЕРБ, Синята коалиция, Атака и РЗС, изглежда не става дума за формиране на следизборна коалиция", коментира проф. Михаил Константинов пред "Фокус".

"Става въпрос за осигуряване на парламентарно мнозинство. На този етап от това, което съм чул, трябва правителството да си е на ГЕРБ", обяснява математикът и член на ЦИК.

"Правителство на малцинството е често използван инструмент в много европейски държави. Кабинетът изпълнява одобрена програма от парламентарното мнозинство с конкретни задачи и срокове.

Това е много ефективна форма на управление, защото правителството не може да мърда. В момента, в който то не си изпълнява задачите, за които има уговорка, то просто може да падне от власт", коментира професор Константинов.

"Не казвам, че това ще стане. Случаят не е такъв, но правителство на малцинството е нещо, което може да се използва, допълва професорът.

Аз предложих през 2005 година на БСП да направи правителство на малцинството, въпреки че имаха само 82 депутати. Но те решиха да вземат цялата власт и затънаха,  стигнаха до този разгром, който видяхме преди три дни", заявява още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 15 години
Айдеее...Сега всеки умник ще започне да дава ту съвети,ту да оплюва...А най-добре да оставят на мира Герб да си реши !!! За сега, начина по който започва,е повече от добър !!! Правителството на тройните национални предатели да сдават постовете и да се готвят(те и приближените им) за разследване !!
20
0
 
0
 
! Отговори
див преди 15 години
Ако това за което Мишо говори се случи, то подобно правителство няма да е изобщо стабилно, защото постоянно ще бъде изнудвано от джуджетата (4 на брой, вкл. Атака, СДС, ДСБ, РЗС) да прави отстъпки и ще се краде много повече и от тройната. Също така тогава ще станем свидетели не на тройна коалиция, а практически на петорна коалиция, което е коренна промяна и подигравка с вота на народа. Като искаха такова коалициионо правителство защо не я направиха преди изборите и да се явят с нея на изборите
19
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Ама ше престанете ли с тоя Волен май-нак!?! Такъв *** в управлнието не е нужен! Да не вземе да се разсърди пак на някой и да напусне кабинета за година и половина примерно!? Това с напускането на Парламента беше възможно най-голямата глупост, която успя да да роди нелогичния му мозък! Нали симпатизантите му гласуват за него, за да се чува гласа на партията, за бъдат защитавани интересите на ните симпатизанти. А то какво се получи... Не му вярвам!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Al преди 15 години
Правителство на малцинството бе това на Филип Димитров .След изборите през 1991г. СДС имаше 110 депутати и управляваше с помощта на ДПС,което имаше 24 депутати,но не участваше в правителството.
17
0
 
0
 
! Отговори
бесен преди 15 години
бе професоре,що не са те послушали БСП,че досега щахме да забравим,че са били на власт
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Всички ще го подкрепят:)Атака трудно ще влезе в следващият парламент - ДПС е извън властта и дразнителя на електората и го нямаРЗС също ще отпадне при едни избори - корупцията ще е намаляла и лаене за нея няма да има.Сините отдавна не са били във властта- ще си тт и ще подкрепят С две думи никой не се отказва от последния парламент в който участва:)
15
0
 
0
 
! Отговори
МНОГО МОЛЯ ! преди 15 години
През месеците март, април и май ният математик-изчислител(алгоритмо-приложител и методоразяснител) и най-паче пишман анализатор упорито предричаше патова ситуация за новия парламент и даваше съвети как да се процедира, за да не се стигне до предсрочни избори.Всички виждаме, че патова ситуация няма, предсрочни избори също няма да има. Има ясен победител и много ясно очертано принципно мнозинство около него.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Давай бате шефееее
13
0
 
0
 
! Отговори
мишок с ОЧИЛА преди 15 години
Бойко благодари на Волен за ПОДКРЕПА БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство" - ще е много интересно. Ако печелят - печели народа, ако се усерат - сами ще се бършат!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ами нови няма нужда от нови, образовани защо може и да са необразовани, специалисти- ти пък! Трябва да крадат и да продължаваме в същия дух да си затъваме леко и славничко. Дано България тръгне нагоре и станем бяла държава
10
0
 
0
 
! Отговори
Коста преди 15 години
Бойко, никаква коалиция с кикой. да го дух...
9
0
 
0
 
! Отговори
"ГЕРБЕРР" преди 15 години
Ама моля Ви се ,не допускайте Костов на преговори. Разберете ,че с него за 6 месеца рейтинга ще падне наполовина!ПОМНЕТЕ!
8
0
 
0
 
! Отговори
МНОГО МОЛЯ ! преди 15 години
Много моля,Този от снимката да спре да се изказва за определено време ... и когато отново започне - нека, да го прави само за неща свързани с математиката и математическата наука. Политиката не е за него, не му върви на политически прогнози, за политически анализи да не си и помисля дори! Неговите напъни в тази област имат такава стойност, каквато има пеенето в банята по отношение на гласовите възможности на певеца.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нов бърдак със стари.... не става.НОВИ ХОРА с образование и желание за работа.Доказани специалисти и КОНТРОЛ. СПИРАНЕТО НА КРАЖБИТЕ ще изведе БГ. ДРУГО ВСИЧКО Е ЛЪЖА И политически популизъм.СПЕЦИАЛИСТИ а не партийни *** ще донесът успех.
6
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
Който иска да подкпрепи кабинет на ГЕРБ, да го направи безусловно. 40% избиратели не сме си дали гласа за Костов или Синята Коалиция, а за ГЕРБ. Искаме ГЕРБ да поеме цялата отговорност, не Костов.Ако Сините се правят на ударени и се пазарят като ***, най-добре е правителство на малцинството с подкрепата на Атака и Яне.На Коство му мина времето, сега да мълчи.
5
0
 
0
 
! Отговори
ЗЗЗ преди 15 години
Волен би подкрепил такова правителство видя се 4е не се облизва като пумяр за някои пост..
4
0
 
0
 
! Отговори
Vendome преди 15 години
Е как ще е за пръв път? Правителството на Филип Димитров беше правителство на малцинството.
3
0
 
0
 
! Отговори
аЗ преди 15 години
Напълно те подкрепям 1 .Че то до сега тройката само си прехвърляше топката.
2
0
 
0
 
! Отговори
johnnie преди 15 години
Съгласен съм с #1!