Сините: Проверете кого е назначавал Станишев в последните дни и нощи

Бюджетният дефицит е огромен, предупреди Мартин Димитров
14 юли 2009 12:22,
33
Сините: Проверете кого е назначавал Станишев в последните дни и нощи
Мартин Димитров. Снимка: Булфото

 

„Слушах изказването на Сергей Станишев, който каза, че в страната има финансова стабилност и държавата е получила висока оценка от страна на Еврокомисията и Световната банка.

Това ли е обаче истинското положение в България, това ли е истината, това ли е наследството?“, попита Мартин Димитров, съпредседател на Синята коалиция, в началото на изказването си пред депутатите.

„Сега най-важното е да се даде ясна оценка за състоянието на страната. Ако това не се направи веднага и не се предприемат действия, положението ще е много неприятно.

Истината е, че оценката на Еврокомисията е всъщност спиране на фондовете, а Световната банка ни оценява като най-неефективното управление в целия ЕС. Това е истинското наследство.

Бюджетният дефицит е огромен и до края на годината се очертава да е 2 милиарда лева.

Ако сега не се предприемат мерки, през септември ГЕРБ, като основна политическа партия, ще излезе виновна за дефицита“, прогнозира той.

По думите му през август ще има още по-тежки проблеми. Хиляди хора в момента едва си плащат сметките и не могат да си връщат заемите и трябва да знаем как конкретно ще им помогнем, апелира той.

Димитров упрекна БСП и ДПС и за това, че 4 години „нямаха решения“.

„И ако за първите две години това не беше голям проблем заради растежа, то като започна кризата, бе пагубно“, обяви той.

„Поздравяваме ГЕРБ за изборите, но трябва да се използва и реформаторското мнозинство в парламента. Депутатите на Синята коалиция, ГЕРБ, АТАКА и РЗС могат да променят конституцията“, заяви категорично съпредседателят на Синята коалиция.

Той изброи и някои от най-важните неща, които трябва да се променят веднага – съкращаване на личните разходи, без да пострадат хората. Това щяло да стане лесно, тъй като има прекалено излишна бюрокрация.

По думите му няма логика комисиите в парламента да не бъдат огледален образ на министерствата – тоест колкото министерства, толкова и комисии.

„Така те ще бъдат контролирани по-добре, няма логика към едно министерство да има 3-4 комисии. Това вършеше работа на предните управляващи, но на нас няма да ни върши“, заяви той.

Димитров поиска още да се върне авторитетът на България пред Европейския съюз, както и да се върнат еврофондовете, тъй като без тях не можем да се справим с икономическата криза.

Той поиска и в новото правителство да няма сътрудници на Държавна сигурност, защото с такива хора не можем да печелим доверие и да имаме лице пред Европейския съюз.

Синята коалиция обеща да предложи и няколко комисии – тази за контрол на ДАНС, за борба с корупцията и по еврофондовете – да бъдат на паритетен принцип.

Те искат и две анкетни комисии, които да проверят сделките, извършени от Станишев и колегите му в последните дни и особено последните нощи. Димитров поиска тези комисии да проверят назначенията и разходите, които тези хора са направили.

„Така ще видим реалното състояние на нещата. Никой не знае колко е изхарчило правителството, кои посланици назначи, какви назначения направи с цел окопаване на властта“, аргументира се той.

Втората комисия, предложена от него, е за проверка на изборите.

Още по темата
14 юли 2009 12:05
47
14 юли 2009 10:42
75

„Не само за турските секции, а за целия процес, за злоупотребите, да се види дали някой е гласувал на повече места.

Как така Външно министерство отвори 123 секции в Турция, но пропусна в Германия, Франция и други европейски страни. Много малко секции имаше и в САЩ и Канада.

Защо Външно министерство реши, че едни български граждани са по-важни от други български граждани“, попита той.

Синята коалиция предлага още и изборът на прокурор да става от Народното събрание, тъй като сега вече съществува волята за тази промяна.

„Крайно време е БГ да има и поне една магистрала“, призова още Димитров и подкани парламента да прегледа много внимателно проектите за АЕЦ "Белене", Бургас – Александруполис и Южен поток.

„Никой не знае какво е подписвано и какви ангажименти са приети. Особено за Белене – в условия на криза ще представлява особена тежест“, предупреди той.

А за Бургас – Александруполис хората в Бургас и Поморие ясно казаха с референдум, че не искат тези проекти. Няма разумна причина да бъдат подкрепяни.

Надявам се в кратки срокове парламентът да ги прегледа и да ги спре – това са лобистки проекти, които защитават само руски интереси“, завърши Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
до охо бохо преди 15 години
Какви работни места са запазени? Балкан беше доизточен (няколко десетки м лн.) след като беше харизан на Гад. След това обявен в несъстоятелност и ликвидиран. А "приватизационният договор" на Костов позволи на евреина да осъди Б-я за оше няколко десетки млн., вместо самият той да бъде съден за умишлен банкрут. Така Костов спасяваше българските фирми. А иначе си прав, че приватизацията на Балкан е само частичка от всичките му престъпления.
31
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМ преди 15 години
МНОГО АКТИВИСТИ ОТ ГЕРБ СЕ ТОЧАТ ЗА МЕСТА И КРЕСЛА, ОБЕЩАВАТ ДА УРЕЖДАТ И РОДНИНИ !!! НО НЯМА ДА ГИ ОГРЕЕ ! МАЙ И ТЕ ПОДЦЕНЯВАТ ББ !
30
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 15 години
за Балкан - решението тогава на Костов не е неправилно от гледната точка че се запазват работните места вместо да се разграби напълно и после да се купи на безценица и да трябва да се гради наново, така че стига с тоя Балкан. Костов има други грехове, за които трябва да плаща, Балкан е насадено от медиите мнение заради изборите. Приятен ден от мен.
29
0
 
0
 
! Отговори
кици преди 15 години
До онези, които го източиха комунистическата държава, като се започне от Стоян Марков- СТЕНМАРК, виновник и за много други източвания и семейството на Емил Велчев, баща на Милен и Георги Велчеви и се търси все по-нагоре.Балкан, в същност, беше спасен от правителството на Иван Костов!
28
0
 
0
 
! Отговори
Кици преди 15 години
БАЛКАН ГО РАЗМАЗАХА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ***, И НАЙ-ВЕЧЕ ЕМИЛ ВЕЛЧЕВ, БАЩАТА НА МИЛЕНЧОЦяло десетилетие, наистина, се говори за Балкан. Две проатури работиха през това време. Защо не се САМОСЕЗИРАХА? - За да има какво да продължава да тлее във въздуха и се разпалва предизборно, както и винаги, когато Костов настъпи ДОГАН ПРОКЛЯТИЕТО, или комунистите и ченгетата им? Или от страх, че ако започне да се разнищва случая с Балкан няма как да не се стигне и до виновните за фалита му. До оне
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Иван Костов трябва да е министър на финансите.
26
0
 
0
 
! Отговори
бга преди 15 години
Хайде да проверим кой и защо ликвидира БГА 'БАЛКАН' !
25
0
 
0
 
! Отговори
ad преди 15 години
Явно ти си от тия, които гласуват за Партия Оборище, Партията на българските жени, Граждани за европейско развитие и т.н. и после цивриш, че си си остнал само с надеждите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бургас - Александрополис трябва да се спре на секундата!!!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Просто ми омръзна от недоволни гадни доносници! Какво си заобяснявал каква била ? Типично комунистическа закостеняла привичка! Тоя бил такъв оня бил рапър ....... еми защо не гласува пак за БСП? А? Да видиш след още 20г. не само децата ти щяха да учат турски като втори национален език ами и ........ И какво защо пък да не успеем поне до някаква степен да накажем тия дето ни докараха до просешка тояга? Аз имам отново надежда ! И 1/2 от това което говорят да го направят ще съм им благодарна! УСПЕХ
22
0
 
0
 
! Отговори
ЦОКО преди 15 години
Лошо....Ако е вярно,започваме с голям гаф.Видяхме какво направи съпругът на секретарката.Но,ако не е вярно господ всичко вижда и не прощава.Никой няма право да се гаври с вярата и надеждите на хората.Говоря и за двата случая.
21
0
 
0
 
! Отговори
коя е ЦЕЦА преди 15 години
В Плевен повечето хора знаят за известната юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много и. И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм.I az glasuvah za Gerb no sega sym razo4arovana ot izbora na BB! SORRY!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доста добре казано ....
19
0
 
0
 
! Отговори
тоня преди 15 години
Има хора,които от БСП се префасонираха веднага в ГЕРБ.Заблуждават партия ГЕРБ че са и много верни ,а в същото време работят против нея още в самото начало и чакат само облаги.Трябва да си преразгледат хората преди да започнат да работят още от най-ниско ниво.
18
0
 
0
 
! Отговори
Уф преди 15 години
Тук е пълно със злобни комунистчета. Не гласувах за СК, защото не ми понесе мисълта, че прибраха онзи *** Свинаров, но всичко казано е истина.
17
0
 
0
 
! Отговори
Дечо Пора преди 15 години
а,бе тикво, много си оворен, ама не важиш!
16
0
 
0
 
! Отговори
Gifa преди 15 години
В Wikioedia и аз мога да пусна статия. Това не е сериозно. Това за горивото го каза един от специалистите на ***. Но и да и вярно това че може да се взима от всякъде защо не се отиде и на варианта с реактори от изброените от теб държави. При всяко положение се оценени за по-надежни. А тези които се смята да са в Белене няма нито един работещ в момента в света. До колкото си спомням в Китай се строи централа с такива реактори но още на е пусната.
15
0
 
0
 
! Отговори
кво е казал ли преди 15 години
Ми до тук нищо ново!Ако смята,че всички ще вперят очи стреснати,трогнати и очаровани,определено греши!Е,ще почакаме,ще видим!Да им пожелаем на добър път и да си свършат работата!
14
0
 
0
 
! Отговори
213 преди 15 години
До 212 Ти болен ли си, или се правиш на такъв? АЕЦ Белене е толкова далече от истината, че няма повече накъде. България и сега има пълна енергийна независимост, даже изкуствено се ограничават сега съществуващите мощности. Ако е а да се източат от червените кхмери во главе с Р. Овч. още няколко милиарда евро, това е друг ...
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Прав е. Червените не направиха поне едно нещо което е добро за нас. Не знам как ги търпяхме толкова време.